Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Cum sa economisim bani si timp cand inchiriem o masina?

2018-07-13 18:04:51 Autor: Nova Rent a Car

 

        Cu totii incercam sa facem zilnic alegeri avantajoase. Si cand vorbim de avantaje, tratam situatia din punct de vedere al costului, al beneficiilor de timp si continut. Bineinteles, si atunci cand cautam sa inchiriem o masina, ne dorim sa gasim solutia optima – cost accesibil, masina de calitate, firma serioasa, relatie de incredere. Haideti sa vedem in continuare cum putem sa ne optimizam costurile la inchirierea unui autovehicul, obtinand cel mai bun raport pret/calitate.

 • Nu lasati cautarile pe ultima clipa

  Imediat ce v-ati achizitionat biletele de avion, incepeti cautarile pentru inchirierea masinii. Daca este vorba de sezonul de vara, cererile sunt foarte mari si riscati ori sa nu mai gasiti nimic liber, ori veti fi fortati sa luati ceea ce a mai ramas liber – adica masinile cele mai costisitoare. Nu va rezumati la cautari simple si sunati intotdeauna pentru a vi se confirma rezervarea, cereti lamuriri suplimentare referitoare la garantie, costuri suplimentare sau program de lucru.

 • Alegeti-va o masina economica pentru calatoria dvs

  Atunci cand cautati modelul dorit, interesati-va si despre motorizarea sa. Daca nu calatoriti cu familie numeroasa, cautati masini compacte, nu prea mari ca volum, cu un motor diesel economic, eventual cu o capacitate intre 1.4 si 1.7 TDI, care sa genereze un consum mediu intre 4 % si 5.5 %. Veti face o economie considerabila doar din consum, bucurandu-va de drumuri mai lungi pe sume moderate.

 • Evitati costurile cu echipamentele auxiliare

  In caz ca stiti ca aveti nevoie de Gps, puteti sa faceti economie aducandu-l pe al dvs in bagaj, sau puteti sa va instalati o aplicatie pe telefon, al carei cost va fi cu mult mai mic decat achizitionarea de la compania de inchirieri; daca veniti cu copii si aveti nevoie de un scaunel, puteti apela la rudele din tara sa va gaseasca unul de imprumut, prin reteaua de cunostinte.

 

 

 

 • Incercati sa aduceti masina in buna conditie

Daca ati primit-o curata, faceti o spalare a masinii inainte de a o returna, evitand astfel ca agentul sa va taxeze bani in plus pentru spalat. De asemenea, faceti plinul masinii in mod corect; in caz ca acul indicator nu va arata un plin corect, veti fi taxat in plus pentru combustibilul lipsa, aproximarea litrilor lipsa generand niste costuri posibil mai mari decat daca ati fi facut dvs plinul la statia peco.

 • Nu platiti in avans sume de bani unor companii necunoscute

  O practica foarte des intalnita in prezent la multe companii de Rent a Car este supra-taxarea clientului la destinatie, adica: clientul vede pe site-ul companiei o masina la 13 euro, aplicatia ii face calculul si ii cere sa achite on-line; clientul achita, rezerva masina si cand ajunge la destinatie si vrea sa intre in posesia masinii, agentul ii impune sa achite o extra-asigurare pentru diminuarea garantiei (nu platesti, ai garantie 900 euro / platesti extra-asigurarea, garantia ti se diminueaza la 400 euro, etc).

 • Cititi foarte bine termenii si conditiile contractului dvs de inchiriere

  Daca nu aveti rabdare sa lecturati, rugati agentul sa va faca un rezumat al clauzelor principale, sa va explice care ar fi situatiile care ar putea genera costuri suplimentare. Posibil sa nu fie vizibile din prima, dar multe companii percep taxe pentru livrarea si preluarea masinii de la aeroport, taxe in caz ca interventia depaseste programul de lucru sau chiar taxe de week-end, in caz ca veti ca veti dori sa preluati/predati sambata sau duminica.

  Inca nelamuriti? Echipa Nova Rent a Car va sta la dispozitie!