Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Noul Mercedes EQS SUV electric a fost prezentat publicului larg

2022-05-19 15:52:05 Autor: Nova Rent a Car
Noul Mercedes EQS SUV electric a fost prezentat publicului larg


Acesta este noul Mercedes EQS SUV, cea mai mare și mai luxoasă mașină electrică construită vreodată de către Mercedes iar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă prezintă în rândurile de mai jos cele mai picante detalii despre această nouă dezvăluire. EQS SUV este primul SUV electric al constructorului Mercedes și este construit de la bază pe o platformă nouă specială pentru vehiculele electrice. Acest SUV este menit a deveni cea mai luxoasă, cea mai high-tech mașină cu șapte locuri construită vreodată. Modelul EQS SUV va fi disponibilă la sfârșitul acestui an cu multiple configurații de motorizare dar toate variantele vor avea aceeași baterie uriașă de 108 kWh care vor asigura o autonomie de 600 de kilometri.

Nesurprinzător, noul EQS SUV arată ca o berlină EQS înălțată. În față are un grilaj negru similar cu steluțele Mercedes în trei puncte vopsite pe el, spoilere și barele de protecție aproape identice și faruri la fel de elegante la care luminile de zi au o formă triunghiulară. Diferența dintre limuzina EQS și SUV-ul EQS este foarte aparentă în momentul în care privim mașina de la distanță. SUV-ul electric EQS Eete cu 20 de centimetri mai înalt decât limuzina EQS și cu câțiva centimetri mai lat, în schimb este mai scurtă cu 9 centimetri. Unele caracteristici care nu pot fi comandate pe limuzina EQS sunt pragurile exterioare care ajută pasagerii să intre și să iasă din mașină și chiar ajută la reducerea frecării cu aerul, fac mașina mai aerodinamică. În spate, stopurile modelului EQS SUV se întind pe toată lățimea caroseriei la fel ca la limuzina EQS dar vom observa imediat hayonul aproape vertical și spoilerul așezat deasupra lunetei în continuarea plafonului.

La interior noul Mercedes EQS SUV este foarte asemănător cu varianta electrică berlină, doar că fiind un SUV totul se vede de la înălțime mai mare prin geamuri. Standard, bordul este dotat cu aceeași configurație de ecrane duble ca și Clasa S și EQS berlină dar opțional se poate alege configurația Hyperscreen care aduce o bucată de sticlă care se întinde pe toată lățimea bordului și sub care se găsesc trei ecrane, pentru șofer, central pentru infotainment și unul pentru pasagerul din dreapta. Această configurație arată foarte bine dar este de asemenea un magnet pentru amprente. Dacă la berlina EQS consola centrală este acoperită cu elemente din lemn lucios care se zgârie ușor și sunt un magnet pentru amprentele degetelor, la noul EQS SUV consola centrală este acoperită cu elemente din lemn de frasin mat în care sunt integrate steluțele Mercedes în trei puncte din aluminiu. Pentru a crea aceste design, se folosește o placă de aluminiu în care sunt sculptate cu laser steluțele Mercedes peste care se așează o placă de lemn din frasin iar apoi se folosește o presă masivă pentru a forța cele două plăci una în alta până steluțele intră în lemn. Spre deosebire de berlină, EQS SUV este dotat cu scaune spate ajustabile electric care se pot deplasa în față cu până la 13 centimetri pentru a face mai ușoară utilizarea celui de al treilea rând de scaune. Da, EQS SUV poate fi dotat opțional cu un al treilea rând de scaune care îl transformă într-o mașină de lux cu șapte scaune. Chiar și pe aceste scaune din spate de pe al treilea rând este suficient loc pentru doi adulți, cel puțin pe distanțe mai scurte, și opțional pot fi dotate cu încălzire. Clima în cinci zone este de asemenea o dotare opțională.


Noul Mercedes EQS SUV este disponibil la lansare cu două variante de motorizare. Modelele EQS SUV 450+ sunt dotate cu un singur motor amplasat pe axul din spate iar modelele EQS SUV 580 sunt dotate cu două motoare, câte unul pe fiecare ax, care oferă tracțiune integrală. Mercedes EQS SUV 580 dezvoltă 544 de cai putere la un cuplu de 858 nm și este cel mai rapid model accelerând la 100 km/h în doar 4.7 secunde. Modele EQS SUV 450+ dezvoltă 360 de cai putere la un cuplu de 568 nm, suficient pentru a accelera la 100 km/h în doar 6.2 secunde și astfel nu se vor simți prea lente la condus. Aceste mașini sunt grele în special datorită bateriilor masive de 108 kWh, astfel EQS SUV 450+ cântărește 2620 de kilograme în timp ce EQS SUV 580 cântărește 2735 de kilograme. Sistemul de tracțiune integrală pe modelul 580 este foarte inteligent, poate varia puterea dintre axele față și spate de 10 mii de ori în fiecare secundă.

Toate modele EQS SUV sunt dotate cu direcție pe roțile din spate care le face mai manevrabile în oraș și mai stabile în curbe la viteze mari. Astfel la viteze mici roțile din spate se întorc în direcție opusă celor din față iar la viteze mari roțile din spate se întorc în aceeași direcție cu roțile din față. Standard, roțile din spate se pot întoarce doar 4.5 grade dar opțional se poate plăti pentru a crește unghiul de întoarcere al acestora până la 10 grade. Astfel variantele standard ale EQS SUV au un cerc de virare de 11.9 metri în timp ce modele cu direcția spate opțională reușesc să facă un cerc complet în doar 11 metri la fel ca un Mercedes A Class care este o mașină mică. Biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să comandați dotarea opțională îmbunătățită pentru direcția roților din spate pentru că vă va face viața cu mult mai ușoară în aglomerația din orașele din România.

Toate modele Mercedes EQS SUV sunt dotate cu baterii enorme de 108 kWh la fel ca suratele berline EQS. În ceea ce privește autonomia, modelul EQS SUV 450+ va fi cel mai eficient și va reuși să acopere o distanță de 600 de kilometri cu o singură încărcare în timp ce modelul 580 cu două motoare va reuși aproximativ 500 de kilometri (Mercedes nu a oferit o cifră exactă pentru acest model). Aceste cifre au fost obținute folosind cele mai noi teste combinate WLTP. Bateriile pot fi încărcate folosind stațiile de încărcare publice de 200 kW, dacă se pot găsi. Folosind aceste stații se poate obține o autonomie de 300 de kilometri în doar 15 minute de încărcare.

Ceea ce trebuie să știți despre MERCEDES EQS SUV, pe scurt:

  • Primul SUV electric de la Mercedes (construit pe o platformă nouă special creată pentru mașini electrice)
  • Împrumută componente de la berlina EQS
  • Configurație opțională cu șapte locuri
  • Sistemul de infotainment Hyperscreen este disponibil opțional
  • Modele cu un singur motor și cu două motoare
  • Baterie de 108 kWh
  • Autonomie conform testelor WLPT de 600 de kilometri
  • Preț de pornire de 110.000 euro

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro