Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Renault 5 E-Tech tocmai a fost dezvaluit la salonul auto de la Geneva

2024-03-03 13:30:21 Autor: Nova Rent a Car
Renault 5 E-Tech tocmai a fost dezvaluit la salonul auto de la Geneva


În lumina zilei de la Geneva, a fost dezvăluit mult așteptatul Renault 5 E-Tech iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă prezintă în rândurile de mai jos tot ceea cea are de oferit această capodoperă electrică a celebrului producător francez, Renault. Cu un stil care evocă spiritul original al modelului Renault 5, mașina redefinește eleganța în lumea vehiculelor electrice. Acest moment a marcat sfârșitul unei lungi așteptări începând cu prezentarea conceptului în 2021, iar versiunea de producție rămâne fidelă influențelor clasice ale modelului Renault 5 din anii șaptezeci. Renault 5 E-Tech se lansează într-o competiție acerbă cu Fiat 500, MG 4, BYD Dolphin și MINI Electric, aducând un omagiu designului retro al mașinilor de oraș clasice. Într-un peisaj în care noul Renault Twingo a deschis drumul, se conturează clar că Renault 5 sau R5 își propune să cucerească segmentul mașinilor electrice mici, atrăgându-i pe cei în căutare de inovație și eleganță urbană.

Revenind pe scenă, Renault 5 aduce cu el o moștenire impresionantă, inspirată de originalul care a cucerit inimile a peste 5.5 milioane de oameni în perioada 1972-1985. Într-un mod plin de farmec, mașina păstrează trăsături inconfundabile, devenind astfel o combinație perfectă între trecut și prezent. Cu amintiri de pionierat, Renault 5 a fost prima mașină cu consum sub 5 litri/100 km și a debutat în era mașinilor electrice încă din 1974. Astăzi, Renault 5 E-Tech păstrează aceeași filosofie, fiind o emblemă a modernității, cu platforma electrică AmpR, manevrabilitate agilă și tehnologie revoluționară. Astfel, întâlnim Renault 5 E-Tech, un automobil electric plin de farmec, iconic și inovator, gata să lumineze drumurile orașelor moderne. Un partener de drum, Renault 5 E-Tech păstrează conexiunea cu trecutul său glorios și, în același timp, îmbrățișează cu entuziasm viitorul electro mobilității.


Designul exterior al noului Renault 5 E-Tech electric reprezintă o evoluție remarcabilă, împrumutând elemente din istoria bogată a mărcii și conturându-se într-un mod ce strălucește în lumea vehiculelor electrice compacte. Inspirat de conceptul original Renault 5, care a fermecat publicul în 2021, acest model reprezintă începutul unei noi ere pentru Renault, îmbinând tradiția cu modernitatea.

Cu un design care păstrează 95% din stilul conceptului inițial, noul Renault 5 emană o eleganță futuristă și în același timp păstrează esența retro a modelului original din anii șaptezeci. Proporțiile robuste și caroseria compactă cu cinci uși rămân fidele conceptului, cu doar câteva modificări minore pentru a adăuga un plus de rafinament. Roțile de 18 inch și ampatamentul scurt contribuie la menținerea aspectului impresionant al modelului de serie, respectând linia conceptului inițial.

Aspectul retro continuă cu farurile, adaptate pentru a conferi mașinii de serie o față mai atrăgătoare, inspirată de personajele de tip Manga. Acestea pot chiar să „clipească” în direcția șoferului atunci când acesta se apropie, utilizând LED-urile interioare. Un detaliu interesant este „priza de aer” de pe capotă, care, în ciuda aparențelor, nu are nici o funcție mecanică, ci servește drept ecran pentru informațiile privind încărcarea. Mânerele ușilor față sunt obișnuite, în timp ce cele de la ușile din spate sunt ascunse în stâlpul caroseriei, contribuind la menținerea aspectului original al modelului Renault 5 cu trei uși, fără a sacrifica însă funcționalitatea caroseriei cu cinci uși. În spate, absența emblemei Renault lasă loc pentru un logo „5” plasat pe partea dreaptă, conferind mașinii un aspect cu adevărat distinctiv.

Cu cinci culori disponibile la lansare, inclusiv alb, negru, albastru închis, galben și verde metalizat, și cu opțiuni de personalizare a jantelor, noul Renault 5 E-Tech electric se adresează celor care caută un vehicul compact, electric și plin de stil. Designul exterior al acestui model electric reușește să îmbine cu succes elemente nostalgice cu tehnologie modernă, continuând astfel tradiția Renault 5 și marcând o prezență remarcabilă în peisajul vehiculelor electrice.

Designul exterior al Renault 5 E-Tech electric reprezintă o combinație reușită între nostalgie și inovație și astfel compania Nova de închirieri auto Iași aeroport apreciază modul în care modelul păstrează elemente caracteristice ale Renault 5 original, adaptându-le într-un mod modern și funcțional. Farurile Manga și ecranul de pe capotă adaugă un plus de personalitate, iar lipsa emblemei în favoarea logo-ului simplu „5” conferă mașinii un farmec distinctiv. Este un exemplu reușit de cum designul poate îmbina tradiția cu tehnologia de vârf în lumea automobilelor electrice.

Dimensiunile noului Renault 5 E-Tech electric dezvăluie un echilibru remarcabil între compacitate și spațiu interior generos, plasându-se strategic în categoria mașinilor mici și agile, specifice mediului urban. Cu o lungime de 3.92 metri, noul model electric este doar cu 9 centimetri mai scurt decât celebrul Renault Clio, evidențiindu-se ca o alegere ideală pentru cei care apreciază manevrabilitatea în traficul urban intens. Ampatamentul optimizat, de 2.54 metri, promite o generoasă spațialitate în interior, păstrând în același timp caracterul compact al mașinii. Cu un ampatament scurt de doar 4 centimetri mai mic decât al modelului Clio, Renault 5 E-Tech electric demonstrează abilitatea de a oferi confort fără a sacrifica dimensiunile ideale pentru mediul urban.

Lățimea de 1.77 metri conferă mașinii o prezență notabilă pe șosea, fără a compromite agilitatea în manevrele urbane. Înălțimea sa de 1.50 metri îl plasează la doar 6 centimetri peste nivelul modelului Clio, menținându-se astfel la înălțimea potrivită pentru a conserva aerodinamica și eficiența energetică. Cu toate aceste dimensiuni bine echilibrate, Renault 5 E-Tech electric promite o experiență de conducere confortabilă și agilă în mediul urban, fiind o soluție potrivită pentru cei care caută un automobil compact, dar cu spațiu interior generos, într-un context tot mai orientat către vehiculele electrice.


Interiorul lui Renault 5 E-Tech electric reflectă o abordare atentă a designului, combinând cu eleganță trăsăturile distincte ale mai multor generații de Renault 5. Bordul îmbină elemente precum structura în două nivele îndreptată spre pasager, configurația transversală capitonată și grupul de instrumente rectangular cu margini rotunjite. Pe varianta de echipare Iconic Five, nivelul de top, semnătura „Renault 5” este vizibilă pe banda orizontală neagră din fața pasagerului deasupra zonei „capitonate”, contribuind la un plus de lux și design high-tech, accentuat de o iluminare elegantă.

Atenția acordată detaliilor estetice se regăsește și în designul orificiilor de ventilație, care se abate de la designul standard transversal, împrumutând stilul semnăturii luminoase de pe partea frontală a mașinii. Designul modern și impresionant al scaunelor trage inspirație de la modelul iconic R5 Turbo, reprezentând un omagiu adus inovației remarcabile a Renault în anii șaptezeci și optzeci. Tapițeria din denim, robustă și originală, aduce o contribuție elegantă și prietenoasă cu mediul la natura distractivă a lui Renault 5 E-Tech electric, fiind fabricată din 100% sticle de plastic reciclate (PET) și utilizată pe scaune, pe bord și pe panourile ușilor în varianta Techno.

Varianta Iconic Five se distinge prin culorile vibrante, cu tapițerie gri și litere „H” în culoarea galben, aducând un plus de stil. Ecranul dual orizontal conferă un aspect contemporan, high-tech, oferind o interfață plăcută și distractivă în interiorul lui Renault 5 E-Tech. Ecranul de 18 centimetri în diametru din fața șoferului afișează informații de condus, având o alegere de cinci moduri diferite, în timp ce ecranul multimedia central are diametrul de 25.4 centrimetri. Bateria plasată sub podea asigură un portbagaj generos de 326 de litri, depășind alte mașini electrice din segmentul orașelor.

Interiorul lui Renault 5 E-Tech electric impresionează prin abordarea echilibrată între modern și retro, aducând trăsături distinctive ale modelului Renault 5 într-un context contemporan, astfel agenția Nova Rent a Car Airport Iași este de părere că designul sofisticat, atenția la detalii și materialele eco-friendly contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și inovatoare. De asemenea, opțiunile variate de personalizare oferă șoferului posibilitatea de a adăuga un plus de originalitate și stil la experiența de condus.


Renault 5 E-Tech electric impresionează prin performanțe remarcabile, fiind proiectat să ofere o experiență de conducere excepțională atât în mediul urban, cât și în afara orașului. Cu o putere maximă de 110 kW sau 150 de cai putere și un cuplu de 245 Nm, acest model dispune de toate calitățile unei mașini de dimensiuni mai mari, menținând în același timp agilitatea și ușurința în trafic specifică unei mașini de oraș. Cea mai notabilă caracteristică este capacitatea sa rară în segmentul mașinilor electrice mini de oraș de a trage o remorcă, având o capacitate de tractare de 500 kg. Această versatilitate face din Renault 5 E-Tech electric un partener ideal pentru călătorii mai lungi sau pentru cei care au nevoie să transporte diverse obiecte.

În ceea ce privește bateriile, modelul oferă două opțiuni: o baterie de 52 kWh și una de 40 kWh. Bateria mai mare asigură o autonomie impresionantă de până la 400 km conform standardului WLTP, în timp ce varianta mai mică oferă o autonomie de până la 300 km. Aceste baterii din litiu ion utilizează tehnologia NMC (Nichel Mangan Cobalt) pentru cea mai bună densitate de energie disponibilă în prezent pe piață.

Motorul electric utilizează tehnologia sincronă cu rotor înfășurat, eliminând utilizarea magneților permanenți și reducând impactul asupra mediului. Cu două opțiuni de putere, de 110 kW (150 cai putere) și respectiv 90 kW (120 cai putere), acest motor oferă un echilibru perfect între performanță și eficiență energetică. Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde și de la 80 la 120 km/h în mai puțin de 7 secunde în varianta cu puterea de 110 kW (150 CP), Renault 5 E-Tech electric promite o experiență dinamică și plăcută la volan. De asemenea, capacitatea sa de a încărca bateriile de la 15% la 80% în aproximativ jumătate de oră prin intermediul unei stații electrice de încărcare rapidă oferă confort și flexibilitate în utilizarea zilnică. Performanțele impresionante ale lui Renault 5 E-Tech electric, împreună cu capacitatea sa unică de a remorca, îl fac să iasă în evidență în segmentul mașinilor electrice de oraș. Cu tehnologii avansate și opțiuni versatile de baterii, acest model demonstrează angajamentul Renault pentru inovație și adaptabilitate la diverse nevoi ale conducătorilor auto.


Renault 5 E-Tech electric aduce tehnologii avansate și servicii conectate inovatoare, contribuind semnificativ la o experiență de conducere modernă și personalizată. Sistemul multimedia OpenR Link, premiat și dotat cu Google, este centrul atenției pe ecranul Renault 5 E-Tech electric, oferind acces la Google Maps, Google Assistant și o gamă variată de aplicații prin catalogul Google Play. Cu un procesor puternic, echivalent cu cel al unui smartphone premium, acest sistem rulează mai fluent decât altele, fiind intuitiv și ușor de utilizat prin atingere sau control vocal. Compatibilitatea cu Android Auto și Apple CarPlay, atât prin cablu, cât și wireless, adaugă versatilitate.

Noul Renault 5 introduce funcționalități extinse prin OpenR Link iar biroul Nova Rent a Car Iași Airport vă amintește de câteva dintre acestea, precum V2G (vehicle-to-grid), V2L (vehicle-to-load) și funcții Plug & Charge (în funcție de compatibilitatea stațiilor de încărcare), oferind astfel o mai mare flexibilitate și control în utilizarea mașinii electrice. Prin Google Maps, OpenR Link oferă facilități de planificare inteligentă a încărcărilor, estimând nivelul bateriei la destinație, sugerează opriri pentru încărcare și calculează durata acesteia. De asemenea, șoferii pot alege stații de încărcare în funcție de puterea acestora și metoda de plată preferată.

Catalogul Google Play aduce în Renault 5 E-Tech electric peste 50 de aplicații, inclusiv parteneriate specifice mărcii, oferind divertisment, informații locale și posibilități de personalizare a experienței la bord. Noutatea majoră este avatarul virtual Reno, primul companion de călătorie virtual pentru mașini. Cu o personalitate reală și empatică, Reno interacționează cu utilizatorii, oferind suport în înțelegerea funcțiilor mașinii și răspunzând la întrebări diverse. Reno poate chiar anticipa nevoile șoferului, oferind sugestii pentru ajustarea anumitor setări ale vehiculului în funcție de context.

Renault 5 E-Tech electric integrează, de asemenea, sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS), precum monitorizarea atenției șoferului, frânare de urgență în marșarier, senzori de parcare cu menținere în banda de urgență și asistență la ieșirea în siguranță a pasagerului din spate. Funcția My Safety Shield permite activarea sau dezactivarea rapidă a preferințelor șoferului în ceea ce privește aceste funcții ADAS. Renault 5 E-Tech electric impresionează prin tehnologii avansate și servicii conectate inovatoare, consolidând poziția sa în rândul mașinilor electrice moderne. Sistemele precum Safety Coach și asistența la parcare fără mâini completează un pachet complex de tehnologii menite să ofere siguranță și confort, consolidând poziția Renault ca pionier în inovația auto.


Disponibil în Franța în luna septembrie a acestui an și urmând să devină disponibil pe piața românească la sfârșitul acestui an, noul Renault 5 se anunță a fi o opțiune atrăgătoare în rândul mașinilor electrice. Cu un preț de pornire de 25.000 de euro, biroul Nova Rent a Car Iași vă anunță că această mașină se conturează ca o alternativă competitivă, fiind anticipat că va fi mai accesibil decât unele mașini concurente, precum MG 4 și BYD Dolphin, cu o marjă de preț considerabilă.

Această strategie de preț competitivă își propune să ofere consumatorilor oportunitatea de a adopta mobilitatea electrică la un cost mai accesibil, sporind atractivitatea noului Renault 5 pe piața auto. Cu toate că diferențele exacte de preț față de mașinile concurente pot varia în funcție de dotări și specificații, prețul competitiv al Renault 5 indică dorința producătorului de a se poziționa avantajos în segmentul mașinilor electrice accesibile.

Cu un preț competitiv și o lansare planificată în curând în România, noul Renault 5 pare să fie o opțiune atrăgătoare pentru cei interesați de tranziția către mobilitatea electrică. Cu un design modern și tehnologii inovatoare, acest model ar putea câștiga simpatia consumatorilor preocupati de sustenabilitate, oferindu-le o soluție accesibilă în lumea mașinilor electrice. Va fi interesant de urmărit cum va fi primit pe piața auto românească și în ce măsură va influența adoptarea mașinilor electrice în regiune.


În încheiere, noul Renault 5 se conturează ca o prezență semnificativă pe piața auto electrică, aducând cu sine un design retro revigorat și tehnologii avansate. Cu un focus evident pe accesibilitate financiară și pe oferirea unei alternative competitive în segmentul mașinilor electrice, biroul Nova de închirieri auto Iași a concluzionat că prețul de pornire de 25.000 de euro îl plasează într-o poziție promițătoare. Lansarea planificată în România în lunile următoare sugerează un interes crescut din partea producătorului pentru piața locală.

Cu caracteristici precum opțiunile variate de motorizare, baterii performante și tehnologii avansate, Renault 5 pare să ofere o soluție cuprinzătoare pentru cei în căutarea unei mașini electrice accesibile. Într-o perioadă în care mobilitatea electrică devine tot mai relevantă, acest model se afirmă ca o alegere a viitorului, aducând împreună confortul și inovația într-un pachet accesibil. Va rămâne de văzut cum va fi întâmpinat de către consumatorii români și cât de bine se va integra în peisajul auto electric local.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro