Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Gasirea unui loc de parcare in Iasi cu masina inchiriata

2018-11-09 17:56:46 Autor: Nova Rent a Car

Una dintre cele mai mari probleme ale Iasului (problema existenta in majoritatea oraselor mari si nu numai) este gasirea unui loc de parcare atat in centru cat si la periferie. Gasirea unui loc de parcare poate fi astfel un cosmar. Orasul Iasi este insa foarte frumos, are locuri minunate si oameni prietenosi, merita cu siguranta vizitat. Nova rent a car ofera cateva informatii utile pentru cei care au apelat la serviciu de inchirieri masini in Iasi, informatii care vor ajuta la evitarea amenzilor sau altor neplaceri.  


Zone de parcare
Incepand de ceva vreme au fost introduse  parcometrele astfel veti putea platii direct pe strada fie prin bancnote fie prin trimiterea unu SMS. Ora de parcare în zona centrala costa 2 lei cu tot cu TVA. Tariful difera daca veti lasa masina in Zona I (1,5 lei) sau zona II (1 leu) 


Parcare subterana
Municipiul Iasi beneficiaza de una dintre cele mai moderne parcari subterane din Romania aflata in zona centrala a orasului. Avanatajele unei parcari subterane sunt:

- acces automatizat şi securizat
- sistem dinamic de ghidaj si semnalizare locuri de parcare disponibile
- monitorizare video
- ventilatie si sistem antiincendiu automatizat  


Daca doriti sa vizitati zona centrala a orasului, este indicat sa folositi mijloacele de transport public, si sa lasati masina la periferia orasului, in locurile de parcare fara plata sau parcare mai ieftina.

Trebuie de asemenea sa respectati indicatoarele, ca de exemplu parcarea interzisa. Nu blocati usile de acces in garaje, iesirile din curti, scarile de bloc, statiile de autobuz si mai ales intersectiile.

Nu parcati in locurile destinate persoanelor cu handicat deoarece amenzile sunt mari si nu este etic.

Lipsa locurilor de parcare din Iasi, traficul si absenta unei centuri reprezinta unele marile probleme ale orasului.