Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Noul Mercedes EQS este S Class-ul limuzinelor electrice

2021-05-28 14:26:52 Autor: Nova Rent a Car
Noul Mercedes EQS este S Class-ul limuzinelor electrice


Mult așteptata limuzină de la constructorul german Mercedes a fost dezvăluită iar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă prezintă detaliile picante. Această limuzină luxoasă poate fi considerată ca o versiune electrică pentru nou lansatul S Class sau ca o alternativă la mașini precum Tesla Model S, Porsche Taycan și Audi e-tron GT. Pe scurt Mercedes EQS ne dezvăluie următoarele:

 • Design exterior futurist
 • Un interior ultra elegant
 • Un sistem infotainment cu noul ecran „Hyperscreen”
 • Baterie mare de 108 kWh
 • Autonomie de 800 de kilometri
 • Performanțe de 4.3 secunde pentru a atinge 100 km/h de la zero
 • Tracțiune integrală sau doar pe roțile din spate
 • Direcție pe roțile din spate standard
 • Tehnologii avansate pentru asistarea șoferului
 • Prețuri începând de la 90.000 de euro
 • La vânzare începând din această vară 2021

Noul Mercedes EQS arată complet diferit în comparație cu orice alt model Mercedes aflat la vânzare în acest moment. Față de capota lungă, plată și a acoperișului rotunjit al S Class-ului, toată mașina arată ca o curbă mare dintr-o bucată mai ales din lateral, iar mânerele care se retractează în interiorul ușilor pun în valoare acest aspect șlefuit. În partea din față EQS nu are o grilă cromată mare ca la majoritatea limuzinelor Mercedes pe combustibil ci primește o bucată neagră în centrul căreia se află sigla mare Mercedes iar în jurul ei sunt desenate zeci de steluțe Mercedes mai mici într-un tipar specific asemenea modelelor electrice EQA și EQC. Designul farurilor este asemănătoare cu cele ale modelelor EQA și EQC în timp ce prizele de aer din spoiler sunt asemănătoare cu cele de la noul S Class W223. În partea din spate stopurile se întind pe toată lățimea mașinii la fel ca la Porsche Taycan și Audi e-tron GT. Echiparea standard pentru EQS includ roțile de 19 inch dar opțional clienții port alege jante de 20, 21 și chiar de 22 de inch. Clienții care doresc să iasă în evidență cu noua achiziție au posibilitatea opțională de a alege vopsirea caroseriei în două nuanțe.

Mercedes EQS are unul dintre cele mai futuriste interioare dintre toate mașinile de pe piață în acest moment mai ales datorită ecranului tactil gigant. Noul model EQS este puțin mai lung și mai înalt comparativ cu noul model S Class astfel încât se va simți și mai spațios, mai ales dacă clienții aleg dotarea opțională cu acoperișul de sticlă panoramic. Clienții pot alege dintr-o gamă de opt combinații de culori diferite pentru interior iar lumina ambientală este asigurată de cele 190 de LEDuri personalizabile așezate în jurul cabinei. Clienții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de materiale incluzând și elemente de design din plastic cu iluminare din spate și lemn mat care pare a fi luat de pe vreun iaht de lux. Mercedes propune două design-uri de scaune pentru EQS, fiecare dintre ele dotate cu câte zece programe pentru masaj pentru a ajuta pasagerii să se relaxeze. Clienții care aleg să cumpere pachetul opțional Premium Plus se vor bucura de portiere care se deschid automat în momentul în care se apropie de mașină și se vor închide în momentul în care vor apăsa pedala de frână.

În varianta standard, EQS împrumută sistemul de infotainment de la noul Mercedes S Class W223 astfel că șoferii vor avea la dispoziție două ecrane de calitate, unul de bord cu diagonala de 30 de centimetri și celălalt la mijloc așezat în portret cu diagonal de 33 de centimetri. Vestea bună este că Mercedes nu se oprește aici ci oferă clienților posibilitatea de a dota noul EQS cu sistemul de infotainment futurist denumit „Hyperscreen” pe care biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să îl achiziționați. Acest sistem este format dintr-o bucată de sticlă imensă care se întinde pe toată lățimea bordului, de la portiera din dreapta până la portiera din stânga, în spatele căreia sunt incorporate trei ecrane tactile: ecranul șoferului cu diametrul de 30 de centimetri, ecranul din mijloc imens cu diametrul de 45 de centimetri și ecranul pasagerului din dreapta cu diametrul de 30 de centimetri. Acest sistem vine cu cea mai nouă generație a sistemului infotainment creată de Mercedes astfel că suntem răsfățați cu toate caracteristicile cu care ne-am obișnuit, conexiune fără fir pentru smartphone Android și iOS CarPlay, navigație prin satelit și asistent digital „Hey Mercedes” care poate înțelege 27 de limbi și care poate învăța tiparele vocale. O altă caracteristică futuristă este noul sistem de recunoaștere facială care își dă seama care șofer conduce mașina și astfel va încărca automat profilele personale ale acestuia. Opțional noul EQS poate fi dotat cu o pereche de ecrane tactile cu diagonala de 30 de centimetri pentru pasagerii din spate.

Mercedes a pregătit trei modele pentru noul EQS: 450+, 580 4Matic și o versiune AMG. Modelul EQS 450+ este dotat cu un singur motor electric amplasat în spate și care oferă tracțiune pe roțile din spate. Acest motor dezvoltă 333 de cai putere și lansează mașina la 100 de km/h în doar 6.2 secunde. Modelul EQS 580 4Matic, pe care biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vi-l recomandă, este dotat cu două motoare electrice, unul în spate și celălalt în față, care oferă tracțiune integrală și care dezvoltă împreună 523 de cai putere și performanța de 4.3 secunde pentru a atinge 100 km/h. Modelul de top Mercedes EQS AMG va dezvolta 761 de cai putere exact ca Porsche Taycan Turbo S.

Mercedes a dotat toate modelele EQS cu același pachet de baterii care dezvoltă 108 kWh și care oferă o autonomie de aproximativ 800 de kilometri. Această autonomie este cu mult mai mare decât cei 470 de kilometri oferiți de Porsche Taycan dar mai puțin decât cei 850 de kilometri oferiți de Tesla Model S Plus. Mercedes a anunțat că va lansa și o variantă mai ieftină de EQS cu o baterie de doar 90 kWh și o autonomie de 650 de kilometri. Indiferent de modelul EQS ales, șoferii vor putea încărca bateriile folosind încărcătoarele publice super rapide de 200 kW care pot oferi o autonomie de 300 de kilometri în doar 15 minute. Încărcarea bateriilor acasă va dura cu mult mai mult. Încărcătorul standard din mașină de 11 kW va încărca bateriile în 10 ore iar încărcătorul opțional de 22 kW în 5 ore.

Noul Mercedes EQS va pus la vânzare în vara anului 2021 cu prețuri care încep de la 90 de mii de euro, puțin mai mult decât S Class. Cu această suma se va putea achiziționa modelul EQS 450+ cu un singur motor electric. În schimb, clienții care doresc modelul mai puternic cu două motoare electrice vor trebui să plătească 115 mii de euro.  

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro