Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Kia EV6 - o masina electrica foarte reusita

2021-09-28 13:16:03 Autor: Nova Rent a Car
Kia EV6 - o masina electrica foarte reusita


Noul Kia EV6 este un SUV elegant, plin de farmec și foarte inteligent. EV6 este un model nou nouț care reprezintă o alternativă la concurentele Nissan Ariya, Ford Mustang Mach-e și Volkswagen ID.4. EV6 este situat deasupra celorlalte SUV-uri electrice de la KIA motiv pentru care costă mai mult dar compensează prin design îndrăzneț, performanțe mai mari și cu tehnologie de ultimă oră. Biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași recomandă acest SUV șoferilor care doresc să iasă în evidență cu o mașină electrică al cărei preț este mai accesibil iar KIA EV6 este mașina ideală pentru acest lucru. Fața distinctivă, aripile late și arcuite, acoperișul în pantă, bara cu stopurile curbate pe întreaga lățime a spatelui o face să arate ca un Aston Martin DBX dar spre deosebire de Aston, EV6 are un preț de pornire de 45 de mii de euro.

Kia EV6 este dotată cu tehnologii, două la număr, de ultimă oră care o scot în evidență comparativ cu alternativele la preț asemănător. Care sunt aceste tehnologii? Prima tehnologie este reprezentată de rata maximă de încărcare de 350 de kW care este foarte impresionantă. Dacă șoferii reușesc să găsească un încărcător care este capabil să furnizeze această cantitate de electricitate atunci patru minute de încărcare vor oferi o autonomie de 100 de kilometri. A doua tehnologie inteligentă este denumită sistemul vehicle-to-load sau V2L. Această tehnologie permite conectarea electrocasnicelor de mici dimensiuni precum ceainic, cuptor cu microunde, espressoare cafea sau chiar încărcarea unei alte mașini electrice de la portul său de încărcare. Această tehnologie este foarte folositoare în cazul unei pene de curent.

Interiorul noul EV6 are un design modern, curat și bine conceput în care calitatea per ansamblu este bună. Este un design foarte atractiv, nu foarte minimalist dar care poate fi greoi de utilizat în timpul șofatului. Bordul este dominat de două ecrane mari cu diametrul de 32 de centimetri. Partea bună este că anumite comenzi importante se pot face de pe banda de comenzi amplasată în partea inferioară a bordului sub ecranul de infotainment. Aici se află comenzile pentru controlul climei dar la apăsarea unui buton aceste comenzi sunt înlocuite cu scurtături pentru ecranul de infotainment. Bineînțeles că aceste comenzi sensibile la atingere nu sunt butoane clasice dar este o modalitate mai ușoară de a schimba funcțiile importante în timp ce mașina se află în mișcare.

Bordul este acoperit cu un material texturat de calitate în timp ce iluminarea ambientală ajută la animarea spațiului interior. Designul volanului este inteligent, butoanele convenționale de pe acesta sunt foarte ușor de utilizat în timpul condusului. În general calitatea interioară este bună și totul pare asamblat cu grijă. Cu toate acestea la interior se mai găsesc elemente de plastic în zone în care ne-am fi așteptat la materiale de calitate moi la atingere. De exemplu, pe spatele scaunelor din față regăsim plastic dur ceea ce este puțin dezamăgitor. Cu toate acestea scaunele din față sunt atractive și confortabile în timp ce sunt construite din 111 de sticle de plastic fiecare din ele.

Toate modelele din gama EV6 sunt echipate cu două ecrane de 32 de centimetri care stau deasupra bordului și sunt integrate inteligent asemănător cu cele mai noi modele de la Mercedes. Bineînțeles, ecranul din dreapta șoferului este utilizat pentru comenzile funcțiilor de infotainment. Este foarte ușor de utilizat dar nu răspunde la fel de repede ca sistemul de la modelele Tesla. Se mișcă mai repede decât sistemul utilizat în VW ID 4. Sistemele Android Auto și Apple CarPlay sunt integrate standard pe toate modele EV6 în timp ce încărcarea fără fir al telefoanelor este rezervată pentru modelele mai scumpe. Ambele ecrane au o rezoluție mare care oferă o grafică clară și sunt acoperite cu un strat special care reduce reflexiile de la soare.

Interiorul este de asemenea spațios, șoferul și pasagerul din dreapta se bucură de un spațiu aerisit în timp ce pasagerii din spate au suficient loc pentru picioare. EV6 fiind o mașină electrică oferă o podea plată astfel și un adult poate folosi fără probleme locul din mijloc spate. Singura problemă ar fi locul pentru cap pentru personale foarte înalte datorită acoperișului în pantă. Capacitatea portbagajului este 520 de litri, un volum suficient pentru această clasă, și este bine gândit. Nu există buză de încărcare motiv pentru care încărcarea și descărcarea lucrurilor se face foarte ușor prin alunecare. De asemenea aici mai regăsim plase de prindere a lucrurilor mai mici pentru a le opri rostogolirea plus priza obișnuită de 12 volți. O altă caracteristică la îndemână este reprezentată de levierele poziționate la marginea portbagajului pentru eliberarea spătarelor din spate. Odată ce spătarele s-au lăsat jos, spațiul de încărcare este substanțial, în timp ce podeaua plată continuă face ca alunecarea lucrurilor mari până la scaunele din față să fie foarte ușoară. În partea din față sub capotă mai regăsim un mic portbagaj care are capacitatea de 52 de litri în cazul modelului cu un singur motor și 20 de litri în cazul modelul cu două motoare.

În prezent KIA oferă două motorizări pentru EV6, un model cu tracțiune pe spate care are un singur motor care dezvoltă 229 de cai putere și un model cu tracțiune integrală cu două motoare care dezvoltă 325 de cai putere, ambele modele fiind echipate cu o baterie de 77.4 kWh. Modelul cu un singur motor are o autonomie de 530 de kilometri în timp ce modelul cu două motoare are o autonomie de 510 kilometri. Durata de încărcare completă de acasă printr-un încărcător de 7 kW se va face în 10 ore.

Anul viitor, în 2022, Kia va lansa modelul EV6 GT. Acesta va fi echipat cu două motoare care împreună vor dezvolta 585 de cai putere. Mașina va fi echipată cu jante din aliaj de 21 de inch, scaune sport și suspensie adaptivă. Prețul de pornire pentru acest model va fi de 70 de mi de euro. În concluzie, biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă oricare din cele două modele pentru că acestea sunt unele din cele mai bune mașini electrice de pe piață la ora actuală.

 


 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro