Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Hyundai a lansat mult asteptata limuzina electrica Ioniq 6

2022-07-12 11:06:00 Autor: Nova Rent a Car
Hyundai a lansat mult asteptata limuzina electrica Ioniq 6


Aceasta este Hyundai Ioniq 6, este o berlină electrică care reprezintă o alternativă la modelele BMW i4 și Tesla model 3 și este de asemenea una dintre cele mai deosebite mașini electrice care vor fi lansate în acest an iar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă prezintă în rândurile de mai jos cele mai importante informații despre această mașină.

Hyundai este constructorul auto care produce cele mai reușite design-uri în acest moment iar Ioniq 6 continua trendul pe care la început cu modelul Ioniq 5 dar spre deosebire de Ioniq 5 care este o combinație dintre un SUV și hatchback, noul Ioniq 6 este o combinație dintre o berlină și un coupe care arată mai degrabă ca o mașină concept decât un model de producție în serie. Spre deosebire de mașinile electrice de la alți constructori auto care se vor a fi futuriste, noul Ioniq 6 este un foarte bun exemplu cum mai puțin poate câteodată să însemne mai mult. Caroseria modelului Ioniq 6 nu este acoperită de margini ascuțite și de crevase adânci ci curbele sale elegante sunt complementate foarte reușit de faruri și stopuri cu design de tip pixel pe care se pot afișa un număr mare de animații atunci când se închide sau deschide mașina. Cum a reușit Hyundai să producă design-uri atât de reușite? Totul a început cu mașinile prototip, concept care practic nu sunt mașini deloc ci doar niște design-uri create pentru a atrage atenția jurnaliștilor la saloanele auto iar când vine vorba de producția de serie, modelele abia împrumută câteva elemente de design de la prototipurile pe care se bazează. Spre deosebire de alți producători auto, Hyundai a decis să construiască mașini în serie care arată exact ca prototipurile concept astfel că Ioniq 6 arată ca și conceptul Prophecy prezentat la începutul anului 2020. Ca toate mașinile electrice futuriste Ioniq 6 este dotată cu camere video în loc de oglinzi retrovizoare care trimit fluxul video în interior la două ecrane mari care ar trebui să fie mai ușor de folosit decât sistemul cu ecrane mici de la Audi e-tron. Ampatamentul noului Ioniq 6, distanța dintre roțile din față și cele din spate, este mai mic cu cinci centimetri decât Ioniq 5 iar plafonul este cu 11 centimetri mai jos. Cu toate acestea noul Ioniq 6 nu este o mașină mică, este mai lungă cu șapte centimetri decât un BMW Seria 4 Gran Coupe și cu cinci centimetri mai înaltă.

În timp ce exteriorul este similar prototipului Prophecy, interiorul noului Ioniq 6 este complet diferit. Pentru început, conceptul Prophecy nici măcar nu avea volan, controlul mașinii se făcea cu ajutorul unor manșe de tip joystick amplasate pe portieră și consola centrală ceea ce este și mai ridicol decât manșa de tip fluture de pe noile modele Tesla Plaid. Prin urmare vă anunțăm cu bucurie că noul Hyundai Ioniq 6 este dotat cu un volan standard dar și cu un sistem de infotainment convențional. În locul sistemului de infotainment al prototipului Prophecy cu un ecran lat care se întinde pe toată lățimea bordului, noul Ioniq 6 este dotat cu un sistem cu două ecrane de 30 de centimetri în diametru exact ca pe Ioniq 5 și pe care rulează cel mai nou software de infotainment de la Hyundai. Restul bordului arată similar modelului Ioniq 5 de asemenea singura diferență este dată de faptul că noul Ioniq 6 are o consolă centrală fixă în locul celei mobile. Modelul Ioniq 6 este dotat cu câteva caracteristici noi pe care nu le putem avea și pe Ioniq 5. De exemplu vom avea covorașe realizate din plase de pescuit vechi care au fost reciclate, stofă de pe scaune care a fost realizată din plastic reciclat și elemente de decor vopsite folosind ulei vegetal reciclat.

Hyundai nu a confirmat foarte multe detalii tehnice despre noul Ioniq 6 dar a spus că folosește aceeași tehnologie pentru șasiu ca și Ioniq 5. Acest lucru înseamnă că va împrumuta foarte multe componente la mașinile electrice pe care Hyundai le va lansa în viitor, inclusiv bateriile și motoarele. Astfel, biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași este de părere că noul Ioniq 6 va primi un pachet de baterii cu capacitatea de 58 kWh pentru variantele mai ieftine în timp ce variantele scumpe vor primi baterii de 77 kWh. Modelul Ioniq 6 fiind o berlină este cu mult mai aerodinamică decât Ioniq 5 astfel și autonomia îi va fi mai mare, în jur de 550 de kilometri. Bateriile noului Ioniq 6 vor putea fi încărcate la stațiile de încărcare rapidă de 350 kW la fel ca Ioniq 5, aceste stații vor încărca bateriile de la 10 la 80% în doar 20 de minute.

În ceea ce privește motorizările, Hyundai va pune la dispoziția clienților două opțiuni, modele cu un singur motor electric care vor avea autonomia cea mai mare și modele cu două motoare câte unul pe fiecare ax care vor ridica performanțele mașinii. Astfel modelele Ioniq 6 cu un singur motor electric vor avea 170 de cai putere și vor atinge 100 de km/h în 8 secunde, autonomia lor fiind similară cu Tesla Model 3, în timp ce modelele cu două motoare vor dezvolta 235 de cai putere și vor atinge 100 km/h în doar 5.5 secunde. Modelele Ioniq 6 cu un singur motor dar cu bateria mare de 77 kWh vor dezvolta 218 cai putere și vor atinge 100 km/h în 7 secunde. Hyundai va lansa și o variantă sport care va dezvolta 306 cai putere și va catapulta modelul Ioniq 6 la 100 km/h în mai puțin 5 secunde.

Care va fi prețul de vânzare pentru noul Ioniq 6? Hyundai nu a confirmat prețurile în momentul în care scriem acest articol dar dacă este dotat cu același motor și baterii ca și Ioniq 5 atunci ar trebui să coste cam la fel. Varianta de Ioniq 6 cu un sigur motor și baterie de 58 kWh va costa în jur de 47 de mii de euro în timp ce varianta de top cu două motoare și baterie de 77 kWh va costa 60 de mii de euro.

Mai jos vă prezentăm un rezumat scurt al informațiilor prezentate în acest articol:

  • Hyundai a dezvăluit noul model Ioniq 6 publicului larg
  • Ioniq 6 este o mașină electrică berlină complet nouă
  • Un design exterior minimalist și futurist
  • Interiorul este împrumutat de la SUV-ul Ioniq 5
  • Motoarele electrice și bateriile sunt de asemenea împrumutate de la Ioniq 5
  • Vânzările vor începe la sfârșitul anului 2022 sau începutul lui 2023


 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro