Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Mercedes lanseaza noua limuzima de lux S Class W223

2020-09-27 14:07:03 Autor: Nova Rent a Car
Mercedes lanseaza noua limuzima de lux S Class W223

Mercedes a prezentat noul S Class și este cea mai avansată mașină din punct de vedere tehnologic de la constructorul German: design evoluționar, un interior nou complet diferit, ecran tactil foarte mare, o nouă interfață utilizator pentru sistemul de infotainment, motoare hibride, sisteme unice de siguranță, pilot automat avansat.

Noul Mercedes S Class nu arată complet diferit față de modelul precedent, dar a împrumutat câteva elemente de design de la alte modele din gama Mercedes care au fost lansate recent. De exemplu, noua grilă a radiatorului și farurile mai rotunjite au fost împrumutate de la cel mai nou model E Class. În părțile laterale noul S Class W223 are mai puține cute decât modelul precedent motiv pentru care mașina arata mai omogenă dar se aseamănă și cu un E Class alungit. Pe partea din spate, noile stopuri sunt foarte asemănătoare cu cele de pe noul model CLS.

Interiorul noului model S Class W223 este complet diferit de orice alt model din gama Mercedes. Primul lucru care iese în evidență, din punctul de vedere al biroului de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași, este noul ecran tactil care este masiv. Bordul orizontal cu grilele de ventilație rotunde de la modelul precedent a fost complet redesenat. Acum, noul model S Class este echipat cu un bord curbat cu patru grile de ventilație dreptunghiulare subțiri așezate deasupra ecranului tactil. Clienții noului S Class au posibilitatea de a comanda din o gamă variată de ornamente, inclusiv un design de lemn superb cu bare metalice verticale. Aceste ornamente din lemn arată deosebit cu luminile ambientale interioare pornite. Ca și la modelul precedent, clienții pot alege echiparea cu un acoperiș de sticlă panoramic care face care interiorul masiv al mașinii să pară și mai aerisit.

Sistemul de infotainment MBUX al constructorului Mercedes este unul din cele mai bune de pe piață, iar sistemul din noul S Class W223 este chiar mai bun. Noul ecran tactil central este masiv și dotat cu tehnologie OLED astfel că arată superb. Acest ecran tactil masiv înlocuiește 27 de butoane fizice ale modelului precedent, inclusiv touchpad-ul central. Ecranul tactil știe unde este degetul șoferului chiar dacă nu este atins și în plus este echipat cu feedback haptic ceea ce îl face foarte ușor de folosit în timpul șofatului. Ecranul poate fi blocat și deblocat cu amprentele degetelor sau cu recunoașterea feței astfel încât pasagerii nu pot să acceseze funcțiile mașinii când șoferul a ieșit din mașină. Dar dacă pasagerii reușesc să se joace cu setările mașinii, sistemul de control al vocii „Hei Mercedes” va recunoaște automat vocea șoferului și va aduce toate funcțiile la cele setate de acesta. Mercedes a ascuns o mulțime de senzori în interiorul noului S Class W223 care știu în permanență unde privește șoferul. De exemplu, mașina va deschide parasolarul din spate dacă șoferul își întoarce capul spre lunetă pentru a privi afară.

Mercedes a echipat noul S Class W223 cu cele mai avansate scaune construite până în acest moment. Fiecare din aceste scaune au până la 19 motorașe electrice care controlează toate funcțiile – poziția de ședere, ventilația, ecranele din spate și funcțiile de masaj. Scaunele sunt echipate chiar și cu funcții de vibrații care funcționează ca subwoofer-ere de dimensiuni mici astfel încât ocupanții să poată simți basul sistemului audio prin spatele corpului. La fel ca la modelul anterior, clienții pot opta pentru amplasări diferite ale scaunelor din spate. În cazul amplasamentului standard cu trei scaune în spate, clienții pot alege opțional extra cost varianta cu scaune laterale rabatabile electric. Modele cu ampatament lung sunt dotate standard cu două scaune în spate iar între ele se află o consolă centrală ridicată din care se pot accesa o gamă mare de funcții.

În momentul lansării, noul S Class W223 va fi disponibil cu patru motoare de 3 litri și 6 cilindri în linie cu o transmisie automată cu 9 rapoarte. În ceea ce privește motorizarea pe benzină, sunt disponibile două modele, S450 cu 367 cai putere la un cuplu de 500nm  și S500 cu 435 cai putere la un cuplu de 520nm. Ambele limuzine au performanțe excepționale, S450 atinge 100 de km/h în doar 5.1 secunde iar S500 în 4.8 secunde. Atât S450 cât și S500 se vând cu tracțiune integrală permanentă și dispun de un sistem hibrid care utilizează un motor electric de 22 de cai putere care ajută la scăderea consumului de carburant la viteză constantă și ajută motorul în timpul accelerărilor bruște la depășiri. Clienților care preferă motorizările diesel, Mercedes a pregătit două modele, S350d și S400d. Modelul S350d este disponibil atât cu tracțiune spate cât și cu tracțiune integrală permanentă iar motorul de 286 cai putere la 600nm propulsează mașină de la 0 la 100 km/h în doar 6.2 secunde în cazul tracțiunii integrale sau 6.4 secunde pentru tracțiunea spate. Modelul S400d este echipat cu tracțiune integrală permanentă iar motorul dezvoltă 330 de cai putere la un cuplu de 700nm și atinge 100 km/h în doar 5.4 secunde. Biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași vă recomandă modelul S350d cu tracțiune pe roțile din spate deoarece acesta are cel mai mic consum de combustibil și este și cel mai accesibil ca preț. Anul viitor, 2021, Mercedes va lansa și modele sport cu motoare pe benzină S580 și S63 AMG care vor concura cu Audi S8 și BMW M760Li.

Una dintre cele mai mari schimbări aduse de Mercedes pentru noul S Class W223 este posibilitatea de a alege opțiunea de a avea direcție pe roțile din spate. Prin aceasta, roțile din spate se întorc în direcția opusă roților din față la viteze mici tăind raza de întoarcere a mașinii foarte mult, comparativ cu a unei mașini mici ca modelul A Class. În schimb la viteze mari, sistemul întoarce roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față pentru a adăuga mai multă stabilitate mașinii. Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă să optați pentru acest sistem atunci când doriți să achiziționați noul S Class, astfel parcările urbane vor fi mult mai ușor de efectuat pentru o mașină atât de mare. Suspensia adaptivă pe aer va apropia mașina cu până la doi centimetri de șosea pentru a crește aerodinamica și controlul. Noul S Class W223 este capabil de pilotaj automat de nivel 3 iar acest lucru înseamnă că poate să accelereze, frâneze, întoarcă volanul și să schimbe bandele automat. Pilotul automat se va asigura că șoferul este atent prin două camere video care îi va monitoriza ochii în permanență. Mercedes a testat noul S Class foarte mult timp în tunelul de vânt pentru a găsi modalități de reducere a zgomotului din interiorul cabinei iar pentru aceasta noul W223 poate fi echipat cu mânere de portiere care se retrag în interior și cu jante de 18 și 21 de inch din aliaj proiectate să taie aerul fără prea mari turbulențe.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro