Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Topul celor mai mai rechemari de masini in service din istorie

2023-06-01 09:39:54 Autor: Nova Rent a Car
Topul celor mai mai rechemari de masini in service din istorie


Care sunt cele mai mari rechemări de mașini în service din istorie? Ei bine, în acest articol vă vom spune pentru că biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași a cules informațiile necesare legate de acest subiect și a creat o listă cu 20 dintre cele mai mai rechemări în service din istorie. Dar mai întâi, ce este o rechemare în service a unei mașini? O rechemare în service a unei mașini este o acțiune prin care producătorul de automobile solicită proprietarilor de vehicule să aducă mașinile lor la un service autorizat pentru a efectua reparații sau înlocuiri ale unor piese, în general din cauza unor defecțiuni sau problemelor de siguranță. Această acțiune este inițiată de obicei de producătorul de mașini, care poate identifica o problemă care afectează un număr mare de vehicule, în urma investigațiilor interne sau a rapoartelor de la autoritățile de reglementare, din presă sau de la proprietarii de vehicule.

Rechemările în service sunt efectuate de producătorul de mașini pentru a asigura siguranța și fiabilitatea vehiculului, precum și pentru a proteja imaginea companiei și relația cu clienții. Aceste rechemări pot fi gratuite pentru proprietarii de vehicule și pot fi efectuate într-un timp cât mai scurt pentru a minimiza orice inconveniente pentru proprietari.

În rândurile de mai jos agenția Nova de închirieri auto Iași aeroport vă prezintă lista celor mai rechemate mașini în service din istorie în ordine descrescătoare a numărului de rechemări, iar mai apoi vă va descrie care au fost motivele pentru aceste rechemări în service:

 1. Toyota Corolla - peste 10 milioane de rechemări
 2. Ford F-Series - peste 9,9 milioane de rechemări
 3. Toyota Camry - peste 9,3 milioane de rechemări
 4. Honda Accord - peste 9,2 milioane de rechemări
 5. Honda Civic - peste 8,9 milioane de rechemări
 6. Chevrolet Silverado - peste 8,8 milioane de rechemări
 7. Jeep Grand Cherokee - peste 8,4 milioane de rechemări
 8. Ford Explorer - peste 8 milioane de rechemări
 9. Dodge Ram - peste 6,3 milioane de rechemări
 10. GMC Sierra - peste 6,2 milioane de rechemări
 11. Nissan Altima - peste 6 milioane de rechemări
 12. BMW Seria 3 - peste 5,9 milioane de rechemări
 13. Ford Mustang - peste 5,8 milioane de rechemări
 14. Toyota Tundra - peste 5,5 milioane de rechemări
 15. Chevrolet Tahoe - peste 5,4 milioane de rechemări
 16. Chevrolet Impala - peste 5,3 milioane de rechemări
 17. Hyundai Sonata - peste 5,1 milioane de rechemări
 18. Volkswagen Jetta - peste 4,7 milioane de rechemări
 19. Nissan Maxima - peste 4,6 milioane de rechemări
 20. Ford Ranger - peste 4,3 milioane de rechemări

Toyota Corolla - Majoritatea rechemărilor pentru Toyota Corolla au fost legate de airbaguri defecte, probleme cu sistemul de frânare și probleme cu pedala de accelerație. De exemplu, în 2020, Toyota a rechemat în service aproximativ 2,9 milioane de vehicule Toyota Corolla E210 din cauza unor probleme cu airbag-urile produse de Takata. În 2019, Toyota a rechemat în service aproximativ 3,4 milioane de mașini Toyota Corolla E170 din cauza unor probleme cu sistemul de frânare. În 2010, Toyota a rechemat în service aproximativ 1,3 milioane de vehicule Toyota Corolla E140 din cauza unor probleme cu cutia de viteze.

Toyota Camry - Rechemările pentru Toyota Camry au fost legate de aceleași probleme cu airbagurile și cu pedala de accelerație ca și în cazul Corolla. De exemplu, în 2020, Toyota a rechemat în service aproximativ 1,2 milioane de mașini Toyota Camry XV70 din cauza unor probleme cu airbag-urile produse de Takata. În 2016, Toyota a rechemat în service aproximativ 1,4 milioane de vehicule Toyota Camry XV50 din cauza unor probleme cu sistemul de frânare. În 2009, Toyota a rechemat în service aproximativ 3,8 milioane de vehicule Toyota Camry XV40 din cauza unor probleme cu sistemul de accelerație care putea cauza accelerații nedorite. În plus, în 2015, Toyota a rechemat 7,5 milioane de vehicule pentru un defect la comutatorul de aprindere.

Ford F-Series este o gamă largă de camionete produse de Ford Motor Company. În timpul istoriei sale, F-Series a avut numeroase rechemări în service iar compania de închirieri mașini Nova Rent a Car Airport Iași vă prezintă câteva dintre aceste motive. De exemplu, în 2020, Ford a rechemat în service aproximativ 620.000 de vehicule Ford F-150 din cauza unor probleme cu sistemul de frânare. În 2019, Ford a rechemat în service aproximativ 1,2 milioane de vehicule Ford F-150 din cauza unor probleme cu airbag-urile. În 2017, Ford a rechemat în service aproximativ 200.000 de vehicule Ford F-Series Super Duty din cauza unor probleme cu transmisia. În 2016, Ford a rechemat 830.000 de camionete din seria F din cauza unei probleme cu blocul motor.

Honda Accord este unul dintre cele mai populare modele produse de Honda, iar rechemările în service ale acestui model s-au concentrat în principal asupra problemelor legate de airbag-uri și alte probleme de siguranță. De exemplu aproximativ 1,1 milioane de mașini Honda Accord modele 2001 - 2002 au fost rechemate în service din cauza unei probleme la airbag-urile frontale. Conform rapoartelor, airbag-urile se puteau declanșa accidental, fără niciun motiv, ceea ce ar putea duce la rănirea pasagerilor. Aproximativ 1,5 milioane de mașini Honda Accord modele 2008 - 2010 au fost rechemate în service din cauza unei probleme cu senzorul de presiune al airbag-ului. Problema ar fi putut cauza dezactivarea airbag-ului în timpul unui accident, crescând riscul de rănire sau deces. Aproximativ 1,1 milioane de mașini Honda Accord modele 2018 - 2019 au fost rechemate în service din cauza unei probleme cu pompa de combustibil. Conform rapoartelor, pompa de combustibil ar fi putut să se defecteze, ceea ce ar fi dus la oprirea motorului în timpul condusului.

Honda Civic - Rechemările pentru Honda Civic au fost similare cu cele pentru Accord, cu probleme la airbaguri și sistemul de frânare. În 2015, Honda a rechemat 5,4 milioane de mașini Civic, din cauza unei probleme cu comutatorul de aprindere.

Chevrolet Silverado - Rechemările pentru Chevrolet Silverado au inclus probleme cu sistemul de frânare, probleme cu airbag-urile și probleme cu blocul motor. În 2019, General Motors a rechemat peste 3,4 milioane de vehicule Chevrolet Silverado, GMC Sierra și Cadillac din cauza unui defect la sistemul de frânare.

Jeep Grand Cherokee - Rechemările pentru Jeep Grand Cherokee au inclus probleme cu sistemul de combustibil, probleme cu airbag-urile și probleme cu sistemul de frânare. În 2013, Jeep a rechemat peste 2,7 milioane de mașini Grand Cherokee din cauza unei probleme cu sistemul de combustibil.

Ford Explorer - Rechemările pentru Ford Explorer au inclus probleme cu sistemul de direcție, probleme cu roțile și probleme cu cutia de viteze. În 2020, Ford a rechemat peste 375.000 de mașini Explorer din cauza unei probleme cu suspensia din spate.

Nissan Altima - Rechemările pentru Nissan Altima au inclus probleme cu sistemul de frânare și probleme cu airbag-urile. În 2018, Nissan a rechemat peste 1,2 milioane de mașini Altima din cauza unui defect la senzorul de airbag.

Dodge Ram - Rechemările pentru Dodge Ram au inclus probleme cu sistemul de frânare, probleme cu cutia de viteze și probleme cu airbag-urile. În 2017, Fiat Chrysler a rechemat peste 1 milion de vehicule Ram din cauza unei probleme cu pompa de apă.

BMW Seria 3 a avut mai multe rechemări în service de-a lungul istoriei, în general, motivele pentru care au fost rechemate în service unele modele BMW Seria 3 includ probleme cu sistemul de airbag, probleme cu sistemul de direcție, probleme cu sistemul electric și probleme cu sistemul de alimentare cu combustibil. De exemplu, biroul de închirieri auto aeroport Nova Rent a Car din Iași vă anunță că în 2013, BMW a rechemat în service aproximativ 570.000 de mașini BMW Seria 3 E90/E91/E92/E93 din cauza unor probleme cu sistemul de airbag. De asemenea, în 2018, BMW a rechemat în service aproximativ 1,4 milioane de mașini din mai multe modele BMW Seria 3, printre care și modelele F30/F31, din cauza problemelor cu sistemul de alimentare cu combustibil.

Ford Mustang a fost rechemată din cauza problemelor cu sistemul de transmisie, probleme cu sistemul de airbag, probleme cu sistemul electric și probleme cu sistemul de alimentare cu combustibil. De exemplu, în 2018, Ford a rechemat în service aproximativ 500.000 de vehicule Ford Mustang S197 din cauza unor probleme cu airbag-urile produse de Takata. În 2016, Ford a rechemat în service aproximativ 1,4 milioane de mașini din mai multe modele, printre care și modelele Ford Mustang S550, din cauza unor probleme cu transmisia.

Toyota Tundra a fost rechemată din cauza problemelor cu sistemul de frânare, probleme cu sistemul de suspensie, probleme cu sistemul electric și probleme cu sistemul de alimentare cu combustibil. De exemplu, în 2021, Toyota a rechemat în service aproximativ 65.000 de vehicule Toyota Tundra J280 din cauza unor probleme cu sistemul de frânare. În 2016, Toyota a rechemat în service aproximativ 73.000 de mașini Toyota Tundra J200 din cauza unor probleme cu airbag-urile produse de Takata. În 2015, Toyota a rechemat în service aproximativ 5.000 de modele Tundra J100 din cauza unor probleme cu sistemul de suspensie.

În general, motivele pentru care au fost rechemate în service unele modele Chevrolet Tahoe includ probleme cu sistemul de frânare, probleme cu airbag-urile, probleme cu sistemul de direcție și alte probleme mecanice. De exemplu, informațiile culese de biroul Nova Rent a Car Iași Airport arată că în 2021, General Motors a rechemat în service aproximativ 28.000 de vehicule Chevrolet Tahoe K2UC și GMC Yukon din cauza unor probleme cu sistemul de frânare. În 2015, General Motors a rechemat în service aproximativ 330.000 de mașini Chevrolet Tahoe GMTK2 din cauza unor probleme cu airbag-urile produse de Takata. În 2014, General Motors a rechemat în service aproximativ 1,5 milioane de vehicule Chevrolet Tahoe GMT820 din cauza unor probleme cu sistemul de direcție.

Chevrolet Impala - au fost mai multe rechemări pentru diferite modele și probleme, printre care probleme cu sistemul de declanșare a airbag-urilor și/sau senzorii acestora (2000-2005), probleme cu sistemul de frânare (2005-2013), probleme cu sistemul de direcție (2014-2016).

Hyundai Sonata - au fost mai multe rechemări pentru diferite modele și defecte, printre care probleme cu pedala de frână (2006-2010), probleme cu airbag-urile și/sau senzorii acestora (2011-2014), probleme cu motorul și/sau transmisia (2011-2014).

VW Jetta - au fost mai multe rechemări pentru diferite modele și probleme, printre care defecte cu sistemul de frânare (2009-2011), probleme cu airbag-urile și/sau senzorii acestora (2010-2014), probleme cu motorul și/sau transmisia (2011-2015).

Nissan Maxima - au fost mai multe rechemări pentru diferite modele și defecte, printre care probleme cu sistemul de direcție (2004-2006), defecte la airbag-urile și/sau senzorii acestora (2002-2006), probleme cu sistemul de frânare (2004-2016).

Ford Ranger - au fost mai multe rechemări pentru diferite modele și probleme, printre care, defecte cu sistemul de declanșare a airbag-urilor și/sau senzorii acestora (2004-2006), probleme cu sistemul de frânare (2004-2011), probleme cu suspensia (2019-2020)

La final este important să menționăm că rechemările pot fi făcute pentru probleme minore sau grave, iar numărul rechemărilor nu este întotdeauna un indicator al calității unei mașini.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro