Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Destinatii incarcate de spiritualitate pentru vacanta de Pasti

2019-05-09 11:47:35 Autor: Nova Rent a Car
Destinatii incarcate de spiritualitate pentru vacanta de Pasti

            Sarbatorile pascale sunt foarte importante in viata romanilor. Credinciosi sau nu, cu totii asteptam cu nerabdare, in fiecare an, Pastele pe care il consideram un moment de bucurie asociat intrunirilor familiale si iesirilor in natura. In acest articol vrem sa tratam latura religioasa a acestei sarbatori si sa descoperim impreuna locuri magnifice in Romania unde ne putem refugia pentru a simti cu adevarat bucuria invierii Domnului. Astfel ca... alegeti-va masina preferata pe site-ul www.nova-rentacar.ro si haideti sa pornim in cautarea luminii.

 

Manastirea Prislop - situata in apropierea satului Silvasu de Sus, judetul Hunedoara. A devenit in decursul anilor un puternic loc de pelerinaj datorita mormantului parintelui Arsenie Boca situat aici, dar si datorita a numeroase obiecte de cult, fresce si picturi ale parintelui, toate contribuind la incarcatura spirituala si culturala a locului.

Manastirea Barsana – situata in pitorescul Maramures, mai precis pe valea Izei, manastrea figureaza in scrierile vechi incepand cu anul 1390. Bisericuta veche din ansamblul manastiresc este cunoscuta ca fiind una din cele mai inalte biserici din lemn din tara noastra, adica 57 metri, aceasta fiind inclusa in patrimoniul Unesco.

Manastirea Voronet - situata in Bucovina, pe cuprinsul judetului Suceava, este ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si mai este supranumita “Capela Sixtina a Estului”. Numarul mare de picturi, complexitatea si profunzimea lor, precum si celebra nuanta a culorii “Albastru de Voronet” au adus-o si pe ea in lista monumentelor Unesco.

Manastirea Curtea de Arges – ridicata din stradania domnitorului Neagoe Basarab, este un loc incarcat de istorie si spiritualitate, mai ales pentru ca aici sunt ingropati regii Romaniei – Carol I si Carol al II-lea, Ferdinand si mai nou cuplul format din Regele Mihai si regina Ana. Tot legata de Manastirea Curtea de Arges este si legenda mesterului Manole si a sotiei sale Ana, evocata intr-o balada romaneasca.