Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Ce tip de masina sa cumparam?

2020-08-19 12:51:48 Autor: Nova Rent a Car
Ce tip de masina sa cumparam?

Atunci când luăm decizia de achiziție a unei mașini trebuie să avem în vedere diferite aspecte care includ costul total de deținere, chestiuni legate de mărime, confort și funcționalitate, precum și alimentare cu carburant sau încărcarea bateriilor.

În zilele noastre alegerea unei mașini poate fi o decizie dificilă. Piața auto ne oferă o gamă tot mai mare de mașini, de la cele convenționale pe benzină sau diesel,  semi sau complet hibride la mașini electrice pe baterii și chiar câteva modele pe pile de combustibil. Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași va explora în rândurile de mai jos factorii care trebuie luați în considerare la alegerea unei mașini noi, factori care depind în mare măsură de tipul utilizatorului (individual, afacerist sau familist), utilizarea practica și distanța parcursă anual.

Motorul cu combustie internă hibrid (electrificat) ar putea deveni alegerea preferată pentru deplasările individuale. Mașinile cu motoare hibride pe benzină sau motorină furnizează beneficii asupra emisiilor și șofatului pe care mulți șoferi le caută. Deoarece tehnologiile motoarelor cu combustie internă continuă să se îmbunătățească, mașinile diesel și pe benzină rămân o opțiune importantă pentru toți șoferii care doresc o mașină nouă. Cu fiecare model nou care este lansat pe piață consumul de combustibil scade și prin urmare scad și emisiile de dioxid de carbon. Pentru că toate aceste mașini respectă normele de poluare Euro 6d și Euro 6d-Temp, emisiile de oxizi de azot și particule de la motoarele diesel sunt la același nivel cu cele pe benzină. Din acest motiv decizia de cumpărare poate fi făcută pe baza costurilor de operare, confort, practicalitate și alegere personală. Mașinile diesel sunt considerate o alegere bună pentru șoferii care parcurg distanțe lungi anual cu încărcături mari, oferind avantaje la costurile de deplasare prin consum de motorină mai scăzut. În timp ce mașinile pe benzină sunt mai ieftine decât echivalentele lor cu motoare diesel, ele au un consum de combustibil mai mare, ceea ce le face o alegere preferabilă pentru șoferii care conduc anual pe distanțe mici și medii.    

Majoritatea mașinilor full hibrid folosesc motorizare pe benzină împreună cu o baterie care este reîncărcată în timpul frânării. Acest tip de mașini, pe care biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car Iași vi-l recomandă, sunt disponibile în Europa de 20 de ani și pot să fie foarte eficiente în mediul urban deoarece funcționează în majoritatea timpului pe baterie. Comparativ, consumul lor de combustibil este similar cu cel al unei mașini convenționale atunci când este condusă pe autostradă deoarece motorul pe benzină funcționează permanent.

Mașinile electrice hibride de tipul plug-in (conectare la priză) sunt asemănătoare cu mașinile electrice pe baterie dar au și un motor cu combustie internă pe benzină care preia controlul propulsiei atunci când bateria s-a consumat. Mașinile hibride de tipul plug-in sunt cel mai eficiente pe distanțe scurte deoarece bateriile pot furniza o autonomie de doar 70 de kilometri.

În zilele noastre mașinile cu cel mai mare interes din partea clienților sunt cele full electric. În mediul urban clienții aleg să cumpere mașini full electrice de dimensiuni mici.     
Mașinile full electric scumpe sunt SUV-urile și berlinele de dimensiuni mari capabile de o autonomie mai ridicată și prin urmare de călătorii mai lungi înafara orașelor. Tehnologia pentru aceste vehicule se îmbunătățește în permanență și autonomia lor crește cu fiecare iterație motiv pentru care pot fi conduse pe distanțe tot mai lungi. Cu toate acestea mașinile complet electrice au o performanță relativ mică în ceea ce privește autonomia bateriei, timpul de încărcare și prețul de achiziție. Cu acest tip de mașini este foarte important de luat în considerare cum și unde vor fi încărcate – de exemplu, acasă peste noapte și/sau la serviciu în timpul zilei. În timp ce infrastructura de încărcare a mașinilor electrice se îmbunătățește, aceasta este încă în dezvoltare și nu este mereu o opțiune practică sau disponibilă, în mod particular pentru încărcare în parcări. Proporția acestor mașini pe drumurile țărilor Europene este mic, doar câteva procente din vânzările de mașini fiind full electrice și marea majoritate fiind vehicule convenționale. Adopția greoaie a mașinilor electrice arată că prețul acestora rămâne prohibitiv chiar și cu subvențiile oferite de către stat.

Așadar, achiziția unei mașini electrice necesită o analiză atentă. Un alt factor care poate influența achiziția unei mașini electrice este disponibilitatea de subvenții consistente care să compenseze față de prețul unei mașini convenționale. Anumite țări oferă subvenții mai mari, motiv pentru care mașinile electrice au o cotă mai mare de piață din țara respectivă.

În cele din urmă, când vorbim de achiziția unei mașini noi, decizia de cumpărare depinde de un număr de considerente: preț, aspecte practice (confort, comoditate) și de multe ori de elementul emoțional. Când aleg una din multele mașini disponibile pe piață, biroul de închirieri auto Nova Rent a Car Iași le recomandă clienților să își bazeze decizia pe cum doresc să conducă mașina și câți kilometri plănuiesc să parcurgă intr-un an de zile. În acest moment, mașinile diesel și pe benzină sunt opțiunile cele mai convenabile și accesibile pentru deplasările pe distanțe lungi extraurbane.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro