Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Q4 E-Tron - SUV-ul electric pentru familie de la Audi

2021-06-22 13:26:44 Autor: Nova Rent a Car
Q4 E-Tron - SUV-ul electric pentru familie de la Audi


Cea mai nouă mașină de la producătorul Audi se numește Q4 e-tron și va fi lansată pe piață în această lună, Iunie 2021, în două variante, ca un SUV convențional și ca un SUV Coupe Sportback.

În partea din față găsim o grilă imensă în mijlocul căreia se află cele patru inele Audi. Având în vedere că vorbim de o mașină electrică, această grilă reprezintă doar un element de design marca Audi. Grila este flancată de farurile subțiri și prize de aer largi care se ocupă de răcirea componentelor electrice și electronice. Aceste prinze de aer în spatele cărora se află radiatoarele mai sunt necesare pentru sistemul de aer condiționat al mașinii. Farurile mașinii au la bază tehnologia LED iar design-ul lor pentru lumina de zi poate fi personalizat alegând din patru modele diferite. Opțional Q4 e-tron poate fi echipat cu faruri LED Adaptive.

Ambele variante ale Audi Q4 e-tron arată similar cu excepția acoperișului care coboară abrupt spre hayon la varianta Coupe motiv pentru care pasagerii din spate s-ar putea să se simtă înghesuiți dacă sunt înalți. De asemenea sub luneta variantei Coupe Sportback găsim un eleron mare a cărui utilitate ține mai mult de design. Spatele lui Q4 e-tron este dominat de stopurile LED care se întind pe toată lățimea mașinii. În pachetul standard regăsim roți de 19 inch dar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să cumpărați pachetele opționale în care sunt incluse roțile de 20 de inch sau de 21 de inch.

Audi propune trei modele pentru noul SUV electric e-tron: Q4 35, Q4 40 și Q4 50. Audi Q4 35 e-tron este dotat cu baterii de 52 kWh care asigură o autonomie de 340 de kilometri. Q4 35 e-tron este dotat cu un singur motor electric care dezvoltă 170 de cai putere și care asigură tracțiune doar pentru roțile din față. Performanța accelerării de la 0 la 100 de km/h este de 9 secunde. Audi Q4 40 e-tron este dotat cu baterii de 77 kWh care asigură o autonomie mult îmbunătățită în comparație cu Q4 35 și este de 520 de kilometri. Audi Q4 40 are un singur motor electric care dezvoltă 204 cai putere și oferă tracțiune doar pe roțile din față iar performanța de la 0 la 100 km/h este de 8.5 secunde. Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă modelul de top Q4 50 deoarece este singurul care oferă tracțiune integrală deoarece este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte care împreună produc 299 de cai putere. Audi Q4 50 vine cu aceeași baterie de 77 de kWh ca Q4 e-tron dar datorită tracțiunii integrale, autonomia este puțin mai mică, de 500 de kilometri. Performanța accelerării de la 0 la 100 km/h este de 6.2 secunde.

Toate modele Audi Q4 e-tron suportă încărcare rapidă de până la 125 de kW ceea ce înseamnă o autonomie de 130 de kilometri pentru doar 10 minute de încărcare. Fiind o mașină electrică, podeaua interioară al Q4 e-tron este plată ceea ce ridică confortul celor trei pasageri din spate. Pentru unele elemente de design, Audi a folosit materiale reciclate. Volanul are o formă hexagonală și este dotat cu butoane sensibile la atingere care sunt mai greu de operat decât cele fizice. Capacitatea portbagajului la Q4 e-tron este de 525 de litri pentru SUV și 520 de litri pentru Coupe. Comparativ, Audi e-tron are o capacitate mai mare cu 135 de litri.

Toate modele de Audi Q4 e-tron sunt dotate standard cu sistemul infotainment cu ecran de 26 de centimetri în diametru în timp ce ecranul șoferului este de 30 de centimetri în diametru. Toate modelele Q4 suportă Android Auto și Apple CarPlay astfel că șoferii pot să-și conecteze telefonul și să folosească aplicațiile de muzică sau navigație preferate pe ecranul mașinii. Din nefericire pe ecranul șoferului nu pot fi afișate aceste aplicații de pe telefon.

Realitatea augmentată este disponibilă doar opțional pentru afișarea pe parbriz, aceasta funcționând împreună cu sistemul de navigație prin satelit pentru a proiecta săgeți ajutătoare direct la direcția care trebuie luată. Este ca un joc video de raliu în care indicatorii de direcție sunt afișați pe monitor, doar că mult mai încet.

Audi Q4 e-tron este disponibil spre vânzare în această lună, Iunie 2021, dar livrarea propriu zisă se va face doar spre sfârșitul anului 2021 datorită lipsurilor de cipuri prin care trece lumea în acest moment. Varianta entry level Audi Q4 35 e-tron are un preț de pornire de 40.000 de euro pentru SUV și 45.000 de euro pentru Coupe. Modelele de Top Q4 50 e-tron vor costa peste 60.000 de euro.

    
 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro