Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Dacia a dezvaluit recent noul suv Duster 2024

2023-12-09 11:35:48 Autor: Nova Rent a Car
Dacia a dezvaluit recent noul suv Duster 2024


Bun venit în era viitorului automotive unde la data de 29 noiembrie 2023 a fost dezvăluit noul Dacia Duster 3, iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă prezintă cele mai interesante detalii al acestei mașini care se afirmă ca un adevărat pionier al designului și tehnologiei în rândul SUV-urilor accesibile. Cu mândrie, marca noastră prezintă cea de-a treia generație a modelului care a redefinit conceptul de vehicul urban și off road la un preț accesibil. Noul Duster din a treia generație nu este doar un SUV ci este o expresie a evoluției continue a filosofiei Dacia, care promovează esențialul, robustețea și inovația. Inspirat de conceptul Bigster, designul său reprezintă un salt către viitor, păstrând totuși trăsăturile distinctive care au transformat modelul Duster într-un simbol al șoselelor și traseelor mai puțin bătătorite.

Cu peste 13 ani de evoluție și peste 2.2 milioane de unități produse, Duster rămâne o forță incontestabilă în lumea SUV-urilor. Calitatea sa a fost recunoscută cu peste 40 de premii, iar statutul de cel mai bine vândut SUV în Europa pentru al treilea an consecutiv confirmă succesul și popularitatea sa neîntreruptă. Noul Dacia Duster 2024 nu se rezumă doar la un exterior impresionant, interiorul său reinventat aduce o doză suplimentară de confort și conectivitate. Tehnologia avansată a sistemului de infotainment, opțiunile variate de motorizare și atenția la detalii transformă fiecare călătorie într-o experiență plăcută și modernă. Fii gata să descoperi viitorul condusului cu noul Dacia Duster - un SUV care nu se mulțumește doar să urmeze trendurile, ci să le stabilească.


Exteriorul noului Dacia Duster 2024 reprezintă un adevărat festin vizual, combinând elemente clasice cu noutăți inovatoare pentru a crea o prezență distinctă și modernă pe șosea. Inspirat de conceptul Bigster, acest SUV impresionează prin forma sa robustă și aerodinamică, reflectând trăsăturile esențiale și aventuroase care au definit întotdeauna marca Dacia.

Partea din față își păstrează caracterul distinctiv, cu o grilă frontală îndrăzneață și faruri mai subțiri, integrate armonios în design. Această evoluție adaugă un aer de sofisticare, fără a compromite robustețea caracteristică a modelului. Linia laterală, marcată de materiale inovatoare precum Starkle, conferă Duster-ului o prezență fermă și contemporană. Ornamentele laterale sunt sculptate cu atenție, iar jantele de aliaj începând de la 17 inch, cu opțiuni de 18 inch pe variantele de top, adaugă un aspect sportiv și dinamic.

Partea din spate a beneficiat, de asemenea, de o revizuire semnificativă, cu stopurile triunghiulare care aduc un strop de modernitate. Linia acoperișului, ușor înclinată, contribuie la conturul general mai agil al SUV-ului, conferindu-i un aspect mai sprinten și adaptat cerințelor actuale ale designului auto. Stilul exterior al noului Dacia Duster este o combinație subtilă de formă și funcționalitate. Designerii au luat în considerare nu doar estetica, ci și performanța practică, evidențiind această abordare în elementele precum ornamentele de protecție din plastic robust Starkle, oferind nu doar un aspect robust, ci și o rezistență sporită la uzură și zgârieturi. În esență, designul exterior al noului Dacia Duster 2024 reprezintă o re-imaginare completă, în care tradiția se împletește cu inovația pentru a crea o prezență unică pe șosea. Este un SUV care nu doar strălucește în privința aspectului, ci și își păstrează angajamentul față de durabilitate și funcționalitate în fiecare linie și contur.


Interiorul inovator al noului Dacia Duster 2024 reprezintă o călătorie într-un spațiu modern, confortabil și bine gândit iar compania Nova de închirieri auto Iași aeroport este de părere că atenția deosebită acordată detaliilor și funcționalității, redefinește experiența șoferilor și a pasagerilor într-un mod cu totul nou. Punctul central al interiorului este noul sistem de infotainment cu ecran tactil cu diametrul de 26 de centimetri, amplasat strategic în câmpul vizual al șoferului și înclinat cu un unghi de 10° pentru o accesibilitate maximă. Acest ecran nu doar oferă o interfață modernă, ci include și conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de a integra și controla funcțiile smartphone-urilor lor direct de pe ecranul tactil al sistemului de infotainment. Acest lucru permite accesul facil la aplicații precum navigația, muzica, apelurile și mesajele, oferind o experiență de conducere conectată și mai intuitivă. Conectarea wireless la aceste platforme permite șoferilor și pasagerilor să utilizeze funcțiile smartphone-ului fără a fi nevoie de cabluri, contribuind la confort și siguranță în timpul călătoriilor..

Ergonomia și confortul sunt evidențiate prin noul design al bordului, al cărui contur și forma au fost meticulos studiate pentru a oferi un spațiu prietenos, modern și bine organizat. Volanul cu suprafețe ușor plate în partea superioară și inferioară adaugă un plus de confort și manevrabilitate. Pe lângă estetica modernă, Duster 2024 păstrează esențialul Dacia, oferind un spațiu simplu și practic. Locul pentru telefon este dedicat și intuitiv, iar comenzile de pe volan permit accesul rapid la funcțiile esențiale, fără distrageri inutile.

Sistemul inovator YouClip aduce versatilitatea la un alt nivel, oferind puncte de fixare în diverse locuri ale mașinii pentru a adăuga accesorii precum buzunare suplimentare sau iluminare interioară. Această abordare modulară permite personalizarea spațiului în funcție de nevoile fiecărui șofer. Opțional, pachetul Sleep transformă Dacia Duster într-o mică rulotă, cu o cutie specială în portbagaj care se poate transforma într-un pat. Această inovație adaugă un nivel de versatilitate și aventură care completează perfect caracterul SUV-ului.

În ceea ce privește conectivitatea și tehnologia, Duster 2024 se distinge prin introducerea primului panou de bord digital color personalizabil cu diagonala de 18 centimetri. Șoferii pot adapta informațiile afișate în funcție de preferințe, aducând o notă de modernitate și personalizare în cabină. În ansamblu, interiorul noului Dacia Duster 2024 reprezintă o simfonie armonioasă între designul modern, funcționalitatea practică și tehnologia de ultimă oră, oferind o experiență de conducere excepțională pentru toți ocupanții.


Noul Dacia Duster 2024 vine echipat cu o gamă diversificată de motoare, oferind opțiuni pentru diferite preferințe și nevoi de conducere iar agenția Nova Rent a Car Airport Iași vă anunță că fiecare motor aduce un nivel distinct de performanță și eficiență, consolidând poziția Duster ca un SUV versatil și adaptabil:

    Motorul hibrid 140:

 • O premieră pentru gama Duster, acest motor hibrid dezvoltă 140 de cai putere.
 • Combinația unui motor pe benzină de 1.6 litri cu tehnologia mild hibrid contribuie la o eficiență sporită și emisii reduse de CO2.
 • Sistemul hibrid asigură o experiență de condus lină și economică, cu posibilitatea de a rula în mod electric în anumite condiții de trafic urban.

    Motorul pe benzină TCe 130:

 • Cu o capacitate de 1.2 litri, acest motor oferă 130 de cai putere.
 • Dispune de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, oferind o experiență de conducere dinamică și eficientă.
 • Este o opțiune potrivită pentru cei care caută un compromis între performanță și eficiență.

    Motorul TCe 100 Bi-Fuel:

 • Dacia rămâne lider în utilizarea GPL (gaz petrolier lichefiat) în Europa, oferind acest motor pe benzină și GPL.
 • Cu o putere de 100 CP, acest motor furnizează o alternativă ecologică, emițând cu aproximativ 10% mai puțin CO2 decât un motor echivalent pe benzină.
 • Cu două rezervoare separate (benzină și GPL), acest motor oferă o autonomie extinsă și posibilitatea de a comuta între cele două surse de alimentare în mod instantaneu.

Toate aceste opțiuni de motorizare sunt concepute pentru a oferi un echilibru între performanță, economie de combustibil și emisii reduse, reflectând preocuparea Daciei pentru sustenabilitate și eficiență în gama sa de vehicule. Cu această varietate de motoare, Dacia Duster 2024 oferă o soluție pentru fiecare șofer, indiferent de preferințele individuale sau nevoile de utilizare.


Noul Dacia Duster 2024 de a treia generație își dezvăluie performanțele impresionante datorită platformei CMF-B, o componentă centrală în strategia industrială a Daciei. Această platformă competitivă și extrem de flexibilă, inaugurată pe modelele Sandero, Logan și Jogger, oferă spațiu sporit pentru pasageri și bagaje, menținând în același timp dimensiunile exterioare compacte. Ingineria avansată a platformei reduce vibrațiile și zgomotul de la drum, asigurând un confort de conducere excepțional și o legătură unică cu șoseaua. Platforma CMF-B, precum și noul Duster, îmbrățișează călătoria către electrificare, oferind posibilitatea integrării tehnologiilor mild hibrid și full hibrid.

Modelul Duster 2024 păstrează cu mândrie trăsăturile esențiale, în timp ce devine și mai îndrăzneț în abordarea sa robustă și orientată spre activitățile în aer liber. Capacitățile sale pe teren accidendat sunt fără concurență în segmentul 4x4 non-expert, permițând entuziaștilor de natură să se bucure de aventuri fără griji iar biroul Nova Rent a Car Iași Airport a aflat că versiunea cu tracțiune integrală a noului Duster 3 beneficiază de cinci moduri de conducere adaptate condițiilor de drum:
Auto: distribuție automată a puterii între puntea față și cea spate în funcție de aderență și viteză.

 • Snow: optimizare pentru traseul pe drumuri alunecoase cu setări specifice ESC și anti-alunecare.
 • Mud/Sand: pentru terenuri instabile.
 • Off-Road: performanțe de top pe teren dificil, cu distribuție automată și optimală a cuplului la puntea față și spate în funcție de aderență și viteză.
 • Eco: optimizează consumul de combustibil reglând performanța vehiculului și climatizarea.

Garda la sol impresionează cu cei 217 mm în varianta cu tracțiune integrală este cel mai mare din piață. Unghiurile de intrare și de ieșire, de până la 31° în față și 36° în spate, permit traversarea cu succes a obstacolelor. Sistemul de control al vitezei în coborâre asigură o gestionare eficientă a vitezei pe teren accidentat și pante abrupte, intervenind independent de treapta de viteză selectată.

Noul Dacia Duster 3 va fi disponibil pentru vânzare în prima jumătate a anului 2024, cu toate acestea, prețurile încă nu au fost confirmate. Se estimează că prețul va înregistra o ușoară creștere față de modelul anterior, va porni sub 20 de mii de euro și se va opri la sub 30.000 de euro la variantele premium.

La lansare, vor fi disponibile patru niveluri de echipare: Essential, Expression, Extreme și Journey. Numele sugerează caracteristicile fiecărui nivel de echipare. Essential oferă un echipament minimal, inclusiv Bluetooth, șase airbag-uri și senzori de parcare spate. Pentru a beneficia de ecranul tactil cu diametrul de 26 centimetri, trebuie să optați pentru nivelul de echipare Expression.

Modelul Expression adaugă și un afișaj digital pentru șofer cu diametrul de 18 centimetri, jante de aliaj de 17 inch și o cameră marșarier. Modelele Extreme includ sistemul ingenios de depozitare YouClip, sistem de navigație și acces fără cheie. Varianta Journey vine cu jante de aliaj de 18 inch, încărcare wireless pentru telefon, un sistem audio premium și frână de mână electrică. Detaliile exacte privind prețurile și configurarea completă a modelelor vor fi confirmate mai aproape de lansare.


În concluzie, noul Dacia Duster 2024 de a treia generație se profilează a fi o evoluție remarcabilă a unui SUV deja consacrat, aducând cu sine inovații în design, tehnologie și performanțe. Construit pe platforma CMF-B, acest model își propune să redefinească standardele în ceea ce privește spațiul interior, confortul de conducere și adaptabilitatea la necesitățile variate ale șoferilor moderni.

Cu capacități îmbunătățite pe teren accidentat și o gamă diversificată de opțiuni de motorizare, biroul Nova Rent a Car Iași este de părere că Dacia Duster 3 se prezintă ca un partener de încredere pentru aventurile în aer liber. Nivelurile multiple de echipare reflectă diversitatea preferințelor clienților, de la variantele Essential și Expression, până la modelele Extreme și Journey, oferind opțiuni pentru fiecare stil de viață.

Cu lansarea programată în 2024 și prețurile așteptate să fie confirmate mai aproape de momentul comercializării, noul Dacia Duster promite să continue tradiția sa de a oferi o experiență SUV accesibilă, robustă și plină de caracter. Cu un ochi atent la detalii și o abordare axată pe nevoile șoferilor contemporani, Dacia se menține fidelă valorilor sale fundamentale: robust, esențial și inteligent.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro