Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Ce întrebări își pun oamenii când închiriază o mașină?

2018-01-20 16:07:08 Autor: Nova Rent a Car

Astăzi, tot mai mulți oameni aleg să închirieze mașini. Fie pentru că cea personală e stricată, fie că ai zburat cu avionul într-o altă țară și ai nevoie de o mașină să vezi împrejurimile. Indiferent de motiv închirierea unei mașini este o opțiune foarte convenabilă. Totuși, înainte să închiriezi o mașină este bine să îți pui câteva întrebări cu privire la procesul de închiriere.

Iată lista cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri pe care ar trebui să le știti înainte de a face acest pas:

 

Care este vârsta potrivită pentru a putea închiria o mașină?

Pentru a putea închiria un autoturism în România vârstă minimă acceptată este de 21 de ani, având minim un an de la data obținerii categoriei B.

 

Nu reușesc să îmi efectuez rezervarea? Cum pot să obțin ajutor?

Pentru inceput este de ajuns să trimiteți cererea de inchiriere a masinii prin formularul online de rezervări, prin e-mail ori telefonic. Cererea de inchiriere trebuie să conțină categoria mașinii, intervalul de timp pentru care se doreste închirierea, locația de predare/preluare și numele clientului.

 

Câți kilometri parcurgi cu o mașină închiriată?

Pentru prima zi de închiriere cu Nova Rent a Car limita este de 300 km/zi. Între a doua și a treia zi există limită de 400 km/zi. În această perioadă la o depășire de până la 200 km/zi peste limita impusă, se mai taxează încă o jumătate de zi, tot astfel la o depășire de până la 400 km/zi peste limită, se taxează o zi întreagă de închiriere. Peste 3 zile kilometrii sunt nelimitați. Pentru închirierea pe termen lung, nu se admite efectuarea unui număr mai mare de 5 000 km/lună.

 

Care sunt demersurile în caz de accident? 

În caz de accident, daună sau furt, chiriașul are întotdeauna obligația să sune imediat la firma de închiriere pentru a anunța incidentul. Pentru orice fel de defecțiune tehnică, beneficiați de asistență rutieră non-stop, mașina la schimb, asta în cazul în care defecțiunea nu poate fi remediată imediat. Din momentul predării mașinii până la reintrarea în posesia acestuia, proprietarul este scutit de răspundere pentru daune provocate terților de autovehiculul închiriat clientului.

 

Contractul de închiriere este supus legilor din România. Orice litigiu decurgând din/sau în legătură cu acest contract se va soluționa mai întâi pe cale amiabilă, iar în caz de nesoluționare, părțile se vor adresa instanțelor de judecată competențe.