Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

VW a lansat Noul Golf R 2021, cel mai puternic model din seria Golf

2020-12-28 12:42:58 Autor: Nova Rent a Car
VW a lansat Noul Golf R 2021, cel mai puternic model din seria Golf

 

 

Noul model VW Golf R 2021 este cea mai puternică și mai rapidă versiune a modelului VW Golf MK8. Acest model este mai puternic decât concurența de la Audi S3 Sportback BMW M135i și Mercedes A35 AMG.

Modelele Golf R au avut mereu un design exterior conservator, diferit de celelalte modele hot hatch de la concurență cu caroserii ieșite din comun ca Ford Focus RS sau Honda Civic Type R cu al său eleron masiv. Astfel modelul Golf R a fost perfect pentru clienții care au dorit un hatch puternic care să nu iasă în evidență. Dar acest lucru a însemnat că a arătat similar cu un VW Golf obișnuit, deghizat în gama R-line mai sportivă. Noul Golf R 2021 se înscrie în același trend. Deosebirile exterioare față de modelul Golf obișnuit sunt evidente în spate unde găsim un spoiler mai mare dar și patru țevi de eșapament care sunt reale nu false ca la modelul obișnuit. Golf R este mai apropiat de sol cu 20 de mm dar spoilerul din față este similar modelului standard.

Mulți constructori auto din zilele noastre împart componentele mecanice cu celelalte brand-uri din grup, iar VW nu este diferit, motiv pentru care noul Golf R MK8 este similar sub caroserie cu noul Audi S3. Conform informațiilor obținute de biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași, noul VW Golf R este mai puternic. Golf R 2021 este echipat cu același motor pe benzină de 2 litri ca Audi S3 dar setat să producă 320 de cai putere. Acest lucru înseamnă 20 de cai putere mai mulți decât versiune precedentă de Golf R și 10 cai putere mai mulți decât noul Audi S3. VW Golf R MK8 produce de asemenea și un cuplu mai mare, 420 nm care este cu 20 nm mai mare decât vechiul Golf R și noul Audi S3.   

Cu toate că noul VW Golf R este mai puternic decât modelul precedent, performanțele sunt similare. Golf R MK8 atinge 100 km/h în doar 4.7 secunde la fel ca modelul precedent și ca Mercedes A35 AMG dar este mai rapid cu 0.1 secunde decât BMW M135i și Audi S3. Viteza maximă standard a Golf R este limitată la 250 km/h ceea ce ar trebui să satisfacă majoritatea clienților. Cu toate acestea, VW oferă opțional un pachet mai sportiv și pe care biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vi-l recomandă să îl achiziționați, denumit R-Performance care ridică limita maximă de viteză la peste 270 km/h. Pachetul sport R-Performance oferă de asemenea jante de aliaj mai mari de 19 inch, în loc de jantele standard de 18 inch, și un spoiler spate mai mare care conform VW chiar produce forță de apăsare la viteze mari. Pentru a putea opri acest bolid, VW l-a dotat cu frâne mai puternice decât ceea ce regăsim pe modelul standard sau pe modelul Golf R precedent. În față, noul Golf R este echipat cu discuri de 357 mm, mai mari cu 17 mm decât la modelul precedent și mai ușoare cu 600 de grame. De asemenea, fiind vorba de varianta sport al Golfului, VW a folosit etriere vopsite în albastru ca dotare standard.

La interior, noul Golf R primește scaune sport cu piele Nappa și cu sigla „R” imprimate pe ele. Golf R 2021 primește un nou volan cu un buton special „R”. Acesta este similar cu butoanele „N” de la Hyundai i30 N sau M de la BMW M3. Când butonul R este apăsat, toate setările mașinii sunt schimbate instantaneu în modul cel mai sportiv ceea ce este foarte practic când șoferii doresc să schimbe rapid comportamentul mașinii fără a le fi distrasă atenția prin meniurile sistemului de infotainment. Sistemul infotainment cu două ecrane este împrumutat de la modelul standard Golf 8 și permite oglindirea smartphone-ului pe ecranul mașinii și control prin voce. Grafica din meniuri a fost desenată special pentru varianta R al Golfului astfel avem un cronometru de tură, un senzor pentru forța G și un nou tahometru cu lumini pentru schimbarea treptelor.

Tracțiunea integrală a fost și este o echipare standard pe toate modele Golf R care la început au purtat denumirea R32. În schimb noul Golf R 2021 primește o tracțiune integrală deșteaptă cu sistem de vectorizare a cuplului. Dacă la modele precedente cuplul motorului era împărțit doar între axele față și spate acum noul Golf R MK8 poate trimite tot cuplul de pe axul din spate la fiecare din roțile din spate în mod independent. Acest lucru permite șoferilor să ia curbele cu viteze mai mari deoarece transmisia poate acum să trimită toată forța motorului pe roata din exterior pentru a împinge mașina în afara ei. Acest sistem de vectorizare electronică a cuplului este conectat la diferențialul de închidere electronică și la programul de stabilitate astfel că poate ajusta dinamic toate setările mașinii pentru a oferi aderența maximă posibilă în curbe.

Pasionaților pentru drift-uri VW le-a pregătit ceva special. Regăsim, pentru prima dată pe un model Golf R, setarea Drift care este disponibil doar cu pachetul „Performance R”. Această setare oprește programul de stabilitate și trimite forța pe roțile din spate similar cu Mercedes A45 S AMG. De asemenea sunt disponibile setările obișnuite Confort, Sport și Race dar și o setară nouă specială care a fost programată exclusiv pentru pista de curse Nurburgring.

Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă pune la dispoziție două modele de VW Golf la prețuri promoționale, Golf 6 cu motorizare diesel de la 18 euro și Golf 7 cu motorizare pe benzină de la 19 euro. Vă recomandăm aceste modele atât pentru versatilitatea lor cât și pentru consumul redus de combustibil.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro