Rezervări telefonice : +4 076 5237 772

BMW XM - primul SUV plug-in de la BMW

2022-01-12 20:18:37 Autor: Nova Rent a Car
BMW XM - primul SUV plug-in de la BMW


BMW lansează în acest an primul său SUV plug-in hibrid și ne așteptăm să fie unul dintre cele mai performante, mai rapide, mai luxoase și mai scumpe SUV-uri de pe piață în anul 2022. XM este primul super SUV plug-in hibrid de la constructorul german BMW și va dezvolta combinat de la motorul V8 și de la motorul electric peste 750 de cai putere, ceea ce este mai mult decât motorizările de la Audi RSQ8, Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid și chiar mai mult decât Lamborghini Urus. Biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași va prezintă mai jos principalele detalii ale noului BMW XM:

  •   Primul model de tip plug-in hibrid de la divizia M
  •   Motor V8 cuplat la un motor electric
  •   750 de cai putere și un cuplu de 1000nm
  •   Design interior și exterior spectaculos
  •   Producția începe spre sfârșitul acestui an
  •   Cost de achiziție care se apropie de 200 de mii de euro

Noul BMW XM are dimensiunile unui BMW X7 dar designul exterior va fi diferit de orice alt model BMW care este în producție în acest moment. Liniile drepte și suprafețele unghiulare îi conferă imaginea unei camionete blindate, chiar și arcele care înconjoară roțile de 23 de inch sunt construite din linii aproape drepte. Grilele radiatorului sunt redesenate pentru noul XM, sunt mari, unghiulare iar inelele care le înconjoară sunt formare din led-uri. Luminile înguste, triunghiulare de sub capotă nu sunt farurile mașinii ci luminile de zi, farurile principale sunt ascunse sub o bucată de plastic translucid amplasate sub lămpile de zi. Acest tip de design va apare și pe viitoarele modele BMW Seria 7 în viitorul apropiat. Mânerele ușilor sunt ascunse de o linie colorată care se întinde pe aproape întreaga lungime a mașinii. Partea din spate a mașinii ne arată un design chiar mai îndrăzneț, unde XM are țevile de eșapament așezate una peste alta, patru la număr, ca și colții unui vampir. Pe lunetă vedem gravate cu laser două sigle BMW, acestea sunt amplasate pe marginile de sus și fac trimitere la super mașina clasică BMW M1.

BMW XM va fi primul model plug-in hibrid de la divizia M. Sub capotă se va afla motorul V8 de 4.4 litri twin-turbocharged împrumutat de la modelele M5 și M8 și un motor electric care împreună vor produce 750 de cai putere și un cuplu de 1000 nm. Aceste performanțe depășesc toate SUV-urile de pe piață cu excepția modelului electric Tesla Model X Plaid. În practică acest lucru va însemna că noul BMW XM va accelera mai repdede decât Lamborghini Urus cu 650 de cai putere și Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid cu 680 de cai putere. Suntem siguri că BMW va folosi modelul XM pentru a încerca să bată recordul pe tură a SUV-ului Porsche Cayenne Turbo GT de la Nurburgring, timpul actual este de șapte minute și treizeci și nouă de secunde. Autonomia maximă a bateriilor folosind doar motorul electric este de doar 80 de kilometri, suficient pentru deplasările în interiorul localităților.

Interiorul noului BMW XM este un amestec ciudat de tehnologii noi și materiale de modă veche. Tehnologiile futuriste sunt reprezentate de ecranul tactil curbat de infotainment cu grafică M și de bordul acoperit cu fibră de carbon și cusături din fire de cupru. Grilajele centrale de ventilație mimează forma logo-ului BMW M și luminează în culorile albastru, violet și roșu, culori care se regăsesc pe sigla M. Partea clasică a interiorului este reprezentată de pielea de pe scaunele din față care pare a fi luată de pe o canapea veche, de culoare „benzinei” a materialului de pe scaunele din spate și de covorașele verzi care ne duc cu gândul la anii șaptezeci. Putem să presupunem că mașina de serie va adopta materiale mai convenționale pentru a mulțumi toți clienții.

Producția de serie a noului XM a fost confirmată de BMW pentru a doua jumătate a anului 2022 astfel încât clienții nerăbdători vor putea precomanda mașina spre sfârșitul acestui an iar livrarea se va face în primul trimestru al anului viitor. Noul BMW XM va avea un preț de achiziție mai mare decât cel mai scump BMW la ora actuală M5 CS datorită sistemului hibrid și a caroseriei complexe.

 

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro