Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Mercedes a lansat noul model E Class W214

2023-08-01 19:28:28 Autor: Nova Rent a Car
Mercedes a lansat noul model E Class W214


Noua generație Mercedes E-Class, cunoscută ca modelul W214, va fi lansată în această vară. Acest automobil a fost întotdeauna preferatul cumpărătorilor de mașini de lux și se află în prezent în topul clasamentelor sedanurilor de lux de dimensiuni medii. Deși Audi A6 și BMW Seria 5 sunt ambele capabile, confortabile și spațioase, din punctul de vedere al biroului Nova de închirieri auto aeroport Iași, noul E-Class este cel mai complet automobil din segmentul său. Pentru anul 2024, noul E-Class este complet nou și își propune să-și păstreze poziția de lider. Pe scurt, a șasea generație a modelului E-Class arată în felul următor:

  • Design complet nou
  • Sistem de infotainment de ultimă generație
  • Motorizări diesel, benzină, hibrid și plug-in hibrid
  • Modelel plug-in hibrid au o autonomie de 100 de km doar pe baterie
  • Opțional direcție pe roțile din spate
  • Disbonibile în varinată de caroserie break
  • Disponibile spre cumpărare în această vară
  • Prețul pornește de la 60.000 euro

Designul exterior al noului Mercedes E-Class W214 aduce o serie de inovații și progrese în comparație cu predecesorul său, W213. Noul model păstrează linia clasică a unei limuzine cu trei volume, dar prezintă o estetică modernă și sofisticată. Una dintre cele mai notabile schimbări este reprezentată de partea frontală a mașinii. E-Class W214 adoptă o grilă de radiator de tip "Black Panel" care se conectează fluent cu farurile. Aceasta creează o impresie de unitate și conținut, iar tehnologia LED este folosită cu grijă pentru a conferi un aspect atrăgător și inconfundabil. Farurile continuă să aducă în prim-plan celebrul design "Vieraugen" (patru ochi) al modelului E-Class, o caracteristică tradițională a gamei Mercedes. Farurile dispun de două elemente luminoase curbe pe fiecare parte, menținând identitatea distinctivă a mărcii.

Linii fluide și jante de dimensiuni mari contribuie la un profil lateral elegant și dinamic. Modelul dispune de o varietate de dimensiuni ale jantelor, inclusiv opțiunea pentru jante de 21 de inch pentru un aspect mai sportiv și impunător. La partea din spate, noul E-Class păstrează stilul caracteristic al seriei, cu stopuri LED împărțite în două secțiuni și iluminare cu stea Mercedes. Designul portbagajului este conceput pentru a păstra eleganța și a accentua caracterul premium al mașinii. Amploarea mașinii a crescut ușor în comparație cu modelul anterior, astfel compania Nova de închirieri auto Iași aeroport vă anunță că noul model are o lungime de 4.95 metri și o lățime de 1.88 metri, noul E-Class W214 devine puțin mai mare și mai impunătoare, ceea ce adaugă și mai multă prezență pe șosea. O altă opțiune interesantă este sistemul de mânere ale ușilor retractabile, care se ascund în caroserie pentru a îmbunătăți aerodinamica și aspectul general al mașinii. Aceste mânere se deschid automat când mașina este deblocată sau când o persoană se apropie de ele.

În ansamblu, designul exterior al noului Mercedes E-Class W214 combină liniile clasice și elegante cu elemente moderne și tehnologii avansate. Modelul aduce un aspect distinctiv și rafinat, menținând în același timp caracteristicile emblematice ale gamei E-Class. Cu aceste schimbări și îmbunătățiri, noul E-Class continuă să demonstreze poziția sa de lider în segmentul sedanelor de lux.


Interiorul noului Mercedes E-Class W214 impresionează printr-un design luxos și tehnologii avansate care creează o atmosferă sofisticată și confortabilă pentru pasageri. Designul interior al lui E-Class W214 se bazează pe filosofia "Sensual Purity" a mărcii, aducând un echilibru între linii elegante, materiale de calitate superioară și tehnologie inovatoare. Panourile frontale sunt curbe și fluide, integrate armonios cu elementele tehnologice. Opțiunile de finisaj, cum ar fi lemnul de nuc, aluminiul sau pielea premium, contribuie la crearea unei atmosfere rafinate și plăcute. Locurile din față sunt conturate ergonomic și oferă suport excelent pentru șofer și pasager. Scaunele pot fi ajustate electric și sunt disponibile cu funcții de încălzire, ventilare și masaj, pentru un nivel optim de confort în timpul călătoriilor lungi.

Pe partea de infotainment, agenția Nova Rent a Car Airport Iași vă amintește că noul Mercedes E-Class W214 vine echipat cu sistemul de operare MBUX (Mercedes-Benz User Experience) de ultimă generație. Acest sistem inteligent se bazează pe inteligența artificială și poate fi controlat prin intermediul unui ecran tactil de înaltă rezoluție, prin intermediul comenzilor vocale sau al touchpad-ului din consola centrală. Una dintre noutățile notabile ale sistemului MBUX este abordarea hiper-conectată și capacitatea sa de a învăța preferințele șoferului. Cu cât este utilizat mai mult, cu atât devine mai intuitiv și mai capabil să ofere recomandări personalizate, de la rute optime până la sugestii legate de climatizare și multimedia. Ecranul central de infotainment poate fi configurat individual, astfel încât pasagerii să aibă acces rapid la informațiile și funcțiile preferate. În plus, sistemul MBUX dispune de conectivitate avansată cu smartphone-urile, permițând integrarea facilă a aplicațiilor și accesul la conținutul media preferat.

Sistemele de asistență a șoferului sunt, de asemenea, o parte importantă a experienței oferite de E-Class W214. De la asistență activă la frânare și asistent activ pentru menținerea benzii de rulare până la asistență pentru parcare, mașina dispune de tehnologii avansate menite să sprijine șoferul în diferite situații de conducere și să mărească siguranța. În ceea ce privește spațiul de depozitare, E-Class oferă suficient spațiu pentru obiecte personale și bagaje, iar portbagajul său generos permite transportul confortabil al bagajelor pe distanțe lungi.

Sistemul audio al noului model Mercedes E-Class W214 a fost proiectat cu atenție pentru a oferi o experiență sonoră de înaltă calitate, menită să depășească așteptările pasagerilor. Indiferent de preferințele fiecărui client, gama de opțiuni de sistem audio este variată și personalizabilă. Opțiunea de bază este reprezentată de un sistem audio standard, care furnizează un sunet clar și plăcut datorită amplasării strategice a difuzoarelor în interiorul mașinii. Cu toate acestea, pentru cei care caută o experiență auditivă superioară, există și variante premium disponibile. Mercedes-Benz colaborează cu mărci de prestigiu din industria audio, precum Burmester sau Bang & Olufsen, pentru a oferi sisteme audio de înaltă calitate, cu acustică îmbunătățită și o reproducere fidelă a muzicii. Pentru a asigura o călătorie cât mai plăcută și lipsită de zgomote nedorite, Mercedes E-Class poate fi echipat cu tehnologie avansată de anulare a zgomotului. Această tehnologie utilizează microfoane pentru a detecta zgomotele ambientale și le anulează printr-un proces de generare a unor sunete invers-fază, astfel încât pasagerii să poată se bucure de un mediu mai liniștit și concentrat pe experiența audio. De asemenea, sistemul audio poate fi integrat perfect cu diverse dispozitive, inclusiv smartphone-uri și tablete, oferind posibilitatea de a asculta muzică preferată din sursele personale sau de a accesa servicii de streaming pentru o varietate nelimitată de opțiuni de divertisment.

Așadar, interiorul noului Mercedes E-Class W214 reprezintă un amestec reușit între lux, tehnologie și confort. Designul elegant, sistemul avansat de infotainment MBUX și caracteristicile moderne de asistență pentru șofer demonstrează încă o dată angajamentul Mercedes de a oferi o experiență premium atât șoferilor, cât și pasagerilor.


Noul model Mercedes E-Klasse W 214 oferă o gamă variată de motoare dar confrom informațiilor obținute de biroul Nova Rent a Car Iași Airport, va fi ultima din gama sa care va fi construită pe o platformă pentru motoare cu ardere internă. Din 2030, Mercedes intenționează să ofere doar mașini electrice în Germania. Până atunci, E-Klasse vine cu motoare moderne și tehnologie avansată. Gama de motoare include trei variante mild-hybrid, toate echipate cu un sistem generator de pornire integrat (ISG), o nouă baterie și un motor electric mai puternic de 17 kW. Modelul E 200 are un motor în patru cilindri cu 204 CP. Singurul motor diesel este E 220 d, cu 197 CP. În plus, vor fi disponibile trei variante plug-in hybrid, care promit o autonomie complet electrică de peste 100 de kilometri. Modelul E300e combină un motor în patru cilindri de 204 CP cu un motor electric de 95 kW (129 CP), pentru o putere totală de 312 CP și o autonomie electrică de până la 118 kilometri. Varianta mai mare, E400e 4Matic, oferă 381 CP și o autonomie electrică maximă de 111 kilometri. Modelele plug-in hybrid vin cu un încărcător încorporat de 11 kW, iar opțional se poate opta pentru un încărcător DC de 55 kW.

Noul model Mercedes E-Klasse vine echipat cu o suspensie și un șasiu care combină confortul și performanța pentru o experiență de conducere plăcută și sigură. Opțional, E-Klasse poate fi echipată cu sistemul de suspensie pneumatică Airmatic, care oferă un nivel ridicat de confort pe drumurile denivelate și asigură o stabilizare excelentă în viraje și la viteze mari. Airmatic ajustează constant suspensia în funcție de condițiile de drum și încărcătură, adaptându-se astfel în timp real la nevoile conducătorului auto și pasagerilor. O altă caracteristică interesantă este sistemul opțional de direcție pe roți spate. Aceasta înseamnă că roțile din spate pot fi direcționate până la 4.5 grade în sensul opus față de roțile din față la viteze mici, iar la viteze mai mari roțile din spate se rotesc în același sens cu cele din față. Această tehnologie îmbunătățește manevrabilitatea și agilitatea mașinii la parcare și la viteze reduse, precum și stabilitatea la viteze mari și în viraje. În plus, E-Klasse vine cu sistemul Dynamic Select, care permite șoferului să aleagă între mai multe moduri de condus: Comfort, Eco, Sport, Sport+ și Individual. Aceste moduri ajustează parametrii suspensiei, direcției și motorului pentru a se potrivi preferințelor șoferului și tipului de drum. Pentru versiunile AMG, suspensia și șasiul sunt optimizate pentru performanță și agilitate superioară. Modelele AMG beneficiază și de suspensie pneumatică adaptivă, care poate ajusta rigiditatea în timp real pentru a obține un comportament sportiv și control precis al mașinii. Suspensia și șasiul noului Mercedes E-Klasse oferă o combinație excelentă între confort și dinamică, permițând șoferilor să se bucure de o experiență plăcută și relaxantă pe drumuri lungi, dar și de un comportament sportiv și captivant pe drumuri sinuoase sau la viteze mai mari. Aceste tehnologii avansate contribuie la poziționarea E-Klasse ca o mașină reprezentativă în segmentul său, oferind lux, confort și performanță la cel mai înalt nivel.

Din informațiile disponibile în acest moment, data de lansare pentru noul model Mercedes E-Klasse este estimată pentru vara sau toamna anului 2023. Cu toate acestea, este important să rețineți că datele exacte de lansare pot varia în funcție de regiune și de factori de producție sau logistică. În ceea ce privește prețurile, biroul Nova de închirieri auto Iași estimează că prețul va începe de la aproximativ 60.000 de euro pentru modelul de bază, E 200 în România. Prețurile vor varia în funcție de nivelul de echipare, opțiunile adăugate și motorizare. Pentru modelele mai performante, cum ar fi variantele AMG sau cele cu echipare completă, prețurile vor fi mai ridicate și pot depăși semnificativ prețul de pornire.


În concluzie, noul model Mercedes E-Klasse, cu codul intern W 214, aduce cu sine o serie de îmbunătățiri și inovații în design, tehnologie, performanță și eficiență. Cu o arhitectură dezvoltată pe o platformă modernă, acesta este prezentat ca fiind ultima generație de Mercedes E-Klasse care va fi lansată cu motoare pe benzină și motorină. De asemenea, se subliniază intenția Mercedes-Benz de a se îndrepta spre electrificare, punând accent pe variantele plug-in hibride cu autonomie electrică impresionantă. Noua E-Klasse își păstrează statutul său prestigios în clasa de lux, oferind un design revoluționar cu tehnologie avansată în interior și asistență pentru șofer. De la sistemul de infotainment cu un ecran impresionant până la soluții inteligente de confort și siguranță, se observă eforturile Mercedes de a oferi o experiență de conducere rafinată și plăcută pentru pasageri. În final, noul Mercedes E-Klasse W214 se anunță a fi un automobil remarcabil, menit să continue tradiția de eleganță și lux asociată numelui E-Klasse, dar și să marcheze trecerea către viitorul electric al mărcii Mercedes-Benz.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro