Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Primii pasi dupa producerea unui incident in trafic

2018-10-04 14:26:34 Autor: Nova Rent a Car

 

       Aveti inchiriata o masina, va purtati cu maxima precautie pe sosea dar sunteti accidentat in trafic de un alt conducator auto. Furie, teama, enervare... ar putea fi cateva din sentimentele pe care le incercati in primele momente. Este de inteles, mai ales cand masina nu este proprietate personala si esti angajat intr-un raport contractual in ceea ce o priveste.

       Nova Rent a Car va pune in fata in cele ce urmeaza un mic ghid cu pasii ce trebuie urmati cand aveti astfel de incidente in trafic. Atentie – acesta se poate aplica in cazul accidentelor mici si medii in care sunt implicate doar doua masini si nu sunt victime. In situatia contrara, se apeleaza Nr.de urgenta 112 si se asteapta sosirea Politie si a Ambulantei.

 

       Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca firma nu va penalizeaza garantia daca dvs nu aveti vina in producerea accidentului. Avand acest punct stabilit, inarmati-va cu rabdare, gestionati-va eficient sentimentul de enervare in primele cateva secunde si abia dupa aceea coborati din masina, fara a o misca din loc.

       In al doilea rand, imediat ce v-ati dat jos de la volan, scoateti telefonul mobil si faceti 5-6 fotografii concludente: surprindeti atent imaginea de ansamblu, strada, semnele de circulatie, pozitia ambelor masini in momentul impactului, precum si avariile fiecarei masini in parte. Acestea, impreuna cu documentatia depusa, vor fi de natura a ajuta agentul de asigurari in stabilirea vinovatiei.

       In momentele urmatoare, daca masinile sunt deplasabile si nu sunt victime, incercati sa le scoateti in afara carosabilului pentru a degaja traficul si a evita formarea de ambuteiaje inutile. Daca soferul isi recunoaste vinovatia, incepem etapa cu documentatia. Aici trebuie obtinute xerocopii dupa cum urmeaza: la buletinul si permisul conducatorului auto vinovat, la talonul si asiguratea masinii vinovate. De asemenea, trebuie completat Formularul “Constatarea Amiabila de Accident”, cu atentie la cerintele fiecarui camp in parte, completarea trebuind semnata in cunostinta de ambele parti, pagubit si vinovat.

       Util: nu acceptati nici un fel de “mica intelegere” de la partea vinovata, nu acceptati sume de bani sau promisiunea de a va intalni dupa 1-2 zile pentru a rezolva, nu va lasati influentati de mici scuze sau justificari, de natura a tergiversa procedura sau a a face uitat incidentul. Pentru orice neclaritate va adresati agentului de Rent a Car, care are rolul de a va consilia pe tot parcursul.