Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Masinile cu consum mic, preferatele tuturor

2018-07-02 15:45:27 Autor: Nova Rent a Car

 

        Fiecare posesor de masina viseaza la un consum cat mai mic pentru autovehiculul sau. Vom studia in continuare care sunt modelele cele mai economice, masini vanate de romani in ultimile luni pentru promisiunea unui consum minuscul:

  • - Opel Corsa Cdti – la motorul de 1.3 diesel, avand 95 cai putere, cu o medie de 3 litri motorina la suta de Km, Corsa pare sa fie pe podiumul campionilor cand ne referim la capitolul consum
  • - Fiat 500 - daca va plac marcile italiene, aceasta masina ar fi o alta varianta cu 3% consum, record obtinut de motorul de 1.3 diesel

  • - Peugeot 208 – francezii nu se lasa nici ei mai prejos, punand la dispozitia clientilor un motor de 1.6 Tdi, care se lauda si el cu un consum de 3%.

   

     In afara podiumului, pentru locurile urmatoare intra intr-o competitie acerba Ford Fiesta si Citroen C3 precum si cuplul Skoda Fabia si Renault Clio, cu o medie promisa de 3,1 litri la 100 km parcursi. Mai departe, pentru performanta unui consum de 3,2 % se intrec Citroen C4 si Fiat Panda, ambele cu motoare diesel, la nivelul de 3,3% fiind inregistrate masini precum VW Polo si Toyota Yaris.

       Tinand cont ca mai toate din modelele enumerate mai sus apartin clasei A – mini, facem aici o paralela si vedem care ar fi topul in materie de consum pentru SUV-uri de noua generatie, Crossovere ce incanta cumparatorul prin spatiu interior superior clasei Mini, design de ultima generatie, versatilitate fata de carosabil si consum ademenitor.

      Pe primele 3 locuri se situeaza Citroen C4 Cactus 1.6 Blue Hdi – 3,4%, Renault Captur cu motorizare de 1.5 diesel – 3,6%, Peugeot 2008, un Crossover cu un motor de 1.6 pe motorina, cu 75 cai putere – 3,7%. Pentru performanta unui consum de 3,8% se lupta la egalitate Nissan Qashqai si Renault Kadjar, ambele cu motorizari 1.5 diesel si aproape identice ca si parte mecanica si compartiment motor. Mai departe se inregistreaza masini precum Opel Mokka, Nissan Juke, Suzuki Vitara sau Mazda CX-3, toate inregistrand consum surprinzator intre 3.9-4 litri la 100 Km.