Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Nova Rent a Car va invita la o escapada turistica in Bucovina

2018-02-05 17:27:54 Autor: Nova Rent a Car

Cu totii am auzit de Bucovina in reportaje turistice, in prezentarile agentiilor de turism sau de la prieteni. Stim ca a fost binecuvantata cu daruri minunate, vorbind aici de la istorie, legende şi cultură, la asezare geografică şi privelisti care te fac sa le indragesti pentru totdeauna pana la oamenii ospitalieri si inimosi care iti deschid usa de fiecare data cu drag.

Iar daca inca mai stati pe ganduri - sa vizitati Bucovina sau nu, noi va sfatuim sa nu o mai faceti si sa treceti la volan. Caci dacă iubiti istoria, cultura, va place mâncarea autentic moldoveneasca şi vreti să va regasiti linistea în natură, veti fi cu siguranta cuceriti . 

Veti intalni aici ospitalitatea şi calitatea umana a romanului de odinioara, Bisericile şi mănăstirile medievale intrate in patrimoniul Unesco, cu fresce exterioare in pigmenti unici si scene nemaivazute (Voronet, Moldovita, Putna, Agapia, Sucevita, Humor) , Bisericutele din lemn, in numar de aproximativ 30 intinse pe toata zona de Nord a Moldovei, cuprinse parca de imortalitate si Chilia sapata in stanca de catre monahul Daniil Sihastrul, situata la circa 1.2 km de manastirea Putna.

Cetatea de Scaun a Moldovei, atestată documentar la 11 februarie 1388, devenita adevarat loc de pelerinaj dupa restaurarea si transformarea ei in bijuterie arhitecturala este deschisa tuturor curiosilor, precum si Muzeul Satului Bucovinean pe care il veti indragi din prima, cu uliţele sale ce ne propulseaza înapoi în timp, cand constructiile erau din lemn si chirpici, geamurile mici si pitoresti, iar orice vestmant era lucrat de mana.

Nu trebuie sa ratati plimbarea cu Mocanita Hutulca, trasa de o locomotiva pe aburi pe o distanta de 12 km in care puteti sa admirati peisajele tipic rurale, mirosind a fum si fan proaspat cosit. De asemenea si vizita la Salina Cacica, una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa. Tot aici veti gasi si Catedrala romano-catolică, este vis-a-vis de curtea salinei, impresionanta constructie în stil gotic se remarcă prin vitraliile lucrate cu praf de aur şi icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Mentionam de asemenea si incursiunea impresionanta in arta incondeierii oualelor de Pasti, la muzeele cu specific din Vama si Moldovita, unde puteti vedea exponate unice de pe tot cuprinsul globului. 

Fiind in sezonul rece, in Bucovina nu o sa aveti cum sa va plictisiti daca sunteti amatori ai sporturilor de iarna. Partiile de schi de la Gura Humorului si Vatra Dornei sunt tot mai frumoase de la an la an, atragand un numar sporit de turisti, iar cazarea in zona este diversificata, cu tarife pentru toate buzunarele.

Cu toate aceste argumente, masinile Nova Rent  a Car astepta sa va duca spre o noua destinatie care va va cuceri!