Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Volvo EX30 este cel mai accesibil SUV electric in acest moment

2023-11-15 13:17:55 Autor: Nova Rent a Car
Volvo EX30 este cel mai accesibil SUV electric in acest moment


Cu grandoarea designului său distinctiv, Volvo EX30 intră în scenă ca un SUV electric subcompact, redefinind eleganța și eficiența în segmentul premium iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă prezintă în rândurile de mai jos cele mai picante detalii despre această mașină. Revelat în iunie 2023, acest model se impune ca cel mai mic membru al familiei Volvo, plasându-se sub XC40 și C40. Fabricat în China și bazat pe platforma Geely SEA, EX30 aduce o combinație perfectă între dimensiuni compacte și tehnologie avansată. Cu o filosofie axată pe sustenabilitate, EX30 aspiră să devină cel mai ecologic automobil Volvo, menit să ofere nu doar siguranță, ci și o experiență de conducere mai verde. Cu un preț competitiv de aproximativ 36.000 de euro, EX30 intră în competiție cu Smart #1, Kia Niro EV și Renault Megane E-Tech. Cu exteriorul său elegant și interiorul minimalist, EX30 este rezultatul pasiunii pentru design specifică mărcii suedeze. Performanța sa electrică, variată și eficientă, face din acest model o alegere tentantă pentru cei ce caută un SUV compact, dar puternic și rafinat.

Exteriorul distinctiv al Volvo EX30 se remarcă prin eleganță și modernitate, reprezentând o sinteză vizuală a filosofiei de design suedez. Cu o față sigură și grila frontală închisă, EX30 emană o prezență confientă pe șosea, accentuată de farurile digitale „Thor's Hammer”. Linii curate și proporții echilibrate conferă un aspect rafinat, iar roțile mari completează armonios arcurile. În partea din spate, designul stopurilor adaugă un element de jocuri de lumini și umbre, cu o dispunere inedită ce integrează denumirea mărcii. Spoilerul subtil și liniile conturate în lateral subliniază caracterul aerodinamic al SUV-ului. Combinația dintre aspectul modern, culorile vibrante și atenția la detalii transformă exteriorul lui Volvo EX30 într-o expresie artistică a rafinamentului și originalității în lumea SUV-urilor electrice subcompacte.

Disponibil în cinci culori exterioare vibrante, de la elegantul Cloud Blue la expresivul Moss Yellow, EX30 își exprimă personalitatea și caracterul distinct. Fiecare nuanță adaugă o notă de individualitate, iar atenția la detalii este evidențiată în alegerea paletelor de culori, inspirate chiar de peisajele suedeze. Versiunea Cross Country adaugă o notă de aventură, evidențiată de plăcile de protecție în față, spate și lateral, împreună cu elemente de design negre și jante de 19 inch, conferind un aspect robust și pregătit pentru explorare. Dincolo de aspectul său fermecător, designul exterior al Volvo EX30 nu doar atrage privirile, ci și subliniază atenția acordată eficienței aerodinamice și integrării tehnologice. Este o expresie elegantă a conceptului suedez de frumusețe simplă și funcționalitate sofisticată.

Interiorul noului Volvo EX30 redefinește conceptul de lux și confort în segmentul SUV-urilor subcompacte electrice, îmbinând cu eleganță funcționalitatea și minimalismul specific mărcii suedeze. Intrarea în habitaclu dezvăluie un design aerisit, cu un bord inferior înclinat și un sistem de ventilație vertical, creând un spațiu vizual deschis și plăcut. Calitatea materialelor este subliniată de detalii subtile precum ornamentele peteșite care se întind de la uși până la bord, adăugând un strop de culoare și personalitate. Elemente precum suporturile de braț plutitoare, mânerele cromate ale ușilor și volanul cu o textură rafinată contribuie la senzația de lux și bun gust.

Sistemul infotainment cu ecran tactil cu diametrul de 31 de centimetri este amplasat central și oferă o experiență intuitivă de control pentru diverse funcționalități, de la sistemul de climatizare la ajustările oglinzilor. Din nefericire, compania Nova de închirieri auto Iași vă informează că accesul la majoritatea funcțiilor se realizează exclusiv prin intermediul ecranului tactil, aspect care poate părea mai puțin practic pentru unii șoferi, din păcate controlul climei nu are butoane fizice.

Spațiul în față oferă reglaje generoase pentru șofer și pasager, iar scaunul poate fi poziționat atât în înălțime, cât și în adâncime. Designul bordului înclinat lasă loc pentru un torpedou central, dar accesul la aceasta se realizează, de asemenea, prin intermediul ecranului tactil. Aspectul curbat al planșei de bord conferă interiorului un aer futurist și atrăgător. Pe bancheta din spate, spațiul pentru picioare este restrâns, iar confortul este afectat în special pentru pasagerii mai înalți. Cu toate acestea, capul beneficiază de un spațiu generos, ceea ce contrabalansează senzația de claustrofobie.

Zona de depozitare este bine gândită, cu suporturi pentru pahare retractabile și o zonă de încărcare wireless pentru două smartphone-uri. Portbagajul lui Volvo EX30 prezintă o capacitate de aproximativ 318 litri, însă este important de menționat că această cifră include aproximativ 60 de litri sub podea. Acest spațiu adițional sub podea poate fi utilizat pentru depozitarea unor obiecte mai mici sau a echipamentului de încărcare. Cu toate acestea, comparativ cu alte modele din aceeași categorie, portbagajul poate fi considerat mai restrâns, ceea ce poate impune anumite limitări în ceea ce privește transportul de obiecte voluminoase sau bagaje pentru călătorii mai lungi. Așadar, designul interior al lui Volvo EX30 reflectă simplitatea sofisticată specifică mărcii, oferind totodată un nivel înalt de conectivitate și tehnologie. Spațiul generos din față adaugă confort pentru șofer și pasager, cu toate că spațiul limitat din spate și capacitatea mai mică a portbagajului pot constitui aspecte de luat în considerare în funcție de nevoile individuale ale utilizatorului.


Volvo EX30 impresionează prin varietatea de opțiuni de motorizare și baterii, evidențiindu-se ca un SUV electric versatil și eficient. Ofertele cuprind trei combinații de motor și baterie, adaptate diferitelor preferințe și necesități ale șoferilor. Modelul de bază, cu un singur motor, livrează 272 de cai putere către roțile din spate și este echipat cu o baterie de 51 kWh. Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde, acesta oferă o autonomie respectabilă de 340 de kilometri.

Varianta Single Motor Extended Range utilizează aceeași configurație cu motor unic, dar integrează o baterie extinsă de 69 kWh. Performanțele se îmbunătățesc, atingând 480 de kilometri de autonomie, iar timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h se reduce la 5.3 secunde. În vârful gamei se află versiunea Twin Motor Performance, ce dispune de motoare pe ambele axe pentru tracțiune integrală. Cu o putere de 428 CP și o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde, această variantă oferă o experiență de conducere dinamică. Cu toate acestea, autonomia suferă ușor din cauza puterii sporite, stabilindu-se oficial la 460 de kilometri.

În practică, testele arată că eficiența bateriilor este notabilă, cu o medie de 5.6 kilometri pe kWh sau 17.85 kWh/100 km în varianta Performance și 6.27 km pe kWh în modelul Single Motor. După calculele efectuate de agenția Nova Rent a Car Airport Iași rezultă că EX30 reușește să atingă valori cuprinse între 77 și 89% din autonomia oficială, în funcție de varianta aleasă și stilul de condus. Din perspectiva încărcării, Volvo EX30 poate fi alimentat la prizele publice și poate beneficia de infrastructura de încărcare rapidă, permițând o încărcare eficientă și rapidă a bateriilor, susținând astfel experiența utilizatorilor într-o lume în continuă evoluție spre mobilitate electrică.


Experiența de conducere oferită de Volvo EX30 reprezintă un amestec armonios între confort, performanță și tehnologie avansată, consolidând poziția sa ca un SUV electric subcompact de excepție. Încă de la prima apăsare a pedalei, se remarcă răspunsul instantaneu și liniar al motorului electric, conferindu-i șoferului senzația plăcută de putere sub comanda sa.

În medii urbane, EX30 se simte în elementul său, oferind o manevrare ușoară și un grad înalt de agilitate. Șofatul cu o singură pedală contribuie la o experiență urbană fără eforturi, permițând oprirea completă a vehiculului când șoferul ridică piciorul de pe accelerație, oferind totodată o senzație de conducere liniștită și controlată. Pe autostradă, confortul este cuvântul de ordine, cu scaunele oferind suport ergonomic și suspensia abordând cu eleganță denivelările drumului. În special în varianta Performance, accelerarea este impresionant de rapidă, iar motoarele răspund imediat la solicitările șoferului, facilitând depășirile și integrarea în trafic. Sistemul de Pilot Assist de la Volvo adaugă un plus de confort, oferind un sistem avansat de control al vitezei de croazieră și menținere a benzii, transformând călătoriile lungi în adevărate experiențe relaxante. Chiar și pe drumurile cu viraje strânse, modelul Performance demonstrează o manevrabilitate impresionantă, oferind un echilibru între stabilitate și plăcerea de a conduce.

Cu toate acestea, este important de menționat că, dacă este provocat în mod excesiv în viraje strânse, EX30 poate evidenția limitele sale în ceea ce privește aderența și înclinarea caroseriei. Totuși, acest aspect este în concordanță cu caracterul său de SUV subcompact, plasându-se într-o categorie care prioritizează confortul și manevrabilitatea în utilizarea zilnică. Așadar, biroul Nova Rent a Car Iași Airport  a observat că experiența de conducere oferită de Volvo EX30 reprezintă o combinație echilibrată între tehnologie, performanță și confort, evidențiindu-l ca un SUV electric compact, potrivit pentru nevoile șoferilor urbani și pentru cei care apreciază o mobilitate eficientă și conectată.


Volvo EX30 pune un accent deosebit pe siguranță, continuând tradiția mărcii suedeze de a dezvolta vehicule care oferă un nivel ridicat de protecție pentru conducători și pasageri. Cu o abordare holistică față de siguranță, acest SUV electric subcompact integrează o gamă diversificată de tehnologii și sisteme avansate menite să reducă riscurile și să prevină incidentele. Sistemul de asistență la păstrarea benzii și controlul automat al vitezei, inclus în pachetul Pilot Assist, asigură o experiență de conducere mai relaxată și sigură. Aceste caracteristici contribuie la menținerea vehiculului în banda sa și ajustarea automată a vitezei în funcție de trafic, adaptându-se la condițiile de drum în timp real.

Volvo EX30 beneficiază și de un sistem de evitare a coliziunilor, care utilizează senzori și camere pentru a detecta obiectele din jur și a emite avertismente sau a interveni automat pentru a evita impactul. Acest sistem funcționează inclusiv în condiții de vizibilitate scăzută sau noapte, contribuind la prevenirea accidentelor în diverse scenarii. În ceea ce privește construcția vehiculului, EX30 dispune de o caroserie robustă și zonă de impact optimizată, menită să absoarbă și să distribuie eficient forțele generate în timpul unei coliziuni. Airbag-urile multiple, inclusiv airbag-uri pentru genunchi și cortină, completează sistemul de siguranță pasivă pentru a minimiza potențialele leziuni în caz de accident. Cu toate aceste tehnologii și caracteristici, Volvo EX30 se impune ca un SUV electric subcompact care nu numai că oferă o experiență de conducere plăcută, dar și prioritizează siguranța șoferilor și a pasagerilor săi, continuând tradiția Volvo de a dezvolta vehicule cu standarde ridicate în domeniul siguranței.

Volvo oferă o garanție standard de 3 ani sau 100 de mii de kilometri care opțional poate fi extinsă la 4 ani de zile.

In concluzie, Volvo EX30 reprezintă un SUV electric subcompact care impresionează prin designul său elegant, tehnologia avansată și accentul deosebit pus pe siguranță. Cu o gamă variată de opțiuni de motorizare și baterii, acest model se adaptează nevoilor diverse ale șoferilor urbani și nu numai. Interiorul său minimalist oferă un echilibru ideal între funcționalitate și eleganță, iar experiența de conducere se distinge prin confort, performanță și tehnologie integrată.

Siguranța rămâne o prioritate fundamentală pentru Volvo, iar biroul Nova Rent a Car Iași vă anunță că modelul EX30 nu face excepție, beneficiind de tehnologii avansate care contribuie la prevenirea accidentelor și la protejarea ocupanților în caz de impact. Performanțele sale în materie de autonomie și încărcare rapida, alături de atenția acordată detaliilor precum designul exterior și interiorul spațios, fac din Volvo EX30 o opțiune atractivă în peisajul vehiculelor electrice.

În ansamblu, Volvo EX30 se afirmă ca un SUV electric subcompact care nu doar răspunde cerințelor mobilității sustenabile, dar și oferă o experiență de conducere premium, aducând în prim-plan inovația și angajamentul continuu al mărcii Volvo în crearea unui viitor mai sigur, eficient și conectat.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro