Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Masinile diesel in serviciile de Rent a car

2019-09-27 11:50:48 Autor: Nova Rent a Car
Masinile diesel in serviciile de Rent a car

       Disputa pe oportunitatea diesel-urilor este in toi de ani de zile. Inca de la scandalul Dieselgate si statisticile din ce in ce mai alarmante referitoare la incalzirea globala, specialistii in domeniu incearca sa vina cu alternative la aceasta problema. Faptul ca motoarele diesel polueaza mai mult decat celelalte este de necontestat iar multe tari europene si-au propus sa le excluda pana in 2025 sau 2030. Germania, ca gigant producator de autoturisme inca nu a luat o pozitie atat de radicala. Mai mult, in Stuttgart, in primavara au avut loc proteste impotriva interzicerii motoarelor diesel, fondate si pe faptul ca orasul este sediul unor fabrici precum Mercedes benz, Porsche sau Bosch. Cele mai curajoase in aceasta politica sunt Norvegia (unde guvernul promoveaza puternic masinile electrice, acordand subventii in acest sens, anul 2017 fiind punctul de reper in care hiridelesi electricele au depasit un procent de 50% din totalul achizitiilor populatiei) si Danemarca (unde eforturile autoritatilor din Copenhaga au dus pana la performanta realizarii de piste de biciclete/trotinete de aproape 500 km). Suedia va interzice si ea vanzarea autoturismelor cu ardere interna incepand cu 2030.

       In paralel, autoritatile din Romania nu par a fi interesate de fenomen, in contextul in care importurile de auto second hand sunt in continuare in crestere (bazate pe eliminarea taxei de mediu dar si a preturilor mai mici la dieselurile vechi de care europenii vor sa scape). Desi interesul pentru masinile hibrid si electrice sunt in crestere in randul populatiei, lipsa unei politici nationale si a statiilor de incarcare ii fac pe multi sa dea inapoi.

       La Nova Rent a Car Iasi am incercat de-a lungul anilor sa intuim care sunt asteptarile clientilor de la o masina inchiriata. Astfel am reusit sa creionam un sablon al preferitelor lor: masina/brand nemtesc, incapatoare – berlina sau station wagon, portbagaj mare, motorizare neaparat pe mototrina, sistem de aer conditionat obligatoriu si de preferat neagra, argintie sau alba. Pe aceste considerente, flota noastra de masini este formata in mare parte din sedanuri diesel, Volskwagen, Skoda, Ford, Seat si Opel. Pentru cei care nu pun un accent asa de mare pe combustibil, firma a inceput sa achizitioneze si masini benzina, acestea fiind mai mici poluatoare si avand o servisare mult mai facila si mai «budget friendly».