Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Skoda Superb 2024 de generatia a patra tocmai a fost dezvaluit

2023-11-27 11:19:56 Autor: Nova Rent a Car
Skoda Superb 2024 de generatia a patra tocmai a fost dezvaluit


La data de 2 noiembrie 2023, a fost dezvăluită cu fast a patra generație a emblematicului Skoda Superb B9 iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă prezintă în rândurile de mai jos tot ceea ce trebuie să știți despre această lansare. Acest model reprezintă o sinteză fascinantă a evoluției automobilistice, îmbinând designul sofisticat cu tehnologia de vârf și un confort sporit față de predecesorul său. Cu opțiunea de a alege între varianta Combi și cea hatchback, Superb impresionează printr-o structură de gamă proaspătă, cuprinzând șapte selecții de design ce evidențiază soluții durabile și materiale inovatoare. În interior, ecranul de infotainment de 13 inch, Skoda Smart Dials și un spațiu curat și aerisit subliniază experiența de conducere, în timp ce trenurile de rulare optimizate asigură eficiență sporită. Cu trei motoare pe benzină, două diesel și noi opțiuni hibride, Superb abordează viitorul cu determinare, ilustrând angajamentul Skoda față de excelență și inovație în domeniul auto.


Noul Skoda Superb B9, în a patra sa generație, aduce un design exterior rafinat și inovator, menit să impresioneze privirile și să ofere o experiență aerodinamică de excepție. Partea frontală emană eleganță, cu o grilă distinctivă în formă octogonală, înconjurată de faruri LED sofisticate și capotă sculptată, toate subliniate de accentele „Unique Dark Chrome” ce adaugă un element de lux. Această estetică modernă se îmbină perfect cu funcționalitatea, evidențiată de cortinele de aer integrate în bara frontală, contribuind la eficiența aerodinamică a vehiculului.

Oglinzile laterale și aripioarele aerodinamice au fost proiectate cu atenție, nu doar pentru aspect, ci și pentru a reduce rezistența la înaintare, oferind astfel o performanță superioară în ceea ce privește consumul de combustibil. Jantele din aliaj, începând de la cele de 17 inch, reflectă atenția la detalii și diversitatea opțiunilor oferite, cu variante ce ajung până la dimensiuni opționale de 19 inch, aducând un plus de stil și caracter.

Partea din spate a mașinii păstrează simplitatea și funcționalitatea, cu un spoiler sportiv pentru versiunea Combi, adăugând un element dinamic și sportiv. Stopurile LED subțiri conferă un aspect modern și contribuie la o imagine clară și bine definită a părții spate a vehiculului.

Dimensiunile generoase ale noului Superb nu numai că sporesc prezența pe drum, dar și îmbunătățesc spațiul interior. Creșterea capacitații portbagajului, acum la 645 de litri pentru versiunea hatchback și 690 de litri pentru varianta Combi estate, subliniază angajamentul față de funcționalitate. Așadar, design-ul exterior al noului Skoda Superb B9 reprezintă o simfonie între estetică și performanță, evidențiind atenția meticuloasă la detalii și dorința de a oferi o experiență completă și plăcută în conducere.


Interiorul sofisticat al Noului Škoda Superb B9 integrează armonios tehnologia avansată și confortul premium, redefinind standardele în categoria sa, iar compania Nova de închirieri auto Iași aeroport vă amintește că toate butoanele de pe volan și cele de control al climei nu au fost înlocuite cu butoane tactile așa cum fac cei mai mulți producători auto ci au rămas în format fizic. Sistemul de Infotainment, focalizat pe un ecran tactil generos cu diametrul de 33 de centimetri, este punctul central al experienței interioare. Interfața intuitivă permite accesul rapid la funcțiile esențiale, iar personalizarea ecranului contribuie la o experiență de utilizare adaptată fiecărui șofer. Compatibilitatea completă cu Android Auto și Apple CarPlay aduce în cabină conectivitatea asemănătoare cu cea a smartphone-urilor, permițând accesul la aplicații, navigație și divertisment într-un mod intuitiv și sigur.

Sistemul audio premium oferă o experiență auditivă captivantă. Cu difuzoare plasate strategic, sunetul impecabil umple cabina, iar opțiunile de personalizare permit ajustări fine, asigurându-se că fiecare notă muzicală sau dialog este redat cu claritate și profunzime. Head-Up Display-ul (HUD) proiectează informații cheie direct pe parbriz, furnizând șoferului acces rapid la date esențiale, cum ar fi viteza, indicațiile de navigație și avertismentele de siguranță. Această tehnologie avansată contribuie la menținerea atenției asupra drumului.

Sistemul de navigație avansat, echipat cu hărți tridimensionale și actualizări în timp real, oferă ghidare precisă și intuitivă către destinație. Interfața prietenoasă și afișarea clară a indicațiilor de orientare fac fiecare călătorie ușoară și plăcută. Scaunele Ergo, cu zece perne de masaj controlate pneumatic, redefinesc confortul în timpul călătoriilor lungi. Funcțiile de reglare multiple și suportul ergonomic asigură o poziție optimă și relaxantă, oferindu-le șoferului și pasagerilor o experiență de conducere de excepție.

Volanul multifuncțional, îmbrăcat în piele de cea mai înaltă calitate, oferă un control precis și o senzație plăcută la atingere. Butoanele intuitive permit accesul rapid la funcțiile cheie, sporind confortul și siguranța în timpul condusului. Opțiunile premium de interior, cum ar fi tapițeria din piele, adaugă o notă de lux, iar elementele specifice modelelor L&K (Laurin & Klement) și Suite consolidează poziția noului Skoda Superb B9 în segmentul său.

Cu o atenție meticuloasă la detalii, modelul oferă un spațiu de neegalat atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Cu o arhitectură ingenioasă a cabinei, noul Superb B9 maximizează confortul prin spațiul extins pentru picioare și cap, oferind o senzație de deschidere și libertate chiar și în cele mai lungi călătorii. În comparație cu modelele concurente, Superb se remarcă prin dimensiunile sale interioare, creând un mediu primitor și relaxant. Capacitatea portbagajului se distinge prin generozitatea sa, 645 de litri pentru modelul hatchback și 690 de litri pentru modelul combi, oferind un spațiu amplu pentru bagaje și cumpărături. Atunci când este nevoie de o expansiune suplimentară, scaunele rabatabile contribuie la transformarea rapidă a compartimentului de bagaje, oferind un spațiu impresionant de 2000 de litri pentru obiecte voluminoase. Comparativ cu alte modele din aceeași clasă, Superb B9 se evidențiază printr-un raport excelent între spațiul interior și capacitatea portbagajului. Această combinație echilibrată îl plasează în fruntea segmentului său, asigurând clienților o experiență utilitară fără compromisuri.

Echipat cu Smart Dials, încărcare wireless pentru smartphone, porturi USB bine plasate și compartimente de depozitare inteligent integrate, interiorul se adaptează perfect nevoilor cotidiene ale șoferului și pasagerilor. Consola centrală oferă un acces ușor la comenzi importante, iar prezenta umbrelei Skoda în portbagaj adaugă o notă practică și distinsă. Conectivitatea la internet și iluminarea ambientală completează această experiență interioară, creând un spațiu plăcut, futurist și extrem de funcțional. În ansamblu, interiorul Noului Skoda Superb de a patra generație nu numai că răspunde, dar și depășește așteptările, oferind o simbioză perfectă între tehnologie, confort și design rafinat.


Siguranța este o prioritate esențială în filosofia noului Skoda Superb B9, iar agenția Nova Rent a Car Airport Iași vă anunță că acesta este dotat cu tehnologii avansate menite să ofere o protecție de încredere pentru pasageri și să contribuie la prevenirea incidentelor rutiere. Sistemele de asistență la conducere includ controlul adaptiv al vitezei, asistență la menținerea benzii, monitorizarea unghiului mort, precum și avertizarea pre-coliziune. Aceste funcții utilizează senzori și camere avansate pentru a analiza în timp real mediul din jurul mașinii și pentru a oferi șoferului informații cruciale pentru luarea deciziilor în siguranță.

Sistemul de frânare de urgență cu detecție a pietonilor și cicliștilor adaugă un strat suplimentar de protecție, intervenind automat pentru a minimiza consecințele unui potențial impact. De asemenea, sistemul de monitorizare a oboselii șoferului identifică semnele de oboseală și recomandă pauze regulate, contribuind la prevenirea accidentelor cauzate de pierderea atenției. Structura caroseriei este concepută pentru a absorbi și dispersa eficient energia în cazul unei coliziuni, asigurând o protecție optimă pentru pasageri. Airbag-urile multiple, inclusiv cele pentru genunchi și laterale, completează arsenalul de sisteme de siguranță, asigurând o protecție comprehensivă în diverse scenarii. Așadar, noul Skoda Superb B9 nu doar că impresionează prin performanțe, ci și prin angajamentul său ferm față de siguranța rutieră, integrând tehnologii avansate menite să ofere o experiență de condus sigură și de încredere în fiecare călătorie.


Constructorul Skoda oferă șase ansambluri de propulsie moderne, versatile și extrem de eficiente pentru noul Superb, cu puteri cuprinse între 150 cai putere și 265 cai putere. Acestea includ un motor pe benzină 1.5 TSI cu tehnologie hibrid ușor ceea ce reprezintă o premieră pentru modelul emblematic al Skoda cu motor pe benzină, precum și propulsia plug-in hibrid de ultimă generație. Aceasta din urmă dezvoltă 204 cai putere și permite o autonomie complet electrică de peste 100 de kilometri pe ciclul WLTP, datorită unei baterii de capacitate mai mare. Întregind gama de propulsii sunt două motoare pe benzină 2.0 TSI și două diesel 2.0 TDI, toate versiunile de top având tracțiune integrală. Dacă adunați mulți kilometri pe autostradă atunci biroul Nova Rent a Car Iași Airport vă recomandă să alegeți unul din cele două motoare diesel: unul de 150 cai putere și tracțiune pe față iar celălalt de 193 cai putere și tracțiune integrală. Toate variantele Superb vin cu DSG. Noua opțiune DCC Plus a Dynamic Chassis Control oferă răspunsuri mai rapide și o gamă mai largă de setări de suspensie, de la confort luxos la abilități dinamice pronunțate.

Propulsia plug-in hibrid de nouă generație, bazată pe un motor 1.5 TSI de 150 cai putere din seria de motoare EA211 evo2, este disponibilă exclusiv pentru modelul Superb Combi și oferă o putere combinată cu motorul electric de 204 cai putere. Puterea este transmisă roților față printr-o cutie de viteze DSG cu 6 trepte. Cu o capacitate brută de 25.7 kWh, noua baterie de înaltă tensiune este de aproximativ de două ori mai mare decât predecesoarea sa și permite o autonomie complet electrică de peste 100 de kilometri pe ciclul WLTP. Cu o rată maximă de încărcare de 11 kW la priză și puncte de încărcare AC, bateria poate fi reîncărcată de la 0 la 100% în 2 ore și 30 de minute. Încărcarea la stațiile publice de încărcare rapidă DC este chiar mai rapidă. Datorită unei rate maxime de încărcare de 50 kW, bateria poate fi încărcată de la 10 la 80% în doar 25 de minute. Energia este, de asemenea, recuperată în timpul frânării. Sistemul de infotainment pentru Superb Combi vine cu funcții speciale pentru a localiza precis stațiile de încărcare și va suporta și funcția Plug & Charge în viitor.

Noul Superb poate fi opțional echipat cu noul DCC Plus, care vine în standard la Superb L&K. Această nouă versiune utilizează două supape controlate independent pentru a separa etapele de compresie și întindere ale suspensiei. Anterior, ambele funcții erau controlate de o singură supapă. Noua generație permite o ajustare mai rapidă a amortizorului și o gamă mai largă de caracteristici de amortizare. Șoferii și pasagerii vor observa diferența sub formă de răspunsuri mai rapide și dinamică îmbunătățită sau confort sporit la condus, după preferințe. Cu setarea corespunzătoare DCC Plus, caroseria rămâne mai stabilă și mai puțin susceptibilă la vibrații și mișcări verticale, în special la condusul pe suprafețe de drum proaste, pavele și capace de canalizare.

Noul Skoda Superb va fi disponibil pentru comandă la începutul anului viitor 2024, livrările fiind așteptate în primăvară. Deși prețul nu a fost încă anunțat, vă puteți aștepta ca acesta să crească în comparație cu modelul pe care îl înlocuiește iar din informațiile obținute de biroul Nova Rent a Car Iași, o cifră de aproximativ 40.000 de euro este probabilă pe piața auto din România.


În încheiere, noul model Skoda Superb B9 de a patra generație redefinește standardele eleganței și performanței în lumea automobilelor. De la designul exterior sofisticat, cu linii fluide și elemente distinctive, până la interiorul rafinat și dotările tehnologice avansate, acest model se impune ca o alegere remarcabilă în segmentul său. Cu șase noi opțiuni de motorizare, inclusiv un sistem plug-in hibrid de ultimă generație, Superb oferă o gamă variată de soluții de propulsie, acoperind nevoile diverse ale șoferilor moderni. Sistemele de siguranță avansate și caracteristicile de confort, precum suspensia DCC Plus și iluminarea ambientală, completează experiența de conducere.

Interiorul spațios și ingenios proiectat, alături de capacitatea generoasă a portbagajului, plasează Skoda Superb în fruntea clasei sale în ceea ce privește funcționalitatea și versatilitatea. Cu tehnologii precum Android Auto, Apple CarPlay și Smart Dials, conectivitatea și divertismentul sunt aduse la un nivel superior. În concluzie, Skoda Superb B9 se distinge prin inovație, performanță și eleganță, oferind o experiență de conducere premium pentru cei care apreciază calitatea și rafinamentul. Este o expresie a excelenței în industria auto și un companion de încredere pentru drumurile tale, indiferent de destinație.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro