Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Gravity este primul SUV de la marca americana Lucid

2024-01-10 15:22:14 Autor: Nova Rent a Car
Gravity este primul SUV de la marca americana Lucid


Lucid Motors a intrat în peisajul auto cu o viziune revoluționară asupra mobilității electrice, și acum biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă anunță că își extinde orizonturile în segmentul SUV-urilor electrice cu lansarea noului său model, Gravity. Lucid Gravity nu este doar o încercare de a diversifica portofoliul, ci și o manifestare a ambiției de a se situa în fruntea competiției din segmentul SUV-urilor de lux. Într-un peisaj auto marcat de concurență acerbă și de o saturare evidentă, Lucid Motors își propune să redefinească standardele de lux și performanță. Cu o autonomie electrică superioară oricărui alt SUV electric de pe piață, Gravity promite să ofere o experiență de conducere inegalabilă, combinând spațiu generos, manevrabilitate excepțională și un design luxos. Acest model cu șapte locuri vine ca o alternativă SUV la sedanul Lucid Air deja consacrat.

În ciuda provocărilor recente cu privire la producție și costuri, Gravity se naște ca un simbol al speranței pentru Lucid Motors. Începând ca Atieva și specializându-se inițial în baterii de înaltă performanță pentru echipele de Formula E, compania a evoluat și a schimbat jocul în industria auto electrică. Numele Lucid Motors a venit cu promisiunea unui sedan de mărime medie care să ofere senzația unui vehicul emblematic și spațios. Cu lansarea Gravity, această promisiune se extinde acum în sfera SUV-urilor.

Peter Rawlinson, CEO și CTO la Lucid, subliniază importanța acestui moment pentru companie: "Gravity SUV reprezintă un salt semnificativ în tehnologia și designul de vârf al Lucid. Clienții vor descoperi o combinație fără precedent între spațiu și manevrabilitate, lux și versatilitate, toate integrate armonios într-un vehicul remarcabil, cu experiența de condus și autonomia specifice unei adevărate creații Lucid." Astfel, Lucid Motors se îndreaptă cu încredere către viitor, aspirând să redefinească standardele de lux și eficiență în segmentul SUV-urilor electrice, cu modelul Gravity ca etalon al acestei ambiții.


La nivel de design, Lucid Gravity impresionează prin linii fluide și curburi delicate. Profilul aerodinamic ascunde cu pricepere o cabină alungită, creând o formă generală care emană eleganță și sugerează un avânt înainte. Această tematică se extinde până în partea din spate a vehiculului, unde pilonul sub forma literei C într-un unghi ascuțit, pare asemănător cu vârful unei săgeți în plin zbor. Lucid afirmă că a obținut un coeficient aerodinamic de sub 0.24 Cd, considerat de companie ca fiind neegalat de orice alt SUV cu trei rânduri de locuri aflat în vânzare în prezent.

Cu toate că emană un aer sportiv, Lucid Gravity nu renunță la funcționalitatea specifică unui SUV, precum transportul de marfă sau remorcarea. Datorită motoarelor cu cea mai mare capacitate electrică aflate în producție în acest moment, Gravity va putea transporta până la 700 de kilograme de marfă sau remorca un maxim de 2.7 tone. Acest lucru îl plasează puțin sub capacitatea lui Ford F-150 Lightning, ceea ce este destul de uluitor dacă stăm să ne gândim.

La fel ca în cazul modelului Lightning de la Ford, Gravity va dispune de un portbagaj substanțial sub capotă (frunk) dar în acest moment nu avem detalii suplimentare despre capacitatea de încărcare sau prizele de curent. Totuși, avem o imagine cu două persoane mature așezate în frunk, așa că putem să ne imaginăm cât de încăpător este.


Interiorul modelului Gravity este dominat de două ecrane majore: un display OLED curbat cu diagonala de 68 de centimetri, care plutește deasupra volanului și servește atât ca instrument pentru șofer, cât și ca ecran de infotainment și un al doilea ecran tactil Pilot amplasat în consola centrală, care poate fi pliat pentru a dezvălui spațiu suplimentar de depozitare. Gravity va dispune de cea mai nouă generație de software de operare de la Lucid, care poate fi actualizat prin conexiunea fără fir.

De asemenea, vor exista o serie de funcții concepute pentru a promova "bunăstarea". Acestea includ Lucid Sanctuary, descris vag ca "un set revoluționar de experiențe atent concepute pentru a aduce liniște în mișcare"; și Lucid Spaces, în care o simplă atingere "transformă cabina într-un refugiu senin, învăluind șoferii în atmosfera liniștitoare a locurilor precum Lake Tahoe sau Joshua Tree." Sperăm că acestea vor contribui la reducerea incidentelor de furie rutieră atunci când se circulă în trafic.

La fel ca în cazul modelului Air, Lucid pune accentul pe spațiu generos și capacitatea de transport ca puncte de vânzare unice ale modelului Gravity. Atât scaunele din al doilea, cât și cele din al treilea rând pot fi pliate complet pentru a dezvălui un spațiu impresionant de 3200 de litri pentru încărcare. Acest lucru se aseamănă cu spațiile oferite de vehiculele precum Ford Explorer și Toyota Sequoia, adresându-se astfel clienților care găsesc actuala generație de vehicule electrice puțin prea mici. Potrivit afirmațiilor Lucid, în Gravity pot călători confortabil șapte pasageri.


Noul model Lucid Gravity se impune în lumea vehiculelor electrice cu performanțe remarcabile, demonstrând încă o dată angajamentul Lucid pentru inovație și durabilitate. Cu o autonomie impresionantă de până la 710 kilometri, compania Nova de închirieri auto Iași aeroport vă anunță că acesta depășește astfel alte SUV-uri electrice cu trei rânduri de scaune de pe piață, precum Tesla Model X (560 km), Kia EV9 (370 km), Rivian R1S (640 km pentru versiunea cu motor dublu), și Volvo EX90 (480 km).

Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde, Gravity combină performanța sportivă cu o autonomie generoasă, oferind astfel o experiență de conducere dinamică și eficientă. Cu toate că prețul de pornire este destul de piperat, în jur de 75.000 de euro, Lucid nu face compromisuri în ceea ce privește tehnologia și inovația, promițând un SUV ce intră în producție la sfârșitul acestui an.

Un aspect inovator al modelului Gravity este arhitectura sa electrică de 900 de volți, depășind standardele actuale de 800 de volți ale vehiculelor cu încărcare rapidă. Conectat la un încărcător rapid de 350 kW, Gravity poate adăuga până la 320 de km de autonomie în doar 15 minute. Această tehnologie avansată nu doar îmbunătățește eficiența încărcării, ci și reduce cantitatea de metale și minerale prețioase necesare în baterie, consumul total de energie, impactul asupra rețelei electrice, și greutatea vehiculului.

CEO-ul Lucid, Peter Rawlinson, subliniază angajamentul companiei pentru durabilitate iar agenția Nova Rent a Car Airport Iași a tradus pentru dumneavoastră declarația acestuia : "Gravity își va duce clienții mai departe cu mai puține baterii, utilizând astfel mai puțină energie prețioasă. Bateria sa mai mică, mai ușoară și cu tehnologie avansată înseamnă mai puține metale și minerale prețioase, mai puțină energie pentru încărcare, mai puțină electricitate consumată, mai puțină presiune asupra rețelei, și un vehicul mai ușor și mai dinamic. Când spunem că suntem aici pentru a avansa tehnologia, asta înseamnă - aceasta este cu adevărat durabilitate în acțiune."


În concluzie, Lucid Gravity se ridică la înălțimea așteptărilor, aducând o combinație uluitoare de performanțe, autonomie și inovație în lumea vehiculelor electrice. Cu un design sofisticat, interiorul său spațios și tehnologia avansată, biroul Nova Rent a Car Iași Airport vă asigură că Gravity reprezintă nu doar un SUV electric, ci o declarație puternică a angajamentului Lucid pentru viitorul mobilității durabile.

Autonomia impresionantă de până la 710 km, accelerarea rapidă de la 0 la 100 km/h în sub 3.5 secunde și arhitectura electrică de 900 de volți plasează Gravity în fruntea segmentului său, oferind clienților o experiență de conducere captivantă și eficientă. În plus, inovațiile precum Lucid Sanctuary și Lucid Spaces evidențiază atenția companiei către bunăstarea pasagerilor, transformând călătoria într-o experiență plină de confort și liniște.

Cu toate provocările întâmpinate de industrie și cu un context economic fluctuant, Gravity reprezintă o stea strălucitoare în peisajul auto electric, aducând speranță și progres într-un moment crucial. Cu producția sa planificată să înceapă la sfârșitul anului 2024, Gravity se prefigurează a fi nu doar un vehicul, ci o evoluție a tehnologiei și a conceptului de mobilitate sustenabilă.

În rândurile de mai jos, biroul Nova Rent a Car Iași vă arată pe scurt cum se prezintă noul Lucid Gravity:

  • SUV electric cu trei rânduri de scaune
  • O alternativă la Model X de la Tesla
  • Design similar cu modelul Lucid Air sedan
  • Autonomie mai mare decât toate modelele concurente
  • Rezervările sunt deschise iar livrările sunt estimate la sfârșitul anului 2024

În final, Lucid Motors demonstrează că este dedicat nu doar să concureze, ci să redefinească standardele în domeniul vehiculelor electrice de lux. Gravity nu este doar un automobil - este o viziune împlinită a viitorului mobilității, marcată de performanță, eficiență și un angajament ferm față de sustenabilitate.

 

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro