Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Noul Porsche 718 Cayman 2021

2021-04-14 14:18:40 Autor: Nova Rent a Car
Noul Porsche 718 Cayman 2021

 

Pentru modelul Cayman din anul 2021 Porsche a decis să includă în pachetul standard caracteristici precum integrare cu Apple Car Play, oglinzi retrovizoare cu estompare automată a luminozității, faruri bixenon care se întorc cu volanul și control climatic pe două zone. Dar cel mai important este faptul că Porsche a ascultat dorințele clienților și a readus motorul de 4 litri cu 6 cilindri în linie în versiunea Cayman 718 GTS 4.0. Acest motor este inclus și pe modelul Cayman GT4 RS dar pe versiunea GTS dezvoltă cu 29 de cai putere mai puțin pentru un total de 394 de cai putere. De asemenea Porsche a avut grijă ca noul motor cu șase cilindri să fie compatibil cu cutia automată cu dublu ambreiaj cu șapte rapoarte.

Porsche a pregătit cinci variante de Cayman: 718 Cayman cu preț de pornire de 60.000 de euro, 718 Cayman T de la 70.000 de euro, 718 Cayman S de la 73.000 de euro, 718 Cayman GTS 4.0 de la 88.000 euro și 718 Cayman GT4 RS de la 100.000 de euro. Din nefericire prețul de achiziție pentru toate modelele Cayman din anul 2021 a crescut cu câteva mii de euro, de exemplu modelul de bază 718 Cayman este cu 2500 de euro mai scump față de modelul pe care îl înlocuiește. O dată cu introducerea motorizării cu șase cilindri în linie, biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă modelul 718 Cayman GTS 4.0 care are performanțe similare cu modelul de vârf GT4 RS dar este mai ieftin cu 12.000 de euro. Dar dacă căutați cel mai bun raport preț/performanță atunci acesta rămâne 718 Cayman S cu motorizare cu 4 cilindri Turbo și 350 de cai putere. Toate modelele 718 Cayman sunt oferite cu transmisie manuală standard iar biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să o păstrați în detrimentul transmisiei automate DSG deoarece șofatul este mult mai distractiv pentru o astfel de mașină sport și pentru că în viitor s-ar putea ca Porsche să renunțe complet la transmisiile manuale. Cayman GTS primește standard mai multe echipamente sport printre care amintim scaunele sport plus ajustabile, un sistem eșapament sport gălăgios, suspensii sport adaptabile, jante din aliaj de 20 de inch. Din dotarea standard al GTS-ului mai face parte diferențialul cu alunecare limitată, vectorizarea cuplului cu ajutorul frânei și bineînțeles ceasul de pe mijlocul bordului.

Porsche oferă o gamă variată de motoare puternice pentru noile modele Cayman. Modelele de bază 718 Cayman și 718 Cayman S sunt dotate cu motorul Turbo de 2 Litri și 4 cilindri în linie care dezvoltă 300 de cai putere. Modelul 718 Cayman S este dotat cu motorul Turbocharged de 2.5 Litri și 4 cilindri în linie care dezvoltă 350 de cai putere. Aceste motoare în 4 cilindri oferă accelerație bună dar nu se compară cu sunetul oferit de motorul cu 6 cilindri și 4 Litri cu aspirație naturală care se află pe modelele 718 Cayman GTS 4.0 unde dezvoltă 394 de cai putere și pe modelul 718 Cayman GT4 RS unde dezvoltă 414 cai putere. Porsche nu oferă opțiunea de tracțiune integrală pe nici unul din modelele Cayman dar acest lucru nu reprezintă un detriment în ceea ce privește manevrabilitatea mașinii deoarece așezarea centrală a motorului împreună cu suspensiile sport adaptive și diferențialul cu alunecare limitată oferă un echilibru și stabilitate amețitor în curbele strânse. Această mașină sport este un amestec sublim între manevrabilitate și șofat relaxat.

Consumul de combustibil estimat de agenția americană de protecție a mediului este de 11 litri în oraș și 8.7 litri pe autostradă pentru modele de bază 718 Cayman  și Cayman T. Pentru modelul mai puternic Cayman S, consumul estimat este de 12.4 litri în oraș și 9.4 litri în afara orașului.  Modele cu motorul cu 6 cilindri Cayman GTS și GT4 RS au un consum estimat de 14.7 litri în oraș și 10.23 pe autostradă. Consumul real pe autostradă pentru Cayman S a ieșit la 7.3 litri la suta de kilometri la o călătorie de 400 de kilometri.

La interior, noul Cayman își întâmpină pasagerii cu scaune confortabile, instrumente de bord ușor de citit și de înțeles și cu controale amplasate intuitiv. Cu toate acestea, în pachetul standard regăsim la interior un număr destul de mare de suprafețe din plastic ieftin care fac un deserviciu pentru o mașină a cărei preț de achiziție pornește de la 60.000 de euro. Din fericire Porsche va acoperi aproape toate suprafețele în piele astfel biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să achiziționați pachetele din piele opționale. Sub capotă regăsim un portbagaj mic care oferă un volum 150 de litri în care intră o valiză mică. În spate avem un portbagaj cu un volum de 270 de litri în care se pot încărca două valize mici.

Sistemul de infotainment (Porsche Communication Management) din noul 718 Cayman este compus dintr-un ecran tactil cu diagonala de 18 centimetri care oferă timpuri de răspuns rapide la atingerile șoferului. Sistemul audio este compus dintr-un set cu 8 difuzoare care oferă 150 de wați dar opțional clienții pot alege dintre două sisteme audio surround de calitate înaltă: o unitate Bose cu 10 difuzoare sau un sistem Burmester cu 12 difuzoare și peste 800 de wați. Din fericire pentru utilizatorii Apple, noul Cayman 2021 a fost dotat cu Apple CarPlay care funcționează doar prin fir dar din nefericire Android Auto nu este inclus încă nici în acest an. Din dotarea standard amintim Siri, radioul prin satelit SiriusXM, Radio HD, conectivitate Bluetooth, două porturi USB, două porturi pentru carduri SD și o unitate CD/DVD. Sistemul de navigație și hotspotul Wi-Fi sunt disponibile doar opțional. Senzorii de parcare pentru spate și față sunt standard dar tehnologiile mai avansate de asistare la condus vin în pachete opționale contra cost dar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să achiziționați controlul de croazieră adaptiv și monitorizarea punctului mort. Din dotările standard mai regăsim sistemul Porsche de management al stabilității (PSM), senzori pentru monitorizarea presiunii din pneuri, senzori de uzură pentru fiecare plăcuță de frână, senzori de ploaie și șase airbag-uri.

În ceea ce privește fiabilitatea, Porsche este un brand care reprezintă calitate iar 718 Cayman nu face excepție. Singurele rechemări la service au avut loc în anul 2019 pentru o potențială scurgere de carburant în urma unui accident rutier care ar fi putut declanșa un incendiu. În afara acestei potențiale probleme, nu au fost raportate alte avertizări astfel încât Porsche 718 Cayman rămâne o mașină foarte fiabilă. Dar dacă apar defecțiuni la 718 Cayman, Porsche oferă o garanție de 4 ani sau 100.000 de kilometri și asistență la drum non stop în caz de avarie. Garanția pentru vopsea este tot de 4 ani sau 100 de mii de kilometri în timp ce garanția pentru coroziune este de 12 ani indiferent de numărul de kilometri.

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro