Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Inchirierea unei masini versus Car-sharing

2020-02-18 18:47:38 Autor: Nova Rent a Car
Inchirierea unei masini  versus Car-sharing

Veti pleca pe weekend la drum, cazarea dvs. este rezervată, itinerariul este planificat și chiar ați selectat câteva restaurante pentru a le incerca. Dar ce mijloc de transport veti folosi? Veti inchiria ca de obicei o masina sau optați pentru altceva?


Odată cu creșterea popularitatii unor servicii de car-sharing cum ar fi Zipcar sau Pony care vă permit să închiriati un vehicul pentru chiar câteva ore, pare că aceasta este cea mai ieftină modalitate de a calatori dar este intr-adevar asa?

Deci, ce este Zipcar?
Zipcar este un „club auto” care vă permite să închiriați o mașină pentru perioade scurte de timp (chiar și doar câteva ore). Vă puteți înscrie la abonamente lunare sau anuale care vă permit să utilizați serviciul în locațiile în care funcționează mașinile. Ideal pentru călători sau navetiști care necesită un vehicul pentru o perioadă scurtă de timp, cel putin asa pare la prima vedere. Dar sa analizam.

       Intr-un studiu efectuat la nivel european pe 5 orase s-a analizat costul închirierii unei mașini timp de trei zile, comparativ cu utilizarea unui Zipcar timp de 15 ore pe parcursul a 3 zile. Folosind același week-end din luna ianuarie, s-a comparat costul unei masini standard de 5 locuri de la Hertz, Thrifty, Sixt și Avis. Sa constatat ca Thrifty a fi cele mai ieftin provider pentru 3 din cele 5 locații.


      S-a observat de asemenea ca inchirierea unei masini de la la Zipcar se poate face la un pret mai mic decat daca am inchiria de la o o firma de rent a car, la preturi intre 5 si 10 euro. Benzina este inclusa dar masina poate fi ridicata si predata numai in anumite locatii si exista riscul unor penalitati de cel putin 50 de euro daca masina nu este returnata la timp. De asemenea masina trebuie returnata cu cel putin 1/4 din rezervor plin si masina trebuie sa fie in stare curata altfel clientul risca alte penalitati.


      In cadrul studiului s-a calculat de asemenea cât ar costa să închiriem un Zipcar timp de 5 ore, timp de 3 zile, si s-a constatat că, pentru 4 din cele 5 locații care au facut parte a studiului, închirierea unui vehicul timp de trei zile complete a fost de fapt considerabil mai ieftină - mai ales când consideram că vehiculul este la dispozitia clientului în orice moment al zilei cand are nevoie de el! 

     Da, există taxe de noapte la inchiriatul unei masini de la  Zipcar pentru inchirierile in timpul saptamanii! Aceste taxe se vor adauga la costul final al inchirierii masinii care depasesc in acest fel costul inchirierii unei masini de la o firma de rent a car.

Concluzie
Din cele 5 orase europene in care sa efectuat studiul doar intr-unul singur a fost mai ieftina inchirierea unei masini de la Zipcar fata de inchirierea de la o firma de rent a car pentru perioada de cel putin 3 zile. Acest serviciu pare sa fie mai degraba potrivit pentru cei care au nevoie de o masina pentru perioade scurte de timp de doar pentru cateva ore.