Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Cele mai rapide masini care pot fi cumparate in acest moment

2022-10-03 20:23:08 Autor: Nova Rent a Car
Cele mai rapide masini care pot fi cumparate in acest moment


Care sunt cele mai rapide mașini care pot fi cumpărate în acest moment? În acest articol biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă va prezenta care sunt cele mai rapide mașini care pot fi cumpărate de la fiecare producător în parte. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este faptul că foarte mulți constructori auto limitează viteza maximă ale mașinilor din motive diferite precum siguranța, emisii poluante, chiar și în Germania unde sunt multe autostrăzi fără restricții de viteză majoritatea producătorilor limitează mașinile lor la viteza maximă de 250 km/h. Cu toate acestea mai sunt multe mașini foarte rapide fără limitări de viteză sau cu limitări la nivele foarte ridicate iar în rândurile de mai jos Nova Rent a Car din Iași vă prezintă mașinile care pot să depășească bariera de 250 km/h. În această prezentare nu sunt incluse mașini prototip cu viteze maxime pretinse, toate mașinile din această listă sunt construite în serie și s-a dovedit cât de rapide sunt în realitate.

Modelul Alpine A110 a fost construit să fie cât mai ușor posibil ceea cel îl face foarte manevrabil și distractiv la condus pe drumuri întortocheate. Un efect secundar al acestei greutăți reduse este viteza mare pe care o poate atinge în linie dreaptă. Cu toate că are un motor mic de doar 1.8 litri, versiunea cea mai puternică al acestuia de 290 de cai putere atinge viteza maximă de 260 km/h ceea ce nu este rău pentru un coupe micuț.

Următoarea mașină din lista noastră este Renault Megane RS Trophy R. Acest model hatchback este foarte ușor, nici nu are scaune în spate, și este echipat cu un motor de 1.8 litri turbo care dezvoltă 300 cai putere care se întâmplă să fie același motor pe care îl regăsim în modelul Alpine A110 de mai sus. La această mașină viteza maximă este de 263 km/h ceea ce este impresionat pentru o astfel de mașină.

Modelul Mini GP, la fel ca modelul Megane RS, a trecut printr-un proces de scădere a greutății unde scaunele din spate au fost înlăturate. Acest model are la bază un motor de 2 litri turbo pe benzină care dezvoltă 306 cai putere și care ajută această mașină să atingă viteza maximă de 264 km/h. Acesta este cel mai rapid Mini construit vreodată.

Kia Stinger GTS nu prea este cunoscută în Europa. Majoritatea șoferilor cumpără probabil ceva ca un Audi S5 Sportback în locul ei, dar cei care sunt interesați de viteza maximă ar trebui să o ia în considerare pentru că motorul V6 de 3.3 litri turbo GTS poate catapulta această mașină la viteza maximă de 269 km/h ceea ce este cu 20 de km/h peste ceea ce poate un Audi S5 Sportback care spre deosebire de Kia are viteza limitată din fabrică la 249 km/h.

VW Golf 8 R și Lexus LC 500 ocupă același loc pe această listă. Astfel avem o motorizare germană de 2 litri turbo cu 4 cilindri și o motorizare japoneză V8 de 5 litri cu aspirație naturală ceea ce este „puțin” diferit. În orice caz, viteza maximă este aceeași, 270 km/h. În cazul modelului Golf viteza maximă este limitată de 250 de km/h dar dacă clientul plătește 2300 de euro pentru pachetul opțional R atunci scapă de această limitare.

Range Rover Sport SVR este un SUV de lux masiv dar care se poate mișca rapid atunci când este înghesuit în el un motor masiv V8 de 5 litri supercharged care dezvoltă 575 de cai putere. În realitate acest model SVR care dezvoltă 575 de cai putere este cea mai rapidă mașină pe care o construiește Land Rover fiind capabilă să atingă 283 de km/h.

Următoarea mașină din lista noastră este tot un SUV masiv doar că de data aceasta vine din America și se numește Jeep Trackhawk. Acest SUV respectă aceeași rețetă pe care o regăsim la Range Rover Sport SVR, acest lucru înseamnă că are sub capotă un motor V8 masiv care este supercharged doar că în acest caz este de 6.2 litri. Rezultatul este o viteză maximă de 290 km/h ceea ce este cu 7 km/h mai mult decât Range Rover.

Lotus Evora GT410 este dotată cu un motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă, precum numele sugerează, 410 cai putere. Evora este de asemenea destul de ușoară, cântărind mai puțin de 1400 de kilograme. Prin combinarea acestor caracteristici rezultă o viteză maximă de 300 km/h. Se pare că se pot atinge viteze maxime mari cu cai putere relativi puțin dacă mașina este ușoară.

Versiunile Competition ale BMW M8 Coupe și Gran Coupe sunt dotate cu un motor mare V8 twin turbo de 4.4 litri care dezvoltă 625 de cai putere dar care sunt limitate din fabrică la viteza maximă de 250 km/h. Este ca și cum BMW ține ostatică viteza maximă a acestor mașini, dar dacă clienții plătesc recompensa de 2500 de euro atunci primesc pachetul M pentru șoferi care va elimina limita de viteză și va permite acestor modele să-și atingă viteza maximă de care sunt capabile, aceasta fiind de 306 km/h.

Cele două mașini care urmează se le prezentăm sunt dotate cu motoare V6 twin turbo iar aici se opresc asemănările cu excepția vitezei maxime de care sunt capabile. Una dintre ele este modelul Honda NSX care este o mașină exotică hibridă cu două locuri care are 581 de cai putere dintr-un motor V6 de 3.5 litri și trei motoare electrice și tracțiune integrală. Cealaltă mașină este Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio care este mai mult un sedan cu 5 locuri performant de școală veche. Motorul său V6 de 2.9 litri turbo dezvoltă 510 cai putere și oferă tracțiune doar pe roțile din spate. Ambele mașini ating o viteză maximă de 307 km/h.

Următoarea mașină din lista biroului de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași, este Nissan GTR Nismo. Aceasta este o mașină care se află pe piață încă din anul 2008 dar cea mai nouă versiune a sa este și cel mai rapid Nissan care se poate achiziționa în acest moment. Acest model este dotat cu un motor V6 de 3.8 litri twin turbo care dezvoltă 600 de cai putere. Viteza maximă pe care o atinge acest coupe bătrân este de 315 km/h, mai mult decât oricare mașină japoneză disponibilă pe piață.

Vechiul Tesla Model S Performance a fost unul dintre cele mai rapide mașini la pornirea de pe loc din lume dar viteza sa maximă nu a fost prea impresionantă, aceasta era de 260 km/h. Noile versiuni de Model S Plaid și Plaid Plus sunt cu mult mai rapide, acestea ating 322 km/h astfel sunt iertate „păcatele” din trecut pentru Tesla. Aceasta este viteza maximă pe care o atinge și modelul Jaguar SVR Project 8 care este dotat cu un motor tradițional pe benzină V8 de 5 litri supercharged care dezvoltă 600 de cai putere.

Mașinile sport obișnuite tind să aibă motorul montat în față și să ofere tracțiune pe roțile din spate ca de exemplu Mercedes AMG GT Black Series cu ai săi 730 cai putere oferiți de motorul V8 twin-turbo de 4 litri. În schimb mașinile sport mai moderne sunt de obicei mai mici, mai ușoare și își au motorul montat în mijloc ca la Maserati MC20 acesta este un V6 de 3 litri twin turbo care dezvoltă 630 de cai putere. Chiar dacă aceste mașini sunt destul de diferite, ambele ating aceeași viteză maximă care este de 325 km/h dar probabil ele se comportă diferit atunci când se află în viraje.

Porsche 911 Turbo S este una dintre cele mai rapide mașini sport care se pot cumpăra la un preț accesibil în comparație cu mașinile exotice. Practic a distrus orice super mașină la accelerația pe distanțe scurte mulțumită motorului Plat de 3.8 litri cu 6 cilindri twin turbo care dezvoltă 650 de cai putere și tracțiune integrală. Dar nu este rapid doar la pornirea de pe loc ci este capabil să atingă viteza maximă de 330 km/h. Mai este o mașină care poate să-i atingă viteza maximă, aceasta se numește Audi R8 V10 Performance cu ai săi 620 de cai putere obținuți dintr-un motor V10 de 5.2 litri cu aspirație naturală.

Majoritatea mașinilor care pot atinge 320 de km/h sunt niște autovehicule exotice cu 2 locuri dar sunt opțiuni și pentru cei care doresc să atingă astfel de viteze scufundânduse în lux. Pentru aceștia biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași le recomandă un Bentley Continental GT care este dotat cu un motor masiv W12 de 6 litri care dezvoltă 635 de cai putere și care este capabil să catapulteze această mașina până la viteza maximă de 333 de km/h. Ceea ce este și mai uimitor este faptul că limuzina cu 5 portiere Bentley Flying Spur W12 are exact aceeași viteză maximă cu toate că este și mai mare dar și mai grea. Câți ar fi crezut că o limuzină Bentley este mai rapidă decât un Porsche 911 Turbo S.

Următorul loc de pe lista noastră este împărtășit de patru mașini diferite. Începem cu Aston Martin DBS Superleggera care are un motor V12 de 5.2 litri twin turbo care dezvoltă 715 cai putere și care reușește să atingă viteza maximă de 340 km/h. Aceasta este exact aceeași viteză pe care o pot atinge trei modele de la Ferrari, 812, SF90 și F8 Tributo, se pare că celor de la Ferrari le place numărul 340.

Ford GT este cel mai rapid Ford care poate fi cumpărat în acest moment. Are o viteză maximă de 348 km/h ceea ce este uimitor când luăm în considerare faptul că are un motor V6 de doar 3.5 litri dar cu ajutorul tehnologiei twin turbo dezvoltă 669 de cai putere.

Lamborghini Aventador SVJ ocupă locul patru în lista noastră. Această mașină sălbatică care este dotată cu un motor V12 de 6.5 litri cu aspirație naturală și 770 cai putere este super extremă. Chiar dacă nu are tehnologii turbo sau hibrid SVJ este foarte rapidă, atinge viteza maximă de peste 350 km/h ,dar ceea ce este mai interesant este faptul că modelul mai slab Aventador S cu 740 de cai putere poate de asemenea să atingă 350 de km/h iar această mașină costă cu 200 de mii de euro mai puțin decât SVJ.

Unele modele McLaren sunt proiectate să fie rapide pe pistele de concurs așa cum este modelul 765LT dar modelul McLaren Speedtail este construit pentru a fi rapid în linie dreaptă. Sistemul său hibrid folosește un motor V8 twin turbo și un motor electric pentru a produce împreună 1070 de cai putere. Mașina nu este dotată cu aripi sau eleroane mari pentru că acestea produc frecare cu aerul iar poziția șoferului este în centru pentru o vizibilitate mai bună ceea ce este probabil folositor atunci când este condusă la viteza sa maximă de 400 km/h.

O altă mașină care poate atinge 400 km/h se numește Koenisegg Regera. Această este dotată cu un motor V8 twin turbo de 5 litri și un motor electric care combinat produc nu mai puțin de 1500 de cai putere și mai are o cutie de viteze mai specială care îi permite să atingă viteza maximă folosind doar o singură treaptă de viteze. Prototipul Koenisegg Jesko este chiar mai rapidă cu a sa viteză de 530 km/h dar cum nu a fost testată și dovedit că poate atinge astfel de viteze, nu intră în lista noastră astfel cel mai rapid Koenisegg care poate fi cumpărat este deocamdată Regera.

Penultima mașina din lista noastră este foarte controversată. Se numește SSC Tuatara și a depășit viteza maximă de 480 km/h după care oamenii de pe internet au avut îndoieli despre corectitudinea testului așa ca producătorul a trebuit să o retesteze. După cel de al doilea test, Tuatara a reușit să atingă viteza maximă verificată de 460 km/h. Aceste performanțe derivă de la motorul V8 twin turbo de 5.9 litri care dezvoltă 1750 de cai putere.

Ultima mașină din lista noastră este și cea mai rapidă și se numește Bugatti Chiron Super Sport 300+. Aceasta este dotată cu un motor imens W16 de 8 litri quad turbo care dezvoltă 1600 de cai putere și care catapultează acest bolid la viteza maximă de 490 km/h.

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro