Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

TOP - cele mai fiabile masini din industria auto

2018-05-30 12:34:14 Autor: Nova Rent a Car

 

      Cu totii visam la masina perfecta: cu un pret de achizitie mic, spatioasa, eleganta, consum mic si nu in ultimul rand – fiabila pe termen lung. In ceea ce priveste fiabilitatea, specialistii in domeniul auto impreuna cu o companie de analiza si cercetare a pietei au facut diferite sondaje de opinie in Germania privind problemele invocate de posesorii de masini. Studiul a urmarit in principal plangerile survenite dupa primele 12-36 luni de folosinta a unui vehicul, rezultatele fiind unele mai mult decat surprinzatoare.

        S-au vizat diferite aspecte imparite in 177 de criterii, vizand in mare: exteriorul masinii, experienta la volan, partea de comenzi/display/audio/divertisment, ergonomia scaunelor, habitaclul, partea de incalzire/AC/sistem de ventilatie, motorul si transmisia masinii.

 

 

 

 

      Scorul de fiabilitate a fost calculat de specialisti ca rezultat a unui numar de probleme raportate la un indice de 100 de masini, scorul mic indicand mai putine defectiuni, adica o calitate mai mare. Greu de crezut pentru cei care sunt adeptii brandurilor nemtesti, pe primele 4 locuri au iesit marci Coreene – Kia, Hyundai si Japoneze – Toyota, Mitsubitshi, cele cu provenenta Germania clasandu-se la coada clasamentului. 

      Castigatoarea topului a fost Kia, cu un scor de 99 puncte, la polul opus situandu-se Fiat, pe locul 25 cu 228 puncte. De mentionat ca Dacia, brandul local romanesc a fost punctat in acest clasament cu scorul 152, situandu-se pe la mijlocul clasamentului.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa studiati graficul intocmit de analisti.