Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Dezvoltarea Aeroportului Iasi si serviciile de Inchirieri Auto

2018-10-25 13:17:38 Autor: Nova Rent a Car

 

       Amplasat in zona de Nord-Est a regiunii Moldova, pe o zona colinara inalta de aproximativ 180 metri, Aeroportul Iasi isi are originile bine fixate in trecut. Primele insemnari privind activitatea aviatica in zona au fost inca din in jurul anilor 1905, cand s-au consemnat intreceri aviatice cu membrii incepatori ai aviatiei din tara noastra, sub protectia si organizarea Casei Regale. Mai tarziu, in perioada interbelica dintre Primul si al Doilea Razboi Mondial, Aeroportul iesean a jucat un rol important pe rute comerciale cum ar fi Bucuresti, Galati sau Chisinau. Reabilitat in 1969 cu o pista betonata de 1800 metri si un terminal de pasageri, aeroportul s-a mentinut pe un traseu liniar pana in 2001 cand i s-a construit Terminalul 1, urmat de T2 abia in anii 2012.

     

      Cea mai spectaculoasa investitie avuta de Aeroportul Iasi a venit incepand cu 2015, cand acesta a devenit cu adevarat un reper pe harta aeriana a Europei. Etapa de modernizare spectaculoasa a adus aeroportului o noua pista, construita de la zero, singura cu elemente flexibile din Romania, numeroase imbunatatiri si un al treilea terminal, cu capacitate de 320 pasageri pe ora, 6 birouri de check-in si o suprafata tripla fata de T2.

       De atunci aerogara ieseana a avut parte de recorduri continue de trafic, in noiembrie 2017 ajungand la cifra impresionanta de 1.000.000 de pasageri ce au tranzitat aeroportul. La aceste multiplicari ale facilitatilor, s-au adaugat si gazduirea serviciilor de Rent a Car, necesar tuturor clientilor care utilizeaza serviciile aeriene, ajung in Iasi, dar sunt nevoiti sa calatoreasca spre locurile natale din Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt.

       In acest sens, Nova Rent a Car Iasi ofera clientilor servicii de inchirieri masini pe sistemul pe Pick-up si Drop-off la Aeroport Iasi, la orice ora din zi sau din noapte. Taxele sunt modice, de 8 euro/sens iar pentru interventii in afara programului de lucru, intre orele 19.00 pm si 07.00 am se mai taxeaza 10 euro. Nu avem insa taxe de week-end, sosirea dvs nefiind conditionata in nici un fel daca e in cursul saptamanii sau sambata/duminica. Mecanismul este simplu: clientul este asteptat in terminal, este condus la masina unde se face inspectia caroseriei, parcurgerea contractului si plata; in 10 minute clientul poate pleca cu masina. Va asteptam!