Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

De ce este bine sa citim termenii si conditiile Contractului de Inchiriere

2018-11-28 13:15:42 Autor: Nova Rent a Car

       Orice relatie de colaborare intre 2 parti, in care intervin si aspecte financiare trebuie reglementata de un contract. Si in domeniul inchirierilor auto, contractul este structurat pe mai multe criterii ce vizeaza anumite drepturi si obligatii ale partilor, de care este bine sa fim informati pe deplin: datele despre furnizorul de servicii si beneficiarul lor, detaliile predarii masinii – adica schita caroseriei pt consemnarea avariilor, conditiile in care clientul poate folosi masina inchiriata, aspecte privind garantia si pasii de urmat in caz de accident.

       Unele din cele mai importante aspecte sunt cele legate de conditiile de exploatare ale masinii (clientul nu are voie sa o dea la terte persone, sa o supraincarce peste limita normala, sa nu tracteze obiecte sau vehicule, sa nu paraseasca tara, sa nu o foloseasca la competitii, activitati comerciale, pe drumuri accidentate sau forestiere, sa respecte legislatia rutiera etc). Apoi urmeaza detaliile despre limita de KM alocata perioadei de inchiriere platita, conditiile in care se poate face prelungirea contractului sau predarea anticipata, starea in care trebuie returnata masina.

       Capitolul in care este detaliata clauza garantiei este cea mai importanta, aici gasind explicatii concrete despre situatia in care se poate penaliza garantia (masina adusa cu elemente indoite, rupte, zgariate, infundate, julite, arse, taiate; masina murdara, fara plin, cu obiecte de inventar lipsa, cheie pierduta, baie de ulei sparta etc). Apoi gasim informatii pretioase despre ce trebuie facut in in caz de incident in trafic (actele ce trebuie prezentate firmei de inchirieri – proces verbal de la politie, constat amiabil, copii dupa actele vinovatilor etc).

       O tendinta frecventa a clientilor este sa nu parcurga contractul de inchiriere pe care agentul de rent a car i-l pune in fata, din cauza grabei, a lipsei de interes sau a excesului de incredere. Noi sfatuim pe toata lumea sa isi aloce 2 minute si parcurgem impreuna cu clientul cele 2 pagini cu clauze contractuale, din dorinta de a transparentiza procesul de inchiriere si de a pune bazele unei relatii in care sa nu existe ascunzisuri sau chestiuni interpretabile. Pe aceasta metoda zidim in fiecare zi relatii noi, in care clientii nostri devin parteneri si prieteni pe termen lung.