Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Branduri auto preferate de romani

2018-03-27 15:37:52 Autor: Nova Rent a Car

      Masina, aceasta mega inventie a secolului XVIII a devenit de la an la an tot mai accesibila, ajungand in zilele noastre un element necesar vietii cotidiene, pentru toate paturile sociale. Nici tara noastra nu a fost mai prejos la capitolul achizitii auto si mai nou la productie, avand momentan cateva modele ce se produc integral in Romania.

      In materie de preferinte, in anul 2016 in topurile co-nationalilor nostri s-au situat : VW, BMW, Audi, Opel, Ford. Intervalul de maxim interes a fost pe segmentul low cost catre mediu, adica un buget intre 5.000 – 10.000 euro, cautandu-se in special sedanuri si masini de familie, antagonal situandu-se decapotabilele, gama MPV sau masinile din clasa Mini. Daca ar fi sa vorbim de modele specifice, cele mai vanate au fost VW Passat, VW Golf, BMW seria 3, Audi A4, Opel Astra.

      La polul opus, daca este sa vorbim despre modelele premium de +50.000 euro, foarte multe sunt SUV-uri, cele mai mari cifre tranzactionate fiind de la producatori germani ca BMW si Audi, mai precis BMW X5 si X6 au avut ponderea cea mai mare, urmate de Mercedes ML, Audi Q7 sau Land Rover. Ca o paranteza, este bine de mentionat ca in topul preferintelor romanilor brandurile nemtesti au o preponderenta mai mare in cautarile lor, fiind binecunoscuta afinitatea noastra cu tot ce se produce in Germania, ca o garantie a calitatii.

      Conform studiilor din 2017, pe piata Second hand, cele mai multe unitati vandute in Romania au apartinut marcilor VW, Opel, Ford, BMW si Audi, iar pe segmentul de autovehicule noi Dacia este conducatoare detasata ( peste 14.500 unitati vandute in primele 7 luni), urmata de VW (peste 5.500 unitati), Ford, Skoda sau Renault.

      In ceea ce priveste piata de masini exclusiviste, am fi tentati sa credem ca este mica, insa in prima jumatate a lui 2017 s-au cumparat in urmatoarea ordine: 61 de Maserati, 31 auto Bentley, 10 Rolls Royce, 6 bucati Lamborghini si 4 de Aston Martin. Acest segment este intr-o crestere constanta in ultimii ani, luxul fiind cunoscut ca vinde intotdeauna, atat in perioade de criza economica, cat si in cele de expansiune si relaxare pe domeniul de creditare bancara.