Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Porsche a dezvaluit noul suv Macan si acesta este exclusiv electric

2024-02-15 16:19:07 Autor: Nova Rent a Car
Porsche a dezvaluit noul suv Macan si acesta este exclusiv electric


În sfârșit, momentul a sosit pentru a dezvălui noul Porsche Macan EV iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă prezintă acest simbol al inovației și eleganței în lumea SUV-urilor electrice. După o lungă așteptare, acest model aduce o schimbare radicală în filosofia Porsche, fiind primul SUV complet electric din portofoliul mărcii. Privind spre viitor cu un design remarcabil și tehnologie avansată, noul Porsche Macan redefinește normele industriei auto. Reimaginat pentru anul 2024, Macan nu este doar o simplă evoluție - este o revoluție. Cu o siluetă proaspăt conturată și o inimă complet electrică, modelul Macan se desprinde de tradiția sa, intrând într-o eră nouă a mobilității durabile.

Îndrăzneț și puternic, noul Porsche Macan se ridică la înălțimea așteptărilor, oferind o alternativă fascinantă pentru entuziaștii mărcii. Într-o piață competitivă de SUV-uri electrice, Macan promite să se distingă prin performanțe superioare și tehnologie de ultimă generație, deschizând drumul pentru viitoarele inovații în portofoliul Porsche. Noul Porsche Macan se lansează într-o competiție acerbă în rândul SUV-urilor electrice premium, confruntându-se cu adversari precum Jaguar I-Pace, Mercedes EQE SUV, Polestar 3, BMW iX și Audi Q6 e-tron. Într-o piață plină de inovații și tehnologie avansată, Macan va trebui să își evidențieze trăsăturile distincte pentru a câștiga atenția și aprecierea clienților.

După un deceniu de evoluție, Macan pășește într-o nouă eră, renunțând la propulsia tradițională în favoarea unei abordări electrice. Cu acest pas curajos, Porsche se alătură modelelor SUV electrice de top, pregătit să concureze cu rivali de prestigiu și să stabilească noi standarde în lumea vehiculelor premium. Cu o viziune asupra viitorului și o dedicare pentru performanță inovatoare, noul Porsche Macan se afirmă ca un simbol al transformării în industria auto, marcând începutul unei noi ere pentru Porsche și pentru mobilitatea electrică.

În universul designului automobilistic, noul Porsche Macan electric iese în evidență ca o reimaginare îndrăzneață față de predecesorul său, oferind o evoluție spectaculoasă în estetică. Schimbările cele mai notabile se regăsesc în zona frontală, unde grila masivă și farurile asemănătoare cu cele ale modelului Boxster fac loc unei prize de aer mai joase și mai late în bara de protecție, iar farurile păstrează linii pătrate amintind de cele de pe sedanul electric Taycan. Profilul lateral păstrează atractivitatea sportivă cu o linie a acoperișului înclinată, însoțită de o gamă de noi opțiuni de jante, cele mai impresionante atingând diametrul generos de 22 de inch. Îndreptându-ne către partea din spate, banda luminoasă de la nivelul portbagajului amintește de design-ul întâlnit pe Taycan. Designul spate este simplu și curat, cu excepția unui element în contrast, bara de protecție negru lucios, care poate părea puțin aglomerată pentru gustul unora.

Angajamentul Porsche pentru estetica dinamică se reflectă în modelele Macan, conturându-se prin proporții mai accentuate și prin identitatea de design specifică mărcii. Michael Mauer, Vicepreședinte al departamentului de design Porsche, subliniază această evoluție, menționând că Macanul electric reprezintă o abatere de la identitatea produselor deja stabilite, păstrând totuși trăsăturile distinctive ale familiei Porsche.

Elemente notabile ale designului includ o capotă cu o înclinare redusă și aripi bine conturate, conferind SUV-ului o prezență dinamică chiar și în stare de repaus. Amprenta lungă a roților și suprapunerile scurte contribuie la o armonie între agilitate și eleganță. Farurile sunt împărțite în două părți, cu o unitate superioară plată, integrată în aripi și accentuând lățimea mașinii, iar modulul principal al farurilor, opțional cu tehnologie LED matricial, este poziționat puțin mai jos în partea frontală. Liniile distinctive de design Porsche împreună cu ușile fără ramă și lamelele laterale caracteristice, rezultatul este un design aerodinamic, atletic și elegant, iar emblema Porsche se află acum în centrul benzii de lumină sculpturală în 3D.

Porsche îmbină identitatea sa de design cu o aerodinamică optimizată pentru autonomie. Datorită sistemului Porsche Active Aerodynamics (PAA) cu elemente active și pasive, și un coeficient aerodinamic de 0.25, noul Porsche Macan este unul dintre cele mai aerodinamice SUV-uri de pe piață, cu efecte pozitive asupra autonomiei și consumului de energie. Sistemul PAA include un spoiler spate adaptiv, clapete active de răcire în priză de aer frontală și capace flexibile pe partea inferioară complet etanșă a mașinii. Cortinele de aer de sub faruri și partea frontală joasă optimizează fluxul de aer. La partea din spate, marginile laterale și difuzorul cu lamele asigură eficiența aerodinamică.


În universul interiorului noului Porsche Macan electric, compania Nova de închirieri auto Iași aeroport descoperă o simfonie de inovație și lux, o reinterpretare în cheie contemporană a eleganței și funcționalității. Inspirându-se din design-ul apreciat al modelului Taycan, cabina acestui SUV redefinește standardul calității și tehnologiei la bord. Tabloul de bord adoptă o abordare curată și ordonată, reflectând stilul distinct al mărcii Porsche. Linii drepte și utilizarea sofisticată a materialelor conferă un aspect rafinat, cu butoane fizice care adaugă o notă de tradiție într-un mediu dominat de tehnologie avansată.

În centrul atenției, în spatele volanului, se află un impresionant ecran digital curbat cu diametrul de 33 de centimetri pentru șofer, flancat de un ecran tactic central de infotainment cu diametrul de 28 centimetri. Acesta din urmă integrează funcții precum Apple CarPlay și Android Auto, alături de o gamă de aplicații încorporate, de la Spotify la Amazon Music. Un al treilea ecran tactil cu diametrul de 28 centimetri, opțional, este disponibil în fața pasagerului, oferind un control intuitiv asupra funcțiilor de divertisment și navigație.

Culmea tehnologiei avansate o reprezintă head-up display-ul (HUD) cu realitate augmentată, disponibil opțional. Această inovație proiectează informații importante, cum ar fi direcții de navigație și avertismente de siguranță, direct pe parbriz, oferind un plus de interactivitate și claritate în timpul conducerii. Elementul distinctiv al interiorului îl constituie armonia între elementele digitale și cele analogice, unde un cronometru fizic plasat în vârful bordului adaugă o notă clasică și sportivă. Fiecare detaliu este gândit cu atenție pentru a oferi o experiență senzorială și vizuală inegalabilă.

Pasagerii sunt încântați de ultima generație a sistemului de infotainment bazat pe Android Automotive OS. Sistemul Porsche Communication Management (PCM) duce puterea de calcul la un nivel superior, iar asistentul vocal „Hey Porsche” surprinde prin viteza și eficiența cu care sugerează rute și stații electrice pentru încărcare. Noul Porsche Macan își transformă interiorul într-un spațiu multifuncțional, unde tehnologia de vârf și rafinamentul se întâlnesc într-o simbioză perfectă. De la ecranele curbate la butoanele fizice, fiecare element contribuie la o experiență de conducere și confort de neegalat în lumea SUV-urilor electrice premium.


Interiorul noului Porsche Macan reprezintă o sinteză perfectă între performanță și practicitatea necesară în utilizarea zilnică, îmbinată cu un nivel înalt de echipare și spațiu generos. Procesul de electrificare a condus la o extindere semnificativă a spațiului destinat bagajelor. În funcție de model și dotări, capacitatea portbagajului poate ajunge la impresionanta cifră de 540 de litri în modul cargo. În plus, există și compartimentul frontal, cunoscut sub numele de „frunk”, situat sub capotă, cu o capacitate de 84 de litri. Acest lucru reprezintă o creștere de 136 de litri față de modelul anterior. În cazul în care spătarele sunt complet rabatate, capacitatea totală a compartimentului de bagaje din spate poate atinge 1348 de litri. Performanța practică este subliniată și de capacitatea maximă de remorcare de până la 2 tone.

Poziția șoferului și a pasagerului din față a fost optimizată, aceștia fiind situați acum cu până la 28 mm mai jos decât în versiunea anterioară. Pasagerii din spate beneficiază de o reducere a înălțimii cu până la 15 mm, oferind în același timp o creștere a spațiului pentru picioare. Interiorul rămâne fidel tradiției Porsche, cu lățimea bordului evidențiată printr-un panou negru integrat. Designul în creștere al consolei centrale accentuează senzația de poziționare joasă și axată pe performanță în vehicul. Ferestrele mari conferă spațiului interior o atmosferă luminoasă și aerisită. Pe lângă interfețele digitale moderne, se regăsesc și elemente de control precum cele de pe grilele de ventilație și comenzile de climatizare, iar agenția Nova Rent a Car Airport Iași vă anunță că acestea sunt complet analogice motiv pentru care sunt foarte ușor de utilizat în timpul condusului. Un șir de lumini LED este integrat în banda de finisaj a bordului și a ușilor, funcționând atât ca iluminare ambientală, cât și ca lumină de comunicare. În funcție de situație, aceste lumini oferă informații sau avertismente, cum ar fi salutări, detalii despre procesul de încărcare sau informații legate de sistemele de asistență pentru șofer. Echiparea din noul Macan permite un grad înalt de personalizare.


Noul Porsche Macan 2024 electric se impune ca cea mai puternică variantă realizată vreodată, datorită motorizării sale duale electrice. Modelele de bază Macan 4 dispun de o putere combinată de 408 cai putere, cu aproximativ 30 cai putere mai mult decât predecesorul Macan S. Și aceasta este doar versiunea de intrare în gamă. Noul Macan Turbo impresionează cu o putere uriașă de 639 cai putere și un cuplu de 1.130 Nm. Acest lucru reprezintă peste 200 cai putere în plus față de vechiul Macan GTS și cu 30 cai putere mai mult decât oferă un BMW iX M60.

Dar ce înseamnă această putere nou descoperită pentru performanță? Ei bine, modelul standard Macan 4 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde, este puțin mai mult decât timpul de 4.8 secunde obținut de actualul Macan S, dar această mașină electrică va avea un plus de greutate de transportat datorită bateriilor masive. Noul Macan Turbo este și mai rapid, reușind să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.3 secunde. Acest lucru este cu o secundă mai rapid decât vechiul Macan GTS și exact același timp pe care Tesla îl menționează pentru Model Y Performance.


Inima electrică a noului Porsche Macan pulsează prin bateriile sale avansate, reprezentând un veritabil depozit de energie care alimentează motoarele electrice. Aceste baterii de litiu-ion sunt ingenios integrate în podeaua vehiculului, având o capacitate brută de 100 kWh, dintre care până la 95 kWh pot fi utilizate activ. Bateria HV este un element central al noii platforme electrice Premium (PPE) cu arhitectură de 800 de volți, implementată de Porsche pentru prima dată în noul Macan. Ieșirea de încărcare de curent continuu poate atinge până la 270 kW. La o stație de încărcare rapidă adecvată, bateria poate fi încărcată de la 10 la 80 la sută în aproximativ 21 de minute. La stațiile de încărcare de 400 de volți, un comutator de înaltă tensiune în baterie permite încărcarea în bancă, împărțind eficient bateria de 800 de volți în două baterii, fiecare cu o tensiune nominală de 400 de volți. Acest lucru permite încărcarea deosebit de eficientă, fără un amplificator suplimentar de înaltă tensiune, la o putere de până la 135 kW. Încărcarea alternativă la o putere de până la 11 kW este posibilă la prizele locuințelor private.

În timpul deplasării cu noul Porsche Macan, până la 240 kW de energie pot fi recuperate prin motoarele electrice. Cutia de alimentare integrată (IPB) contribuie, de asemenea, la eficiența noilor modele Macan, economisind în același timp greutate și spațiu. IPB-ul inovator și compact combină trei componente - încărcătorul AC la bord, încălzitorul de înaltă tensiune și convertorul DC/DC. Autonomia combinată, conform standardului WLTP, este de până la 613 km în cazul modelului Macan 4 și de până la 591 km în cazul modelului Macan Turbo. Această tehnologie avansată subliniază angajamentul Porsche față de performanță durabilă și o experiență de condus electrică fără compromisuri.


Noul Porsche Macan electric a fost proiectat cu grijă pentru manevrabilitate, respectând tradiția mărcii Porsche iar biroul Nova Rent a Car Iași Airport vă anunță că acest SUV inovator este dotat cu numeroase caracteristici inteligente menite să ofere o experiență plăcută la volan, în special în viraje. Modelul beneficiază de suspensie pneumatică adaptivă și amortizoare adaptive de ultimă generație dezvoltate de Porsche. Aceste caracteristici pot regla înălțimea și rigiditatea șasiului în funcție de modul de conducere selectat, reducând la minimum înclinarea caroseriei pe șoselele întortocheate. Aceasta este o dotate opțională pentru Macan 4, dar vine în dotarea standard a modelului Turbo.
În premieră pentru acest model, Macanul poate fi echipat și cu direcție pe puntea spate, aducând multiple beneficii. În mediul urban, aceasta micșorează raza de întoarcere și facilitează parcarea. Pe un traseu sinuos, oferă o senzație de agilitate sporită, contribuind, de asemenea, la creșterea stabilității la viteze mari pe autostradă. Aceste caracteristici avansate de suspensie subliniază angajamentul Porsche față de performanță și manevrabilitate, aducând un plus de plăcere la volan în fiecare viraj.

În ceea ce privește prețul, biroul Nova Rent a Car Iași a aflat că acesta va porni de la 87.000 euro pentru modelul Macan 4 și 120.000 euro pentru Macan Turbo dar după ce adăugăm câteva dotări opționale cum ar fi jantele de 22 inch, prețul crește simțitor. Este mai scump decât Tesla Model Y Performance dar mai ieftin decât Mercedes AMG EQE SUV 53.


Încheierea acestei incursiuni în universul noului Porsche Macan electric aduce în prim-plan nu doar tehnologie de vârf și performanțe remarcabile, ci și angajamentul inconfundabil al mărcii față de inovație și experiența conducătorului auto. De la design-ul spectaculos și tehnologia avansată din interior, până la performanțele impresionante susținute de baterii de ultimă generație și sistemul de suspensii adaptiv, noul Macan redefinește standardele în lumea SUV-urilor electrice.

Cu o filosofie centrată pe plăcerea de a conduce și ecologie, Porsche Macan oferă un echilibru perfect între eficiența energetică și experiența senzorială a șofatului. Fiecare element al acestui SUV electric reflectă nu doar pasiunea pentru excelență a mărcii Porsche, ci și dorința constantă de a inova și de a se adapta la cerințele viitorului.

Astfel, Porsche Macan electric nu este doar un SUV, ci o afirmare a unei noi ere în mobilitatea sustenabilă, unde performanța și responsabilitatea ecologică coexistă în armonie. Conducând spre viitor cu această capodoperă a ingineriei, Porsche demonstrează încă o dată că luxul, tehnologia și performanța pot evolua în tandem cu respectul față de mediul înconjurător.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro