Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Porsche a lansat super masina electrica Taycan Cross Turismo

2021-03-11 10:28:27 Autor: Nova Rent a Car
Porsche a lansat super masina electrica Taycan Cross Turismo


Porsche a creat noul Taycan Cross Turismo ca o alternativă mai practică pentru varianta Taycan Coupe care este de asemenea o mașină complet electrică. Taycan Cross Turismo dispune de toate performanțele modelului Taycan Coupe dar într-un pachet mai spațios care poate fi folosit și pe teren accidentat dacă se comandă câteva opțiuni cheie. De asemenea noul Porsche Taycan Cross Turismo reprezintă o alternativă la concurența Model S de la Tesla.

Porsche Taycan Cross Turismo reușește să păstreze design-ul extrem de aerodinamic al coupe-ului Taycan aducându-i în același timp o latură mai practică. În timp ce partea din față este identică cu varianta standard Taycan, în părțile laterale lucrurile încep să se schimbe puțin. Pentru Taycan Cross Turismo, Porsche a redesenat complet acoperișul mașinii care este acum mai înalt și mai plat pentru a face mai mult loc în portbagaj. În plus, clienții pot opta pentru echiparea acoperișului cu șine pe care mai apoi se pot monta bari transversale pentru portbagaje, suporți pentru schi sau biciclete, opțiune pe care biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași v-o recomadă să o achiziționați deoarece crește foarte mult practicalitatea mașinii. Pe arcadele aripilor de deasupra roților au fost montate elemente de design de culoare neagră lucioasă pentru un aspect robust. Taycan Cross Turismo primește două seturi de jante din aliaj cu design nou, special pentru Cross Turismo, un set de 19 inch pentru modelele 4 și 4S și un set de 20 de inch pentru variantele Turbo și Turbo S. Partea din spate iese cel mai mult în evidență pentru că aici noul Taycan Cross Turismo a suferit cele mai multe modificări comparativ cu varianta Coupe. Acoperișul înălțat a determinat redesenarea hayonului care acum este așezat într-un unghi drept ca la un break iar deasupra lunetei a fost montat un spoiler negru mare.

La interior, Taycan Cross Turismo primește același bord minimalist fără butoane de la modelul Coupe al cărui sistem de infotainment este dotat cu un ecran tactil cu diagonala de 28 de centimetri și cu un ecran digital curbat pentru șofer. Variantele mai ieftine 4 și 4S sunt dotate cu scaune ajustabile în opt moduri în timp cel varianta Turbo este dotată cu scaune ajustabile în 14 moduri. Varianta cea mai scumpă, Turbo S, este dotată cu scaune care se pot ajusta în 18 moduri. Pentru scaunele din spate, clienții pot alege între două opțiuni – cu două locuri sau cu trei locuri la fel ca la varianta Coupe.

Toate variantele Porsche Taycan Cross Turismo sunt dotate cu baterii de 93.4 kWh  standard dar performanțele diferă în funcție de variantele (4, 4S, Turbo și Turbo S) alese de client. Taycan Cross Turismo este dotat standard cu un încărcător de 11 kW prin care se pot încărca bateriile mașinii la priza locuinței peste noapte, operațiune care necesită nouă ore. Opțional clienții pot alege ca mașina să fie dotată cu un încărcător de 22 kW cu ajutorul căruia bateriile vor fi încărcate în jumătate de timp, în puțin peste patru ore. În schimb, dacă se folosesc cele mai rapide încărcătoare publice disponibile în țară, de 270 kW, atunci operațiunea de încărcare durează doar 23 de minute pentru a atinge 80%. Cinci minute de încărcare la această capacitate oferă o autonomie de 100 de kilometri.

În ceea ce privesc performanțele, Taycan 4 Cross Turismo este varianta cea mai puțin performantă. Aceasta este dotată standard cu două motoare electrice care produc împreună 380 de cai putere dar în momentul în care opțiunea de „Control al Lansării” este activată, aceste motoare trec într-un mod special „Boost Mode” în care motoarele produc 476 de cai putere care sunt suficienți ca mașina să atingă 100 kilometri pe oră în doar 4.8 secunde. Porsche Taycan 4S Cross Turismo dezvoltă 490 de cai putere standard și 571 de cai putere în „Boost Mode” cu performanța de 3.9 secunde pentru a atinge 100 de kilometri pe oră. Porsche Taycan Turbo Cross Turismo dezvoltă 625 de cai putere standard și 680 de cai putere în „Boost Mode” ceea ce se traduce într-un timp de 3.1 secunde pentru a atinge 100 de kilometri pe oră. Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo are tot 625 de cai putere ca varianta Turbo dar în modul de lansare „Boost Mode” acesta dezvoltă 761 de cai putere care permit atingerea performanței uimitoare de super mașini de doar 2.7 secunde pentru a ajunge la 100 de kilometri pe oră.

Clienții pasionați de natură și de drumuri accidentate au posibilitatea de a achiziționa pachetul opțional „off road”. Acest pachet adaugă câteva elemente de design caroseriei pentru a o proteja de pietrișul și mizeriile azvârlite de roți, precum și câteva aripioare de plastic pe părțile laterale. O dată cu pachetul „off road”, Taycan Cross Turismo mai primește un compas la interior și un nou mod de șofat denumit „Gravel” care ridică suspensia mașinii cu 30 de milimetri față de nivelul solului. Dotările standard pentru cei care preferă șosele includ discurile de frână din compozit carbon și ceramică și direcție pe roțile din spate pentru creșterea agilității. Servodirecția cu ajustarea sensibilității în funcție de viteză este din nefericire o tehnologie opțională, dar biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să o achiziționați pentru că ajută foarte mult la șofatul pe drumurile întortocheate. Din fericire, toatele variantele Porsche Taycan Cross Turismo primesc suspensii adaptive pe aer standard spre deosebire de Taycan Coupe care nu o primește pe variantele mai ieftine cu tracțiune pe roțile din spate.

Partea importantă și motivul pentru care Porsche a construit varianta Cross Turismo este mărimea crescută portbagajului ca o consecință a înălțării acoperișului și a utilizării unui hayon de tip break într-un unghi mai agresiv. Portbagajul la variantele Taycan Cross Turismo 4 și 4S au un volum de 446 de litri în timp ce la variantele Turbo și Turbo S volumul este de 405 litri ceea ce reprezintă o creștere de 40 de litrii în comparație cu Taycan Coupe. În partea din față regăsim același portbagaj mic cu volumul de 84 de litri de la modelul Coupe. Pentru pasionații de ciclism, biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să achiziționați opțiunea pentru dotarea mașinii cu cârlig (operat electric) pentru care Porsche a proiectat un suport special pentru trei biciclete care permite deschiderea hayonului fără a le da jos.

Prețul acestor bolizi electrici începe de la 80.000 de euro pentru variantele 4 și 4S și ajunge la 150.000 de euro pentru variantele Turbo și Turbo S. Primele modele Taycan Cross Turismo vor fi disponibile în cursul verii 2021.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro