Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Topul celor mai periculoase sosele din lume

2023-03-02 09:20:59 Autor: Nova Rent a Car
Topul celor mai periculoase sosele din lume


Care sunt cele mai periculoase drumuri din lume? Cu toții știm că mașinile sunt, sau unele încă devin, mai sigure ca niciodată dar cu toate acestea șansele noastre să murim într-un accident rutier variază foarte mult în funcție de drumurile pe care conducem. Realitatea este că unele șosele sunt mai periculoase decât altele și acesta este motivul pentru care biroul de închirieri auto aeroport Iași Nova Rent a Car a întocmit această listă cu top 10 al celor mai periculoase drumuri din lume. Pentru aceasta au fost folosite cele mai noi informații disponibile pentru diverse drumuri și țări pentru a descoperi care sunt cele mai periculoase șosele din lume. După aceea numărul deceselor anuale de pe drumul respectiv a fost împărțit la lungimea acestuia iar rezultatul a fost înmulțit cu 10 pentru a obține numărul mediu de decese pentru 10 kilometri. La final drumurile au fost clasate în mod corespunzător. Vă prezentăm mai jos cele mai periculoase șosele pe care cu siguranță veți dori să le evitați.

Cu o rată anuală a mortalității de 1.4 decese la fiecare 10 km se află autostrada I-4 din Florida, SUA. Această autostradă este cunoscută ca drumul spre Disneyland și chiar dacă sună plăcut în realitate este foarte periculoasă. I-4 are o lungime de 215 km, leagă orașele Tampa și Orlando dar este cea mai periculoasă în apropierea Disneyland. Pe această secțiune traficul este foarte mare motiv pentru care trebuie să se facă foarte multe reparații la drum care încurcă circulația, șoferii devin confuzi și apoi fac accidente. În medie pe acest drum sunt 33 de decese în fiecare an și a devenit cunoscut după ce un pilot și-a aterizat avionul pe el.

Pe locul 9 este autostrada BR-116 din Brazilia. Aceasta are o lungime de 4500 de km, conectează nordul și sudul țării de-a lungul coastei Atlanticii și este cea mai lungă autostradă din Brazilia. Secțiunea care iese în evidență se află între orașele Larges, Sao Paolo și Queluz. Pe această porțiune de drum cu lungimea de 870 de km sunt în medie 241 de decese în fiecare an sau 2.7 decese la fiecare 10 km. Acest drum trece printr-o porțiune denumită Rodovia Regis Bittencourt care este poreclită autostrada morții, acesta ar fi un motiv suficient pentru a sta departe. Porțiunea aceasta este foarte întortocheată, trece prin munți, vremea se poate schimba brusc iar toate acestea cuplate cu numărul mare de camioane și tiruri printre mașini duc la multe accidente rutiere fatale.

Autostrada I-285 din Atlanta, Georgia, SUA este pe locul 8. Aceasta este centura ocolitoare al orașului Atlanta, are o lungime totală de 100 de kilometri și este enormă pentru că în unele locuri are până la 12 benzi de circulație. Traficul de pe această centură este foarte ridicat pentru că în medie 2 milioane de vehicule îl folosesc zilnic iar multe dintre acestea sunt camioane și tiruri care nu au voie să intre în oraș, excepție o fac cele care au de făcut livrări. De asemenea pe acest drum se regăsesc niște viraje și curbe ciudate care îi ia prin surprindere pe unii șoferi pentru că rata mortalității anuale pe acest drum este de 29 de decese. Astfel după ce facem calculele vom obține o medie de 3 decese la fiecare 10 km parcurși pe acest drum.

Pe locul 7 se află drumul Zoji La Pass din Ladakh, India, face legătura dintre Valea Kashmir și Valea Suru și se află la altitudinea de 3500 de metri. Aceasta este o trecătoare de doar 25 de km lingime, este neasfaltată, cu multe prăpăstii, foarte îngustă în unele locuri, vremea foarte rea datorită altitudinii mari și lipsită de parapete rutier de protecție. Anual pe această trecătoare mor 11 oameni iar acest lucru înseamnă că rata de mortalitate este de 4.5 decese la fiecare 10 km. Adevărul este că în realitate această mortalitate este chiar mai mare dar nu putem să știm numărul exact deoarece nu sunt raportate în întregime. Din fericire guvernul indian dorește să rezolve această problemă și vor construi un tunel care să treacă prin munte și care va scade rata mortalității.

Șoseaua N2 din țara Africa de Sud este pe locul 6 în lista agenției de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași și face legătura dintre capitala Cape Town și orașul Ermelo pe o lungime de 2250 de km. N2 este un drum destul de lung pe care au loc foarte multe accidente rutiere fatale. Pe acest drum mor anual 1095 de persoane ceea ce înseamnă că la fiecare 10 km un număr de 5 persoane își vor găsi sfârșitul. Problemele principale de pe acest drum sunt date de șoferii care conduc cu viteze mari și de cei sub influența alcoolului iar acestea combinate cu vehiculele de marfă care se deplasează încet dau naștere la șoferi care își pierd răbdarea și intră în depășiri periculoase de unde rezultă multe ciocniri frontale.

Pe locul 5 se află drumul Chiromo A104 din Kenya. Rata de mortalitate anuală pe acest drum este de 7.2 decese la fiecare 10 km. Lungimea șoselei este de 445 de km și face legătura între Nairobi, capitala Kenyei, și orașul Malaba care se află la granița cu Uganda. Acesta preia traficul din trei țări fără acces la mare Uganda, Rwanda și Burundi și le oferă acces la portul Mobasa din Kenya. Practic 70% din tot traficul dintre aceste țări se face pe acest drum astfel că este plin de vehicule. Pe lângă toate acestea mai sunt mulți șoferi care conduc cu viteză mare, unii sub influența alcoolului, plus mai este rivalitatea dintre șoferii de tiruri și cei de autobuze, așadar nu este de mirare că sunt 320 de decese anual pe acest drum.

Bulevardul Commonwealth din orașul Quezon, Filipine este pe locul 4 iar rata de mortalitate anuală pe acest drum este de 7.8 decese la fiecare 10 km. Acesta este în realitate un drum destul de scurt, are doar 13 kilometri și leagă orașul Quezon de autostrada Quirino. Problema cu acesta este dată de faptul că este foarte lat și foarte aglomerat, în unele locuri are 6 benzi iar în altele ajunge până la 18 benzi de circulație, fiind cel mai lat drum din Filipine. Acesta este plin de mașini, motociclete, camioane, biciclete și pietoni, nu este dotat cu iluminare stradală, indicatoarele rutiere sunt ca inexistente și canalizarea nu își face treaba astfel că șoseaua este de cele mai multe ori inundată. Așadar pe această șosea scurtă sunt 10 decese pe an.

Pe locul 3 se află șoselele C-5, EDSA și Bulevardul Roxas din Manila care este capitala Filipinei. C-5 și EDSA sunt șosele de tip inel semicirculare care înconjoară Manila și sunt legate de către Bulevardul Roxas care este un drum de coastă. În total aceste șosele însumează 65 de km iar pe ele sunt 65 de decese în fiecare an, așadar din calcule reiese că în medie sunt 10 decese la fiecare 10 km de drum în fiecare an. Problema principală cu acest drum este dată de numărul mare de camioane și motociclete iar cum acestea sunt din categorii complet diferite, majoritatea deceselor provin din rândul motocicliștilor. Nici pietonii nu prea au noroc pentru că trecerile de pietoni sunt puține și aceștia trec pe unde pot pe un drum care este foarte aglomerat.

Autostrada Sichuan – Tibet din China ocupă locul 2, aceasta face legătura dintre orașul Chengu din China și orașul Lhasa din Tibet. Acest drum este folosit frecvent de către vehiculele de transport marfă și de către turiști. Lungimea acestuia este foarte mare la fel ca și numărul deceselor. Lungimea acestuia este de 2250 de km iar anual sunt înregistrate 7500 de decese pe această autostradă. Așadar conform calculelor rezultă că la fiecare 10 km parcurși pe această autostradă mor 33.3 oameni ceea ce este enorm de mult dar când ne uităm la cum arată drumul înțelegem de unde provine această cifră. Acesta șerpuiește prin 14 munți diferiți, pe o secțiune de 200 de km sunt 99 de viraje în ac de păr neprotejate, pe unele porțiuni este o singură bandă, suprafața șoselei este foarte proastă, sunt multe alunecări de teren, vreme rea, practic șoseaua este un coșmar.

Pe locul 1, cu o rată a mortalității de 50 de decese la fiecare 10 kilometri, se află drumul Yungas din Bolivia care este cel mai periculos de pe lista agenției de închirieri auto Nova Rent a Car Airport Iași dar și din lume. Drumul are o lungime de 60 de km și face legătura dintre capitala La Paz și orașul Coroico din regiunea Yungas. Pe acest drum înfricoșător se înregistrează 300 de decese în fiecare an. Acesta este foarte îngust, are pante foarte abrupte, este situat pe marginea stâncilor și nu prea există parapete metalici de protecție. Oare de ce ar conduce oamenii pe acest drum? Acest drum este o senzație pentru bicicliști, în jur de 25 de mii vizitează acest drum în fiecare an în ciuda faptului că este denumit „Drumul Morții”, acesta oferind în funcție de locul de pornire coborâre sau urcare pe toată lungimea sa. În Bolivia se conduce pe partea dreaptă dar pe unele porțiuni ale acestui drum se conduce pe partea stângă doar pentru a permite șoferului să vadă cât mai bine cât de aproape este de marginea prăpastiei atunci când din sens opus vine un alt autovehicul. În ultimii ani guvernul bolivian a efectuat lucrări de îmbunătățire al acestui drum prin montarea de balustrade de protecție în unele locuri pentru ai crește siguranța dar încă este foarte periculos.

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro