Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

HiPhi Z este o masina de lux electrica care atrage toate privirile

2023-08-06 20:09:16 Autor: Nova Rent a Car
HiPhi Z este o masina de lux electrica care atrage toate privirile


Modelul HiPhi Z este o mașină electrică de lux produsă de emergentul brand chinez HiPhi, parte a grupului "big tech" Human Horizons. Fondată în 2017 cu dorința de a crea o marcă auto de lux cu adevărat orientată către viitor și deținută și operată de chinezi, HiPhi a avut o dezvoltare impresionantă, urmând să lanseze a treia sa mașină în doar șase ani. Cu o cotă de piață care, conform informațiilor obținute de biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași, se apropie deja de 25% în segmentul de mașini electrice de lux din China, HiPhi își propune acum să devină o marcă globală, lansându-și modelele HiPhi X și HiPhi Z în Europa, începând cu septembrie 2023. HiPhi Z este un shooting brake GT complet electric, foarte performant, cu o autonomie mare și un design inovator, care îmbină agresivitatea stilistică japoneză manga cu o tribută adusă mărcii BMW i și tehnologiei digitale. Cu toate acestea, estetica sa neconvențională și accentul excesiv pe tehnologia digitală pot fi subiecte polarizante, în timp ce performanțele sale dinamice nu impresionează la fel de mult ca cele ale altor GT-uri de pe piață. Cu toate acestea, pentru iubitorii de tehnologie digitală în aplicații auto, HiPhi Z poate fi o alegere fascinantă.


Designul exterior al Human Horizons HiPhi Z este cu adevărat unic și impresionant. Aceasta este o mașină electrică de lux cu dimensiuni generoase, prezentând o lungime de cinci metri și un aspect de shooting brake, care îi conferă un profil distinctiv. Aspectul său este o combinație inedită de agresivitate, tehnologie digitală și influențe stilistice japoneze manga și ale mărcii BMW i. Cu un design îndrăzneț și futurist, HiPhi Z iese în evidență prin utilizarea extensivă a benzilor luminoase LED și a senzorilor masivi, care îmbracă caroseria într-un mod inovator. Linii curbe și suprafețe sculptate se îmbină armonios pentru a crea o impresie puternică de mișcare și dinamism. Deși designul său poate să polarizeze opinia publicului, nu poate fi negată originalitatea sa în peisajul automobilelor de lux. Comparativ cu mașinile concurente de la BMW, Mercedes, Porsche, Nissan și altele, HiPhi Z iese în evidență printr-o abordare distinctă în materie de design. În timp ce mărcile consacrate adesea optează pentru linii mai tradiționale și elegante, HiPhi Z alege să fie îndrăzneață și să se deosebească prin aspectul său neconvențional. Designul său agresiv și futurist îl aduce în atenția celor care caută ceva cu adevărat inedit și inovator în lumea mașinilor de lux. Pe de altă parte, mașinile concurente de la Porsche și Nissan, care încorporează elemente de design sportiv și agresiv, împărtășesc o anumită latură a caracterului lui HiPhi Z. Cu toate acestea, HiPhi Z aduce un plus de originalitate și un amestec inedit de stiluri, transformând-o într-un adevărat magnet vizual.

LED-urile reprezintă unul dintre elementele-cheie ale designului exterior al Human Horizons HiPhi Z și contribuie în mod substanțial la impresia vizuală inedită pe care o emană mașina. Cu nu mai puțin de 4066 de LED-uri amplasate strategic pe întreaga caroserie, acestea adaugă un element de spectaculozitate și modernitate designului. Aceste benzi luminoase LED sunt utilizate într-o varietate de moduri, sporind aspectul futurist și tehnologic al mașinii. Un exemplu notabil este prezența unui panou pe lateralul mașinii, care poate fi folosit pentru a afișa cuvinte sau mesaje, oferindu-i astfel un caracter interactiv și unic. Cu toate acestea, această funcție poate fi folosită doar când mașina este oprită, pentru a evita potențialele distrageri sau probleme de siguranță în timpul mersului. În plus, designul exterior al HiPhi Z include și o impresionantă bandă luminoasă LED pe partea din spate a mașinii, care se întinde pe întreaga lățime a acesteia. Această caracteristică adaugă o notă distinctivă și futuristă designului, iar în combinație cu lipsa unei ferestre spate și a unui spoiler masiv, creează un aspect uimitor și inconfundabil.

Totuși, este important de menționat că utilizarea extensivă a LED-urilor poate fi subiectul unei opinii împărțite în rândul potențialilor cumpărători. Unii ar putea aprecia aspectul modern și inovator pe care LED-urile îl aduc, considerându-l un punct forte al designului exterior al mașinii. Pe de altă parte, alții ar putea considera că acestea sunt prea îndrăznețe sau că excesul de lumini ar putea să afecteze armonia generală a designului. LED-urile de la exterior reprezintă un element-cheie al designului exterior al Human Horizons HiPhi Z, aducând un plus de modernitate, spectaculozitate și tehnologie. Cu toate că pot polariza opinia publicului, aceste benzi luminoase LED adaugă cu siguranță un aer inedit și inovator mașinii, consolidându-i statutul de automobil electric de lux cu un design cu adevărat aparte. Așadar, compania Nova de închirieri auto Iași aeroport este de părere că designul exterior al Human Horizons HiPhi Z este unul inovator și nonconformist, care îi permite să iasă în evidență în rândul mașinilor de lux de pe piață. Cu un stil agresiv, futurist și îndrăzneț, HiPhi Z atrage privirile și reprezintă o alegere potrivită pentru cei ce apreciază tehnologia avansată și individualitatea în materie de design automobilistic.


Designul interior al Human Horizons HiPhi Z este la fel de remarcabil ca și designul exterior, oferind o experiență luxoasă și plină de tehnologie pentru pasageri. Intrarea în mașină se face prin portiere motorizate, ceea ce adaugă un aer sofisticat și futurist. Cabina este spațioasă și rafinată, cu materiale de înaltă calitate și o ambianță primitoare. Calitatea materialelor interioare este foarte bună, depășindu-le pe cele de la producătorul american de mașini electrice, Tesla. Interiorul este decorat cu piele vegană, care se simte moale și confortabilă. În ciuda calității premium a materialelor, designul interior se evidențiază și prin utilizarea excesivă a tehnologiei digitale. Punctul central al cabinei este un sistem de infotainment cu ecran tactil care are 38 de centimetri în diametru, numit HiPhi Bot. Acesta este montat pe un braț robotizat, permițându-i să se rotească automat către șofer atunci când detectează că acesta își îndreaptă privirea către el sau către pasagerul din față. Sistemul se bucură de o foarte bună sensibilitate și claritate a imaginii, dar montarea sa pivotantă este considerată de unele surse ca fiind o funcție inutilă, adăugând puțin la utilitatea sa generală.

Un alt aspect notabil al designului interior este faptul că mașina oferă o configurație interesantă cu patru locuri, într-un aranjament în formă de diamant. Aceasta adaugă un plus de exclusivitate și stil, permițând o interacțiune mai facilă între pasageri și o experiență de călătorie mai intimă. Cu toate acestea, există o atenționare privind poziționarea scaunului șoferului, care este considerată a fi puțin înaltă pentru un automobil cu caracter sportiv, în ciuda faptului că ar trebui să ofere o senzație de cabină joasă și învăluitoare. În ceea ce privește spațiul interior pentru pasageri, locurile din spate sunt destul de încăpătoare pentru adulți, dar puținul spațiu sub șezuturi dat de podeaua înaltă sub care se află bateriile poate afecta confortul la nivelul picioarelor. În ansamblu, agenția Nova Rent a Car Airport Iași este de părere că designul interior al Human Horizons HiPhi Z impresionează prin eleganță, calitatea materialelor și tehnologie avansată, care îi conferă o notă modernă și futuristă. Cu toate acestea, unele aspecte ale utilizării excesive a tehnologiei digitale și a poziționării scaunului șoferului pot fi subiectul unor preferințe individuale. În final, mașina reușește să creeze o experiență luxoasă și captivantă pentru cei care apreciază noutatea și inovația în materie de design interior.


Comportamentul Human Horizons HiPhi Z la condus este în general apreciat, oferind o experiență plăcută și confortabilă. În mediul urban, mașina se descurcă bine, însă există unele aspecte care pot fi considerate ca fiind mai puțin convenabile. În oraș, HiPhi Z impresionează prin manevrabilitatea sa, datorată suspensiei adaptive și direcției pe toate cele patru roți, care permit o manevrabilitate ușoară și precisă. Aceasta face ca manevrarea prin traficul aglomerat să fie mai ușoară și mai eficientă. În afara orașului, mașina se descurcă bine pe drumuri virajate și oferă o experiență plăcută în timpul condusului mai dinamic. Suspensia adaptivă contribuie la menținerea stabilității și controlului mașinii în viraje, iar performanța sa solidă în accelerație permite depășirea fără probleme a altor vehicule. Pe autostradă, HiPhi Z oferă un nivel ridicat de rafinament și confort, cu suspensia care absoarbe eficient denivelările drumului. Cu toate acestea, există unele zgomote de vânt la viteze mari, dar nu afectează semnificativ confortul călătoriei.

Unul dintre punctele forte ale mașinii este autonomia sa electrică impresionantă care oficial se situează la 710 km, iar în testele reale indică o autonomie de aproape 400 de mile. Acest aspect face ca HiPhi Z să fie o alegere potrivită pentru călătorii lungi și utilizare pe distanțe mari, fără a fi nevoie de încărcări frecvente. Cu toate acestea, biroul Nova Rent a Car Iași Airport a observat că în ciuda performanțelor sale solide, HiPhi Z nu se evidențiază ca fiind o mașină extrem de dinamică și sportivă. Comportamentul său în conducere este mai degrabă confortabil și rafinat, fără a rivaliza cu cele mai performante GT-uri de pe piață. Human Horizons HiPhi Z se comportă bine la condus, oferind o manevrabilitate ușoară în oraș, o experiență plăcută pe drumuri extra urbane și confort pe autostradă. Cu o autonomie electrică impresionantă, este o alegere potrivită pentru călătorii lungi și oferă o experiență de condus general plăcută și rafinată. Cu toate acestea, mașina nu se remarcă prin dinamism extrem, fiind mai degrabă orientată către confort și tehnologie.


Human Horizons HiPhi Z impresionează prin performanțele sale înalte și tehnologie avansată. Mașina este echipată cu un sistem electric cu două motoare, care furnizează o putere combinată de 672 cai putere și un cuplu impresionant de 820 Nm. Aceste performanțe impresionante permit mașinii să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 3.8 secunde, ceea ce este remarcabil pentru o mașină electrică de lux. HiPhi Z oferă o senzație plăcută de putere și o reacție rapidă la apăsarea pedalei de accelerație. Capacitatea bateriei este de 120 kWh. În ceea ce privește timpii de încărcare, HiPhi Z vine cu o viteză de încărcare de 150 kW. Aceasta permite încărcarea bateriei cu o rată rezonabilă, dar se poate situa sub viteza de încărcare oferită de unele mașini concurente, cum ar fi Porsche Taycan. Cu toate acestea, capacitatea sa generoasă de baterie compensează acest aspect și îi oferă o autonomie semnificativă.


Modelul de lux HiPhi Z, produs de compania chineză Human Horizons, impresionează prin designul său îndrăzneț și tehnologia avansată. Lansarea modelului HiPhi Z în Europa, conform informațiilor obținute de biroul Nova de închirieri auto Iași, este programată să aibă loc în septembrie 2023, când această mașină excentrică va fi disponibilă inițial în Norvegia și Germania, urmată de introducerea pe piața din Marea Britanie cu direcție pe partea dreaptă în 2025. Cu toate că se remarcă prin designul său futurist și tehnologia avansată, HiPhi Z trebuie să concureze cu alți producători de mașini de lux, precum Porsche Taycan și Polestar 5, care oferă performanțe și design de excepție.

În concluzie, Human Horizons HiPhi Z aduce o abordare inovatoare și distinsă în lumea mașinilor electrice de lux, oferind un amestec interesant de tehnologie și design avangardist. Cu lansarea sa iminentă în Europa la prețul de 100 de euro, pasionații de mașini electrice vor putea explora această creatură excentrică și sofisticată, care aduce o perspectivă proaspătă și îndrăzneață în segmentul de automobile de lux.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro