Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Hyundai Ioniq 5 un SUV electric de familie deosebit

2021-11-27 10:09:23 Autor: Nova Rent a Car
Hyundai Ioniq 5 un SUV electric de familie deosebit


Hyundai Ioniq 5 este una dintre cele mai bune mașini electrice disponibile în acest moment pe piață. Oferă un set de caracteristici diversificat, autonomie bună, spațiu interior mare, un design exterior care întoarce privirile și o călătorie confortabilă. Ioniq 5 este un SUV electric care se adresează atât fanilor de mașini electrice cât și familiilor. Design-ul exterior unghiular pătrățos cu forma de „cutie” împreună cu farurile în formă de pixeli oferă noului Ioniq 5 un aspect unic retro futurist care iese în evidență față de celelalte mașini electrice concurente VW ID.4, Ford Mustang Mach-e și Tesla Model 3. Hyundai Ioniq 5 are dimensiunile unui SUV de familie ceea ce înseamnă că la interior oferă un spațiu generos pentru pasageri și bagaje.

La interior cabina noului Ioniq 5 este la fel de elegantă ca și exteriorul. Această cabină este plină de materiale de calitate prietenoase cu mediul și de tehnologii de ultimă oră care demonstrează faptul că Hyundai poată să construiască interioare luxoase. Bineînțeles că sunt și câteva butoane de plastic ieftin prin cabină dar în comparație cu modelele alternative ca de exemplu VW ID.4, Hyundai este într-o altă clasă net superioară. Sistemul de infotainment este compus din două ecrane cu diagonala de 31 de centimetri și sunt montate deasupra bordului. Primul ecran este amplasat direct în spatele ecranului și indică informații precum viteza de deplasare, nivelul de încărcare al bateriei, autonomia rămasă, forța frânării regenerative și cât de eficient conduce șoferul. Celălalt ecran este tactil și oferă funcțiile de navigație prin satelit, conectivitate Bluetooth, radio DAB și conectivitate pentru Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, Ioniq 5 este dotat și cu un suport de încărcare wireless pentru telefoane.

Sistemul de infotainment este ușor de folosit iar o serie de butoane fizice amplasate sub ecran ajută la selecția rapidă a meniului dorit atunci când mașina este în mișcare. Interfața grafică este bună și răspunde rapid la comenzile tactile dar ecranul masiv cu orientare portret din Ford Mustang Mach-e este mai impresionant vizual. Per ansamblu, sistemul de infotainment al noului Ioniq 5 este bun. Modele de top sunt dotate standard cu sisteme HUD (head-up displays) care proiectează pe parbriz indicatoarele pentru direcție de la sistemul de navigație și cu un sistem audio BOSE. Printre caracteristicile Ioniq 5 mai găsim și funcția Vehicle-to-load care transformă mașina într-o stație de încărcare pentru orice aparat electric: biciclete electrice, scutere electrice, echipament camping, laptopuri, blendere, toaster.    

Hyundai pune la dispoziția clienților Ioniq 5 două variante de baterii, tracțiune pe spate sau integrală (un motor sau două motoare) și trei variante de putere: 168, 214 și 301 cai putere. Varianta Ioniq 5 cea mai accesibilă este dotată cu o baterie de 58 kWh și cu un singur motor care dezvoltă 168 de cai putere care oferă tracțiune pe roțile din spate și performanța de 8.5 secunde pentru a atinge 100 km/h. Varianta Ioniq 5 de mijloc este dotată cu p baterie de capacitate mai mare 73 kWh dar tot cu un singur motor care oferă tracțiune pe roțile din spate, dar de data aceasta acesta dezvoltă 214 cai putere și performanțe de 7.4 secunde pentru a accelera la 100 km/h. Varianta cea mai scumpă a Ioniq 5 este dotată cu două motoare care oferă tracțiune integrală, dezvoltă 301 cai putere la un cuplu de 605 nm și atinge 100 km/h în doar 5.2 secunde – aceste performanțe sunt mai bune decât VW ID.4 GTX și la același nivel cu Mustang Mach-E care este mai scump și dezvoltă 346 de cai putere. Toate variantele Ioniq 5 sunt limitate la 185 km/h.

Autonomia Ioniq 5 depinde de capacitatea bateriei și motorizarea aleasă. De exemplu varianta cea mai accesibilă a Ioniq 5 cu o baterie de 58 kWh va oferi o autonomie de 380 de km. Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă recomandă modelul Ioniq 5 care este dotat cu o baterie de 73 kWh și cu un singur motor care dezvoltă 214 cai putere deoarece această variantă oferă și cea mai mare autonomie, 450 de kilometri. Varianta de top Ioniq 5 oferă o autonomie mai mică la aceeași capacitate a bateriei de 73 kWh, de 425 de kilometri, deoarece utilizează două motoare. Un avantaj mare pentru Ioniq 5 îl reprezintă posibilitatea de încărcare la stațiile de 800 de volți. În doar 18 minute bateria se va încărca de la 10 la 80 la sută. Mașinile de la concurență, Ford Mustang Mach-E, vor avea nevoie de 38 de minute pentru același lucru.

Hyundai numește consola centrală „Insula Universală” iar aceasta este glisantă. Pe aceasta vom regăsi doi suporți de pahare, cotiera, spațiu de depozitare și tăvițe pentru diverse lucruri. Buzunarele ușilor din față și din spate nu sunt foarte mari motiv pentru care flacoanele mai mari vor intra greoi sau deloc. Pe spatele scaunelor din față găsim buzunare în care pasagerii din spate pot să păstreze cărți, tablete, telefoane sau alte gadgeturi. Capacitatea portbagajului este de 527 de litri și este suficientă pentru încărcarea cu câteva valize de dimensiuni mari. Portbagajul oferă o deschidere mare și lată cu o buză de încărcare foarte joasă motiv pentru care încărcarea și descărcarea lucrurilor din portbagaj se face foarte ușor. Variantele mai scumpe ale Ioniq 5 sunt dotate cu opțiunea de deschidere automată a hayonului prin apropierea cheii de acesta.
Sub capota Ioniq 5 mai regăsim un mic compartiment care oferă suficient loc pentru cablurile de încărcare ale mașinii.

Hyundai Ioniq 5 este o mașină de familie impresionantă care atrage privirile, are un interior foarte practic plin de tehnologie de ultimă oră, este rapid, este manevrabil și confortabil. Prețul pentru Ioniq 5 pornește de la 44 de mii de euro și ajunge la 57 de mi de euro pentru variata de vârf cu două motoare.

 


 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro