Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Eletre este primul SUV de la Lotus si este o masina electrica

2022-04-15 10:58:38 Autor: Nova Rent a Car
Eletre este primul SUV de la Lotus si este o masina electrica


Lotus Eletre este primul SUV construit vreodată de constructorul britanic și al doilea model electric după super mașina exotică Evija. Noul SUV Eletre este o mașină performantă menită a concura cu rivalii Tesla Model X, Audi e-tron S, BMW iX M60 și Ford Mustang Mach-E GT. În rândurile de mai jos biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă prezintă cele mai importante caracteristici pe care le veți regăsi la această mașină electrică.

Eletre este un SUV cu un design agresiv a cărui faruri încruntate, cute ultra ascuțite ale spoilerului față și gurile de aer futuriste sunt suficiente să ofere nervosului Lamborghini Urus câteva nopți nedormite. Din lateral observăm un acoperiș în pantă similar coupe-ului, uși sculptate puternic și roți din aliaj imense care ajung până la 23 de inch în diametru. Caroseria SUV-ului Eletre a fost proiectată pentru a permite aerului să treacă prin ea pentru a reduce rezistența la fel ca la super mașina Evija. Astfel Eletre are găuri de aer în bara de protecție frontală, grilaj activ care se închide sau deschide, pe capotă, lângă geamurile laterale și în spate. Alte elemente aerodinamice includ un spoiler spate ascuns pe hayon care se ridică la viteze mari și spoilere sub formă de aripioare amplasate pe acoperiș deasupra lunetei. Lotus numește acest design aerodinamic „porozitate”, aerul fiind canalizat prin mașină, în jurul mașinii, deasupra și sub mașină.

Lotus obișnuia să construiască mașini sport care la interior aveau un minim de dotări dar interiorul noului Eletre cu dotări complete, de lux, ne demonstrează ca acele zile au apus de mult. Interiorul este dotat cu un număr foarte mare de ecrane, șase. Ecranul de infotainment are diagonala de 38 de centimetri și este amplasat aproape orizontal când este oprit dar se ridică pe verticală în momentul în care este pornit. Pentru oglinzile retrovizoare digitale avem două ecrane, câte unul pe fiecare portieră. Șoferul și pasagerul din dreapta primesc fiecare câte un ecran subțire cu înălțimea de trei centimetri iar pasagerii din spate primesc un ecran tactil mare amplasat între scaune în continuarea cotierei. De asemenea Eletre este dotat cu un sistem HUD (head-up display) cu realitate augmentată similar cu cele pe care le întâlnim la modelele Mercedes.

Noul SUV electric Lotus Eletre are montate două motoare, câte unul pe fiecare ax, care oferă mașinii tracțiune integrală. Aceste motoare dezvoltă împreună 600 de cai putere ceea ce este suficient să lanseze mașina de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde. Prin aceste performanțe, Eletre este mai rapidă decât Audi e-tron S, BMW iX M60 și Ford Mustang Mach-E GT. În schimb noul Tesla Model X Plaid este mai rapid, dar doar pentru o perioadă pentru că Lotus va lansa încă două versiuni al modelului Eletre care vor avea mai multă putere.

În ceea ce privește autonomia suv-ului electric Lotus Eletre, biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași a aflat că aceasta este de 560 de kilometri, similară cu cea a rivalilor BMW iX M60 și Tesla Model X Plaid dar cu aproape 200 de kilometri mai mult decât un Audi e-tron S. Această autonomie mare se datorează unui pachet de baterii cu capacitate mare de peste 100 kWh. Modelul Eletre este dotat cu un sistem electric performant de 800 de volți similar celui de pe Porsche Taycan care permite utilizarea stațiilor publice de încărcare rapide de 350 kW. La aceste stații, bateriile lui Eletre se încarcă de la 10 la 80% în doar 20 de minute.

Lotus Eletre are patru moduri de condus: Range (în acest mod, doar motorul de pe axul din față este activ pentru a economisi energia și pentru a crește autonomia), Tour, Sport și Off-Road ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru un model construit de Lotus. Aceste moduri de condus ajustează setările pentru motoare, direcția și înălțimea mașinii. Eletre este dotată standard cu suspensii pe aer pentru a face călătoriile cât mai confortabile, la fel ca rivalul Tesla Model X.

De la un suv electric de lux care pornește de la 100 de mii de euro ne așteptăm la o mulțime de dotări atât standard cât și opționale iar Lotus nu se dezminte în această privință. Opțional sunt disponibile frânele din carbon ceramic care rezistă la temperaturi foarte ridicate fără pierderi de putere la frânare atunci când mașina este condusă pe circuite în timpul curselor sau al antrenamentelor. O altă dotare opțională, pe care biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași o și recomandă potențialilor clienți, este direcția pe roțile din spate care face acest suv mare la fel de manevrabil în oraș ca o mașină mică. Alte dotări importante sunt reprezentate de barele anti-ruliu active care opresc înclinarea mașinii în curbele strânse și de un diferențial spate îmbunătățit care ajută la trimiterea puterii la roata spate care are cea mai mare aderență cu solul. Din nefericire, amortizoarele adaptive care ajustează rigiditatea suspensiei în funcție de modul de condus selectat și care este o caracteristică standard la multe mașini sport la acest nivel de preț, sunt doar o dotare opțională.

Lucruri unice pe care nu le vedem la alte mașini sunt senzorii Lidar (Light Detection and Ranging sau Laser Imaging Detection and Ranging) care sunt ascunși în interiorul caroseriei. Acești senzori sunt așezați pe niște mecanisme electronice care scot afară senzorii Lidar amplasați pe acoperiș și pe aripi atunci când este nevoie. Senzorii Lidar fac parte din sistemul de conducere autonom care permit mașinii să se conducă singură în anumite zone din anumite țări unde legile permit șoferului să seteze mașina pe modul de conducere autonom.

Noul suv electric Lotus Eletre va fi lansat pe piața din Europa anul viitor și va avea un preț de pornire de 100 de mii de euro pentru modelul cu două motoare electrice care dezvoltă împreună 600 de cai putere. Astfel Eletre este cu 15 mii de euro mai scump decât Audi e-tron S dar cu 10 mii de euro mai ieftin decât varianta cu specificații de top al Tesla model X Plaid.

Pe scurt, acesta este noul suv electric Lotus Eletre:

  •     Primul SUV produs vreodată de Lotus
  •     Mașină electrică cu 2 motoare electrice standard
  •     600 de cai putere
  •     0 – 100 km/h în mai puțin de 3 secunde
  •     Vor fi lansate 2 versiuni mai performante
  •     Design futurist
  •     Interior high-tech de ultimă generație


 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro