Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Scaunelul auto pentru copii, dotare obligatorie a masinii noastre

2018-02-15 16:04:07 Autor: Nova Rent a Car

    In agitatia noastra de zi cu zi, vorbim adesea despre masini, branduri si capacitati cilindrice, cai putere si viteza. Dar dincolo de toate acestea, nu trebuie sa uitam ca masinile sunt, in cele din urma, doar un mijloc de transport. Si intotdeauna ele transporta tot ceea ce este mai drag pentru noi: familia, de a carei siguranta suntem raspunzatori. In acest context, dorim sa vorbim astazi de Scaunelul auto pentru copii, atat de disputat intre notiunea de obligativitate legala si responsabilitate parentala.

         Introdus recent in normele romanesti, scaunelul auto este un must have in tarile europene de foarte multi ani. Este bine de stiut ca, pe langa adaptarea lui la prevederile legislative, acesta trebuie instalat in mod corect pentru a ne asigura ca bebelusul nu este in pericol. Daca pana la varsta de 1 an el trebuie asezat invers sensului de mers ( pentru a reduce riscul de ranire in caz de impact frontal), scaunelul isi modifica pozitia mai apoi, acordand o atentie sporita modului de fixare, a centurilor. In acest sens, sistemul Isofix este bine-cunoscut a fi cel mai sigur sistem de prindere a scaunelelor auto, majoritatea masinilor fabricate in ultimii ani avandu-l ca optiune obligatorie.

         Pentru siguranta micutului nostru, trebuie sa avem mereu in vedere ca scaunelul trebuie adaptat varstei, inaltimii si greutatii fiecarui copil in parte, sa ne asiguram ca cel mic este intotdeauna fixat in centurile scaunelului sau, chiar daca intentionam sa circulam pe distante foarte mici si sa aruncam o privire si asupra evaluarilor Euro Ncap, atunci cand avem in vedere achizitia unui scaunel. Sa punem bine in balanta daca sa cumparam un scaunel second hand, care risca sa aiba modificari si uzuri ale sistemelor de prindere si ale elementelor ce asigura confortul copilului pentru drum lung. Sa pastram intotdeauna in casa manualele de instructiuni elaborate de producatori si sa folosim mereu scaunelul auto in conformitate cu recomandarile lor.

        Calatoriti cu copii? Cu atat mai bine! Nova Rent a Car Iasi va pune la dispozitie la preturi rezonabile 4 tipuri de scaunele auto si accesorii pentru copii, incepand de la modelul tip scoica, folosit pentru copiii intre 0-7 luni, continund cu modelul 6 luni - 2 ani, grupa 2-3 ani si apoi 4-5 ani, adaugand aici si inaltatoare auto pentru varste peste 6 ani. Pentru mai multe detalii, agentii nostri va stau la dispozitie cu placere.