Rent & Drive: Explorati paradisul termal din Romania
2018-07-16 13:03:59 Autor: Nova Rent a Car
Tara noastra este binecunoscuta pentru izvoarele sale termale, ale caror ape sunt adevarate elixire pentru sanatate si frumusete. La fel de bine stiut este si faptul ca ele sunt inca ne-exploatate corespunzator, pe masura beneficiilor de care s-ar putea bucura populatia. Vom trece in revista cateva locatii unde stiinta, medicina si marketingul s-au intalnit, facand casa buna pentru a crea unele din cele mai frumoase statiuni din Sud-Estul Europei. Asa ca... alegeti-va masina preferata de la NOVA si poftiti la rasfat:
Complexul Therme, de langa Bucuresti – aflat la 15 minute de aglomeratia urbana, este cel mai mare complex de profil – zona de spa, relaxare, welness din Europa dar si din tara noastra. Cu un total de 8 piscine, 16 tobogane, capacitate totala de 4.000 persoane si o apa termala extrasa de la o adancime de peste 3000 metri, Therme este etalon de curatenie, modernism si noutate, adevarata oaza de verdeata, cu aprox. 800.000 de plante pe toata intinderea complexului. Apa este microbiologic pura, continand saruri minerale, cupru, seleniu, calciu, magneziu, zinc, trecand si printr-o etapa de ozonificare, dezinfectanta, eliminand orice microorganism.
Statiunea Calimanesti Caciulata, din judetul Valcea – avand izvoarele descoperite inca din 1827, este recunoscuta pentru ape sulfuroase, clorate, bromate, bogate in sodiu, calciu, magneziu. Multe din bolite tratate aici tin de afectiunile digestive, hepatobiliare sau zona renala, sistem respirator si nervos, dar nu in ultimul rand afectiunile dermatologice. Conform site-urilor de profil, numai in bazele de tratament din complexul balnear Cozia si in unitatea din hotel Central Calimanesti se pot efectua pana la 6500 de proceduri medicale pe parcursul unei singure zile.
Zona Geoagiu Bai, din Hunedoara – este o zona cu o inregistrare istorica inca de pe vremea dacilor, ramasitele castrului roman de aici fiind numite de catre romanii ramasi dupa colonizare Thermae Germisara (trad: Germi-caldura, Sara – cadere de apa). Primele amenajari de tip medical balnear au fost abia prin sec. XX, cad s-au construit hoteluri si vile, cu bazine si bai de profil. Indicatiile apelor termale, deosebit de pure, sunt atat pe partea externa, cat si interna, acoperind arii diferite de afectiuni medicale.
Baile Felix, judetul Bihor – la doar 10 km de municipiul Oradea, apele de la Felix sunt cunoscute se pare inca din jurul anilor 122 D.hr. - Thermae Varadines, prin 1536 fiind iar in centrul a numeroase scrieri, iar in jurul anilor 1700 este descoperit de catre Felix Heldres - izvorul Felix, de unde statiunea isi va lua numele. Apele de aici sunt unice prin combinatia intre compozitia chimica si factorii de termalitate, putand fi folosite atat extern, cat si intern. Este de asemenea cea mai mare statiune balneara din Romania, cu cele mai multe locuri de cazare, dupa zona litoralului.
Complex Aquapark Nymphaea Oradea – laudat de proproietari ca fiind cel mai mare Aquapark din aceasta regiune a Europei, este dotat cu numeroase bazine interioare si exterioare, tobogane, diferite tipuri de sauna (sauna ruseasca sau finlandeza, sauna cu aroma terapie sau cu infrarosu) sau baie turceasca. Distractia este la ea acasa, zona pentru copii fiind extram de diversificata iar adultii se pot bucura, pe langa balaceala in apele termale de calitate si de acces la baruri, restaurante, teren de sport sau magazine situate in incinta complexului.