Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Inchirierea unei masini electrice sau hibride pe perioada concediului

2018-12-04 14:31:42 Autor: Nova Rent a Car

Aveti in vedere inchirierea unei masini electrice pentru sarbatorile de craciun sau revelion? Bateria unei masini hibride sau electrice trebuie incarcata cu regularitate deci efectuarea unei calatorii lungi poate fi o provocare in Romania anilor 2018 - 2019, dar cu o planificare minutioasa inainte este posibil.

Planificati ruta de mers in avans
In timpul concediului cu siguranta nu doriti sa aveti surprize neplacute. Din acest motiv este important sa planificati planurile de calatorie in avans. Deoarece masinile electrice pot rula doar cat au bateriile incarcate este recomandabil sa planificati sejururile peste noapte nu foarte departe unul de celalalt.


Trebuie sa aveti in considerare ca daca aveti un portbagaj deaupra masinii sau o remorca, masina d-voastra o sa consume mai multa energie. Asigurati-va intotdeauna ca aveti o rezerva de combustibil (in cazul masinilor hibride) sau destula energie in cazul in care statia de alimentare la care planificati sa opriti nu este functionabila. Nu veti dorii sa stati pe marginea drumului cu bateria goala.


Conduceti constant si evitati soselele foarte aglomerate
Daca reusiti sa mentineti o viteza constanta de 90 kilometrii pe ora nu numai ca veti conduce in siguranta dar veti utiliza bateria in cel mai eficient mod. Daca este posibil activati cruise control (controlul vitezei sau pilot automat cum mai este cunoscut) pentru a mentine un tempo cat mai constant.

Soselele aglomerate cu multe masini pe drum nu sunt de asemenea foarte prietenoase cand vine vorba de economisirea energiei. Incercati sa evitati orele de aglomeratie (dimineata intre  7 si 9 si dupa amiaza intre 16 si 19) atunci cand va deplasati intr-un oras. 


Verificați sistemele de încărcare disponibile
Din pacate inca nu exista un sistem universal pentru masinile electrice. Din acest motiv trebuie sa verificati daca sistemele de incarcare din locurile unde veti merge  sunt compatibile cu masina inchiriata. La nivelul Uniunii Europene de exemplu fiecare tara are conexiuni, cabluri si adaptatori diferiti. 


Alegți ruta eco
GPS-ul d-voastra ofera in principiu mai multe rute alternative: cea mai rapida, cea mai scurta si ruta eco. Intotdeauna sa alegeti ruta eco. Aceasta ruta poata sa dureze putin mai mult dar va fi cu siguranta cea mai eficienta din punct de vedere energetic