Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Cele mai interesante masini prezentate la salonul auto de la Munchen

2023-09-09 10:28:51 Autor: Nova Rent a Car
Cele mai interesante masini prezentate la salonul auto de la Munchen

Industria auto trece printr-o perioadă de schimbări semnificative, odată cu creșterea rapidă a electrificării și cu importanța tot mai mare a software-ului, conectivității și datelor, care determină schimbări fundamentale în modul în care interacționăm și folosim mașinile iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași este de părere că cel mai important aspect al Salonului Auto de la München din 2023 este familiaritatea sa. Cele mai multe dintre lansările majore ale producătorilor consacrați au prezentat mașini foarte avansate, cu tehnologie de vârf, dar au păstrat stiluri și embleme familiare.

S-a remarcat prezența puternică a brandurilor ambițioase chinezești de mașini electrice, care se extind rapid în Europa. BYD, Nio, Seres, Xpeng, Avatr și multe altele au avut standuri la salon sau au fost vizibil prezente. Calitatea mașinilor pe care le produc acum este impresionantă și devine tot mai comparabilă cu cea a marilor companii, iar în ceea ce privește tehnologia, le egalează sau le depășește. Cu siguranță, ceea ce nu pot egala sunt istoria bogată a brandurilor europene consacrate și se pare tot mai mult că aceste firme consacrate au realizat că ar trebui să se bazeze pe acest aspect ca pe o adevărată forță. Nu doar mașinile și companiile auto se schimbă, ci și saloanele auto. "Moartea salonului auto" a devenit aproape un clișeu în acest moment, iar salonul auto de la München a evidențiat cu siguranță unele dintre provocările cu care se confruntă. De fapt, aproape fiecare mașină majoră a fost dezvăluită înainte de salon: Mini și BMW au organizat propriile evenimente în München vineri și sâmbătă, iar Mercedes și Volkswagen au fost dezvăluite în cadrul evenimentelor pre-salon duminică seara. Apreciem inițiativa Renault de a lansa modelul Scenic pe standul salonului.

La fel ca la prima ediție din 2021, salonul a fost împărțit între centrul de convenții München Messe și zona centrală Open Space a orașului. Anul acesta, a existat o diviziune reală între cele două locații: centrul de convenții a găzduit "IAA Summit", în timp ce zona Open Space a fost destinată publicului larg. Chiar și standul BMW din zona Open Space a fost relativ mic, iar multe branduri, inclusiv Cupra și Polestar, au ales să nu aibă stand acolo, preferând să-și expună mașinile în zona publică. Ceea ce a rămas a fost un târg comercial, cu câțiva producători de mașini împărțind spațiul cu un număr semnificativ de firme de tehnologie, de la giganții industriei precum LG și Bosch până la companii de calculatoare precum Qualcomm și o serie de firme care dezvoltă tehnologii LiDar, radare, baterii, încărcătoare EV și multe altele. Cu toate acestea, nu se poate nega că atmosfera a fost una destul de sumbră, chiar dacă au fost prezente un număr semnificativ de firme de biciclete și motociclete electrice.

Între timp, în centrul orașului München, evenimentul a avut o latură mai fascinantă și orientată către consumatori, de la standul uriaș al Mercedes-Benz construit în curtea istoricului Residenz până la pistă de testare care le-a permis oamenilor să încerce mașinile noi. Totul părea atrăgător și deschis - și o modalitate excelentă de a aduce experiența auto mai aproape de oameni. Așadar, nu a fost un salon auto așa cum îl cunoaștem, și este clar că este un format care încă mai este pus la punct. Poate că, la fel ca în cazul mașinilor electrice, organizatorii salonului auto vor încerca câteva lucruri noi înainte de a se așeza asupra unei formule câștigătoare care îmbină cel mai bun din vechiul stil cu o abordare nouă.


În rândurile de mai jos vă prezentăm cele mai interesante mașini dezvăluite la Salonul Auto de la München din anul 2023:

 

Audi Q6 E-tron

Audi a lansat un SUV electric complet reproiectat, care stabilește direcția pentru o revizuire semnificativă a designului interior al firmei germane. Noul Q6 este programat să intre în vânzare în februarie 2024 iar compania Nova de închirieri auto Iași aeroport vă anunță că este primul automobil construit pe noua platformă PPE EV, deschizând noi posibilități de ambalare și introduce o nouă arhitectură electronică care permite o reevaluare aproape totală a interfețelor digitale ale Audi. În interior, redesign-ul include un ecran pentru șofer de 30 cm și un ecran central pentru infotainment de 37 cm, așezat pe un panou curbat deasupra bordului, precum și o opțiune pentru afișajul HUD (heads-up display) cu realitate augmentată.

Avatr

Noul brand chinez Avatr, rezultat din colaborarea dintre producătorul auto Changan și gigantul smartphone Huawei, și-a lansat gama europeană la München. Anterior, au prezentat SUV-ul electric 11 la Salonul Auto de la Shanghai și se așteaptă acum să ofere mai multe detalii despre sedanul 12, care a apărut recent în documente de brevet din China. Se știe că mașina va avea 5020 mm lungime, 1999 mm lățime și 1460 mm înălțime (aproximativ aceeași dimensiune ca un Tesla Model S) și va fi disponibilă cu două transmisii de rulare electrice: unul cu un singur motor care transmite 308 CP roților din spate și unul cu tracțiune integrală, cu două motoare, care furnizează 570 CP. Detaliile despre baterii nu au fost încă dezvăluite, dar modelul 11 este disponibil cu pachete de 90 kWh și 116 kWh, capabile să se reîncarce la rate de până la 240 kW.

BMW Neue Klasse concept

Acesta este viitorul BMW. Cu adevărat. Conceptul New Klasse de la München redefinește complet regulile jocului, oferind o previzualizare a stilului total reconfigurat, a regândirii radicale a interiorului, a funcționalității infotainment futuriste (dar realiste) și a tehnologiei avansate a transmisiei care vor fi caracteristicile noilor mașini electrice din generația viitoare BMW. Marca spune că nu oferă o previzualizare a unui singur automobil de producție, ci mai degrabă a întregii game de sedanuri și SUV-uri care vor începe să ajungă în showroom-uri începând cu 2025. Suntem siguri că următoarea generație a Seriei 3, programată să fie prima dintre aceste noi mașini electrice, va fi foarte apropiată de conceptul Neue Klasse.

BMW Seria 5

Așteptată cu mare interes, a opta generație a modelului va fi disponibilă la vânzare din octombrie în versiunea 520i, echipată cu cea mai recentă actualizare a motorului pe benzină turbo de 2.0 litri cu asistență electrică hibridă de la BMW. Variantele plug-in 530e și 550e xDrive vor ajunge și ele în România până în al doilea trimestru al anului 2024. Modelele 530e cu tracțiune spate vor produce 299 CP, iar cele 550e xDrive cu tracțiune integrală vor produce 489 CP. Ambele modele plug-in hybrid beneficiază de un motor electric nou montat pe cutia de viteze, care dezvoltă până la 194 CP și un cuplu de până la 450 Nm. Constructorul BMW a luat o decizie radicală, astfel agenția Nova Rent a Car Airport Iași a vă anunță că aceste modele vor fi ultimele mașini din cadrul Seria 5 care vor avea motor cu ardere internă, așadar  următoarele modele vor fi exclusiv electrice.

BMW Seria 7 și i7 Protection

Seria 7 de la BMW a primit un model de protecție, care va fi disponibil atât cu o motorizare pe benzină, cât și electrică. Acesta continuă tradiția producției de vehicule blindate la BMW, cu geamuri de protecție, un șasiu mai puternic și o caroserie capabilă să ofere protecție împotriva exploziilor. Mașina dispune de geamuri de protecție cu rating VPAM 10 - cel mai înalt nivel de protecție pentru vehiculele civile - și este evaluată VR9, ceea ce înseamnă că poate rezista la atacuri balistice de la arme care se deplasează cu viteze de până la 820 de metri pe secundă. De asemenea, oferă rezistență la explozii PAS 300, plus un rezervor de combustibil cu proprietăți de autoetanșare care previne pierderea de combustibil. Modelele electrice BMW i7 Protection dezvoltă 536 CP și un cuplu de 750 Nm din două motoare electrice, dar creșterea greutății crește timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h de la 4.7 secunde la 9.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 160 km/h. BMW Seria 7 Protection, în schimb, este echipată cu un motor pe benzină V8 mild-hibrid de 4.4 litri, cu 522 CP și un cuplu de peste 750 Nm. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a crescut de la 4.2 secunde la 6.6 secunde.

BYD Seal U

BYD Seal U și-a făcut debutul european la München, cu confirmarea că va fi disponibil pentru vânzare în România. În China, unde este vândut sub numele de Song Plus Champion Edition, este oferit cu baterii de 71 kWh și 87 kWh, oferind autonomii între 520 - 600 de km (conform organizației de testare chineze CLTC). Capacitățile de încărcare electrice nu au fost încă detaliate, dar sedanul Seal - bazat pe aceeași platformă e-Platform 3.0 - poate reîncărca bateria la rate de până la 150 kW. Prețurile pentru acest rival Tesla Model Y sunt de așteptat să înceapă de la aproximativ 50 mii de euro.

Cupra DarkRebel

Conceptul Cupra DarkRebel pentru un coupe electric GT cu două locuri a fost prezentat doar în format digital până acum, dar a fost adus în lumea fizică la standul mărcii spaniole la München. Cu cel mai radical design până în prezent, DarkRebel ar putea deveni un model de producție bazat pe noua platformă PPE a Grupului Volkswagen, dar o astfel de mașină este probabil să apară peste câțiva ani - cu siguranță după Cupra Tavascan și Volkswagen ID 2, înruditele mărcii.

Renault Rafale

Renault a dezvăluit mult așteptatul său model de clasă D, Rafale. Coupe-ul SUV hibrid puternic promite să fie "un vehicul născut și crescut pentru plăcerea de a conduce". Noul model de vârf, care este construit pe platforma CMF-CD, va apărea mai întâi ca hibrid cu tracțiune față și 197 CP, dar este promisă și o versiune cu tracțiune integrală și 295 CP. Lansarea lui Rafale este cea mai recentă mișcare în cadrul planului cuprinzător de renovare a gamei Renaulution, stabilit de șeful grupului, Luca de Meo, după sosirea sa acum trei ani.

La final, biroul Nova Rent a Car Iași Airport este de părere că Salonul Auto de la München din 2023 a fost un eveniment semnificativ, care a ilustrat direcțiile din ce în ce mai variate în care se dezvoltă industria auto. Cu modele inovatoare, tehnologii de vârf și un accent continuu pe sustenabilitate și performanță, viitorul automobilistic se anunță foarte interesant pentru conducătorii auto din întreaga lume.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro