Rezervări telefonice : +4 076 5237 772

Cele mai asteptate masini care urmeaza sa fie lansate in 2022-2024

2022-05-02 09:51:23 Autor: Nova Rent a Car
Cele mai asteptate masini care urmeaza sa fie lansate in 2022-2024


În acest articol biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă va prezenta câteva dintre cele mai așteptate modele de mașini care vor fi lansate pe piață de diverși constructori auto în următorii doi ani.

Începem această prezentare în ordine alfabetică cu noul Audi A6 Avant e-tron electric. Acesta este construit pe baza conceptului A6 e-tron de anul trecut astfel încât arată destul de asemănător din față dar din spate arată puțin mai diferit. Dacă A6 e-tron este un Coupe cu patru uși ca modelul A7, modelul A6 Avant e-tron este un break adevărat ca și modelele de astăzi A6 Avant dar cu un design mult mai futurist. Stopurile se prezintă sub forma unei bare LED care se întinde pe toată lățimea din spate iar difuzorul de aer de pe spoilerul spate pare mai degrabă că provine de pe un model sport RS decât de pe o mașină electrică și practică. A6 Avant e-tron va avea performanțe serioase, are două motoare câte unul pe fiecare ax, deci are tracțiune integrală, iar combinat vor produce 476 de cai putere și un cuplu de 800 nm ceea ce reprezintă cu 130 de cai putere și 100 nm mai mult decât modelele Audi S6 cu motorizare pe benzină de la ora actuală. Acest lucru înseamnă că A6 Avant e-tron este foarte rapid, Audi a declarat că cele mai performante versiuni ale acestui model vor atinge suta de kilometri pe oră în mai puțin de patru secunde. Aceste performanțe sunt similare unui RS 6 Avant care atinge suta în 3.6 secunde. Bineînțeles, vor fi și versiuni mai puțin performante ale modelului A6 Avant e-tron, acestea vor avea doar un singur motor electric pe axul din spate dar cu autonomie mai mare de 700 de kilometri. Toate modelele Audi A6 Avant e-tron vor fi compatibile cu stațiile de încărcare rapide de 270 kWh care după doar 10 minute de încărcare vor oferi o autonomie de 300 de kilometri. Noile modele A6 Avant e-tron vor avea o caracteristică unică care poate fi folosită în timpul încărcării bateriilor, farurile LED Matrix ale mașinii pot fi folosite ca proiectoare masive pentru jocuri video pe timp de noapte. Noule modele Audi A6 e-tron și A6 Avant e-tron vor fi lansate anul viitor iar prețul lor de pornire va începe de la 60 de mii de euro.

Alfa Romeo urmează să lanseze modelul Tonale care este mai mic decât Stelvio dar construit ca un SUV de calitate superioară fiind o alternativă la modelele X1 de la BMW și XC40 de la Volvo. Designul exterior al modelului Tonale este cu mult mai interesant decât la rivalii săi, în special datorită luminilor LED de zi dar și interiorul său arată bine la fel ca toate modelele Alfa Romeo. Spre deosebire de celelalte modele ale producătorului, Tonale va fi lansat cu mai multe motorizări hibride. Vor fi disponibile două motoare de 1.5 litri pe benzină hibride care produc 130, respectiv 160 de cai putere cu transmisie automatică și tracțiune pe roțile din față. De asemenea Tonale va fi disponibil și sub forma unui plug-in hibrid cu două motoare, unul de 1.3 litri pe benzină și unul electric mai puternic care vor produce împreună 275 de cai putere și transmisie integrală. Tonale va fi disponibil pe piață spre sfârșitul acestui an.

Constructorul spaniol de mașini Seat se pregătește să lanseze un nou SUV electric sub brandul Cupra, numele acestui model fiind Tavascan. Tavascan va folosi aceeași platformă ca VW ID.5 GTX și Skoda Enyaq vRS dar designul exterior va fi complet diferit în comparație cu acestea. Din punctul de vedere al biroului de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași, suv-ul electric Tavascan arată mai bine decât Cupra Formentor care este de asemenea un model cu un design foarte reușit. La un design atât de reușit, Cupra Tavascan va trebui să aibă și performanțe pe măsură, astfel acesta va fi dotat cu două motoare electrice care vor produce împreună 306 cai putere similar cu performanțele unui model Cupra Formentor cu cea mai performantă motorizare. Cupra Tavascan va atinge 100 de km/h în 6 secunde iar modelele dotate cu specificații de top vor avea baterii cu capacitatea de 80 de kWh care vor oferi o autonomie de aproximativ 480 de kilometri. Singura problemă este prețul piperat, astfel modelele Tavascan cu specificații de top vor depăși suma de 60 de mii de euro când vor fi disponibile pe piață în anul 2024.

Fisker Inc este un constructor de automobile electrice fondat în anul 2016 cu sediul central situat în Los Angeles, California. Fisker urmează să lanseze pe piață un suv electric denumit Ocean. Versiunile Ocean cu cele mai slabe specificații vor fi dotate cu un singur motor electric pe axul din față care va dezvolta 275 de cai putere. Versiunile cu specificații de top vor fi dotate cu două motoare și astfel vor avea tracțiune integrală iar performanțele vor fi pe măsură. Aceste motoare dezvoltă împreună 550 de cai putere reușind să lanseze acest suv practic de familie la 100 de km/h în doar 3.6 secunde similar cu performanțele Tesla Model Y. Fiker a anunțat că modelul Ocean va fi lansat pe piața Europeană în acest an iar prețul de pornire va fi în jurul sumei de 35 de mii de euro cu aproape 20 de mii de euro mai puțin decât cel mai ieftin Tesla Model Y.  

Hyundai se pregătește să lanseze un model electric nou nouț cu denumirea Ioniq 6. Acesta se va baza pe conceptul foarte frumos Prophecy prezentat cu câțiva ani în urmă, astfel va ieși în evidență mai bine decât un Tesla Model 3 care a devenit o prezență obișnuită pe șoselele din Europa. Hyundai nu a confirmat prea multe detalii, dar biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași se așteaptă ca modelul electric Ioniq 6 să fie disponibil cu unul sau opțional două motoare electrice și aceleași pachete de baterii care sunt disponibile acum pentru Ioniq 5, de la 58 kWh până la 78 kWh. Ioniq 6 va fi cu mult mai aerodinamic decât Ioniq 5 astfel ne așteptăm la o autonomie mai bună, aproximativ 500 de kilometri la fel ca un Tesla Model 3 cu un singur motor pe axul din spate. Ioniq 6 va fi lansat pe piață la sfârșitul anului viitor. Hyundai lucrează de asemenea la un nou SUV electric care este inspirat de conceptul Ioniq 7. Acesta va avea același design retro pentru lumini de tip pixel led ca și Ioniq 5 dar va fi cu mult mai mare, probabil va avea șapte locuri pentru a concura cu Tesla Model X.

Nissan este pe cale să lanseze pe piață un SUV electric nou denumit Ariya. Va fi disponibil cu baterii de capacități diferite și unul sau două motoare electrice. Varianta cea mai accesibilă va fi dotată cu un pachet de baterii cu capacitatea de 63 kWh și un motor cu puterea de 218 cai putere. Opțional Nissan Ariya va putea fi comandat cu o baterie de capacitate mare, 87 kWh, cu ajutorul căreia autonomia se va extinde până la 600 de kilometri. Pentru clienții care doresc performanțe mai mari, modelul Ariya va putea fi comandat cu două motoare electrice care împreună dezvoltă 390 de cai putere, tracțiune integrală și 5 secunde pentru a atinge 100 km/h. Nissan Ariya urmează să fie disponibil în toamna acestui an cu prețuri care încep de la 50 de mii de euro.

Constructorul de automobile electrice Polestar care este un sub-brand al Volvo a dezvăluit recent un concept denumit O2. Acesta nu este un coupe elegant ca Polestar 1 sau SUV hatchback deștept ca Polestar 2 ci este de fapt o mașină sport electrică decapotabilă cu stil. Designul pentru modelul O2 a fost inspirat de la conceptul Precept dezvăluit în anul 2020 la salonul auto de la Geneva. Conceptul O2 are câteva caracteristici unice cum ar fi drona încorporată care se lansează dintr-un locaș situat sub lunetă și care poate urmări și filma mașina în timp ce aceasta se deplasează iar mai apoi materialele video se pot descărca pe ecranul cu diagonala de 40 de centimetri al sistemului de infotainment. Modelul O2 nu va intra în producție cu drona dar unele componente ale acestui concept vor fi folosite la alte modele Polestar. De exemplu materialele din poliester reciclat din cabina O2 vor fi folosite în noul suv Polestar 3 iar șasiul din aluminiu lipit al O2 conține tehnologii care vor fi folosite pentru a construi Polestar 5 care este o mașină GT performantă cu patru portiere și care va fi disponibilă în anul 2024.

Porsche lucrează la un nou suv Macan electric. Acesta va avea la bază aceeași platforma folosită și de Audi A6 Avant e-tron despre care biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași a vorbit la începutul articolului. Așadar noul Macan EV va împrumuta multe componente de la noul Audi cum ar fi sistemul electric de 800 de volți și încărcarea rapidă la 270 kWh. Versiunile de Macan EV cu specificații de top vor fi dotate cu două motoare iar acestea se vor numi GTS și Turbo la fel ca modelele electrice Taycan. Porsche va lansa pe piață noile suv-uri electrice Macan în anul 2023 împreună cu versiunile cu motorizări clasice pe benzină și motorină.

Renault are planuri mari, dorește să lanseze șapte mașini electrice până în anul 2025. Unele vor înlocui modelele prezente care au motorizări pe benzină sau motorină cum ar fi cel mai nou Magane hatchback iar altele vor fi modele electrice complet noi inspirate de modelele Renault clasice din anii șaizeci și șaptezeci. Renault va lansa inițial o mașină electrică hatchback de mici dimensiuni inspirată de modelul vechi Renault 5 și s-ar putea să înlocuiască modelul Zoe. Un alt model electric care urmează să fie lansat de Renault va fi un suv practic de familie. Alpine, care este sub-brandul sport al Renault pregătește de asemenea câteva mașini electrice. Va construi o versiune sport pentru noul Renault 5, un suv electric și o mașină sport în cadrul căreia va folosi componente dezvoltate împreună cu Lotus.

Cu toate că VW vinde deja o gamă largă de mașini electrice, biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași consideră că ID. Buzz este cel mai simpatic model electric al producătorului german. ID. Buzz este inspirat de dubița clasică Transporter sau Campervan din ani 50 și 60. Varianta entry level va fi dotată cu un singur motor electric așezat pe axul din spate, acesta va dezvolta 204 cai putere și va fi conectat la o baterie cu capacitatea de 77 kWh care va oferi o autonomie de 400 kilometri. Variantele cu specificații de top vor fi dotate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare ax și implicit cu tracțiune integrală plus baterii cu capacitați mai mari. De asemenea ID. Buzz va putea fi configurat cu șapte locuri ca Tesla Model X dar spre deosebire de Model X, VW va lansa și o variantă comercială pentru ID. Buzz. Duba ID. Buzz urmează să fie lansată pe piață în anul 2023.

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro