Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

BMW i5 Touring - Inovație Electrică și Performanță Premium în Mobilitatea Viitorului

2024-06-01 10:15:51 Autor: Nova Rent a Car
BMW i5 Touring - Inovație Electrică și Performanță Premium în Mobilitatea Viitorului


BMW își extinde gama de vehicule electrice în România cu lansarea noilor modele i5 Touring și i5 M60 Touring iar biroul Nova închirieri auto Iași vă anunță că acestea aduc un suflu proaspăt în segmentul de automobile electrice de lux, combinând designul elegant cu performanțe de top. Concepute pentru a oferi o experiență de condus superioară, noile modele impresionează prin tehnologiile avansate și confortul de neegalat. Lansarea lor subliniază angajamentul BMW față de mobilitatea sustenabilă. Cu un echilibru perfect între putere și eficiență, i5 Touring și i5 M60 Touring sunt pregătite să redefinească standardele industriei auto. Aceste vehicule reprezintă alegerea ideală pentru cei care doresc să îmbine stilul, inovația, practicitatea și performanța într-un singur pachet.


Designul exterior al noilor BMW i5 Touring și i5 M60 Touring impresionează prin eleganța și dinamismul său. Liniile fluide și aerodinamice conferă mașinilor un aspect modern și sofisticat, subliniind performanțele superioare. Grila frontală distinctivă BMW este integrată armonios cu farurile LED adaptive, creând o prezență impunătoare pe șosea. Profilul alungit și proporțiile echilibrate adaugă un plus de rafinament, în timp ce jantele din aliaj ușor de mari dimensiuni accentuează caracterul sportiv al vehiculului. Totul este gândit pentru a oferi nu doar estetică, ci și eficiență aerodinamică, optimizând astfel performanțele generale ale mașinilor.

BMW i5 Touring și i5 M60 Touring oferă o gamă largă de opțiuni pentru roți și vopsele, completate de pachete de design specifice. Gama de culori include un finisaj solid și nouă finisaje metalice, plus trei finisaje BMW Individual, inclusiv două nuanțe mate expresive. Modelele vin standard cu jante din aliaj ușor de 18 și 19 inch, iar opțional sunt disponibile roți de 19, 20 și 21 inch, inclusiv roți aerodinamice care reduc greutatea și rezistența aerului.

Pachetul M Sport adaugă roți M de 19 inch, caracteristici de design pentru optimizarea aerodinamicii și detalii specifice modelului i5 M60 xDrive, cum ar fi grila iluminată, capacele oglinzilor exterioare negre lucioase și roțile M de 19 inch. De asemenea, sunt disponibile pachetele M Sport Pro și M Carbon Exterior pentru un aspect și mai dinamic și sofisticat.

Exteriorul noilor BMW i5 Touring și i5 M60 Touring este o combinație impresionantă de eleganță și sportivitate. Liniile fluide și aerodinamice conferă mașinilor un aspect modern și dinamic. Detaliile precum grila distinctivă BMW, farurile LED adaptive și jantele din aliaj ușor subliniază caracterul sofisticat și sportiv al acestor modele. Pachetul M Sport adaugă un plus de agresivitate estetică cu elemente de design specifice, iar paleta variată de culori, inclusiv finisaje metalice și mate, permite personalizarea vehiculului după gustul fiecărui client.


Designul interior al BMW i5 Touring și i5 M60 Touring reflectă o interpretare modernă a orientării către șofer, specifică mărcii. Habitaclul este dominat de BMW Curved Display, un sistem complet digital curbat, format dintr-un ecran cu diagonala de 31 cm pentru informații șofer și unul cu diagonala de 38 cm pentru control, infotainment. Volanele nou proiectate, scaunele sport și maneta de schimbare a vitezelor redesenat subliniază eleganța și funcționalitatea. Ambientul premium progresiv este accentuat de BMW Interaction Bar opțional, un bar de interacțiune iluminat eficient, care oferă controale tactile pentru sistemele de ventilație și climatizare. Interiorul, complet vegan, este realizat din materiale de înaltă calitate, precum aluminiu, fibră de carbon și lemn fin, oferind o atmosferă rafinată și confort sporit.

Interiorul BMW i5 Touring și i5 M60 Touring este proiectat pentru a oferi confort și lux, având scaune sport redesenate disponibile standard. Acestea pot fi încălzite, ventilate activ și ajustate electric, oferind opțiuni suplimentare de personalizare. Sistemul opțional Travel & Comfort adaugă elemente de iluminare ambientală pentru spătarele scaunelor din față, sporind atmosfera plăcută pentru pasagerii din spate.

Un alt aspect remarcabil este interiorul complet vegan, incluzând suprafețele scaunelor, bordul, panourile ușilor și volanul. Variantele standard Veganza oferă finisaje perforate, asemănătoare pielii, iar opțional sunt disponibile variante cu matlasare decorativă. Pentru un plus de exclusivitate, pachetul M Sport include suprafețe de scaune în Veganza/Alcantara, cu perforații unice și accente translucide în roșu și albastru. De asemenea, există și opțiunea de tapițerie din piele BMW Individual Merino, disponibilă în mai multe variante bicolore.

BMW i5 Touring și i5 M60 Touring sunt proiectate pentru a oferi o funcționalitate optimizată și practică pentru utilizarea zilnică, timpul liber și călătorii. Spațiul variabil pentru pasageri și bagaje este completat de funcții inteligente care îmbunătățesc confortul și comoditatea. Spațiul pentru umeri în față și spațiul pentru picioare, umeri și coate în spate au fost semnificativ mărite, iar deschiderea portbagajului este mai largă, facilitând încărcarea obiectelor voluminoase. Portbagajul oferă o capacitate de 570 litri, extinzându-se la 1700 litri cu spătarele din spate rabatate. Spătarele scaunelor din spate pot fi rabatate de la distanță din portbagaj, iar compartimentele de depozitare sub podeaua portbagajului adaugă un plus de practică.

De asemenea, există o opțiune pentru un cârlig de remorcare retractabil electric, cu o capacitate de remorcare de până la 2000 kg, în funcție de model iar compania Nova închirieri auto Iași aeroport este de părere că aceste caracteristici fac din BMW i5 Touring și i5 M60 Touring alegerea ideală pentru cei care apreciază atât calitățile practice, cât și caracteristicile sportive și prestigiul.

Interiorul noilor BMW i5 Touring și i5 M60 Touring impresionează printr-o combinație de lux, tehnologie avansată și confort practic. Designul modern, dominat de BMW Curved Display, reduce numărul de butoane și comenzi fizice, creând un aspect curat și futurist. Scaunele sport redesenate, disponibile standard, și opțiunile pentru încălzire, ventilație și ajustare electrică asigură confort maxim. Materialele de înaltă calitate, inclusiv opțiuni vegane și piele Merino BMW Individual, adaugă un plus de rafinament, în timp ce funcționalitățile inteligente, precum rabatarea spătarelor din portbagaj, sporesc practicitatea zilnică.


Noua gamă BMW Seria 5 Touring oferă o varietate impresionantă de opțiuni de propulsie, adaptate pentru performanță, eficiență și respect față de mediu iar biroul Nova închirieri auto aeroport Iași vă oferă mai jos lista completă cu toate modele pe care BMW le-a pregătit pentru clienții săi:

Modele Electrice

BMW i5 Touring:

 • eDrive40 Touring: Echipat cu un motor electric montat pe puntea spate, capabil să dezvolte 340 CP și un cuplu maxim de 400 Nm sau 430 Nm cu funcția Sport Boost. Acceleră de la 0 la 100 km/h în 6.1 secunde. Autonomie: 483 - 560 km.
 • M60 xDrive Touring: Dotat cu două motoare electrice integrate (față și spate) ce livrează o putere combinată de 517 CP și un cuplu de 795 Nm sau 820 Nm cu funcțiile de boost. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Autonomie: 445 - 506 km.
 • Baterie: Baterie de înaltă tensiune cu o capacitate de 81.2 kWh, montată sub podea pentru eficiență maximă. Suportă încărcare AC până la 22 kW și încărcare rapidă DC până la 205 kW.

Motoare pe Combustie

Motoare Diesel:

 • 520d Touring: Motor diesel de 2.0 litri cu patru cilindri, dezvoltând 197 CP și un cuplu de 400 Nm. Include un sistem hibrid ușor de 48 de volți ce adaugă 11 CP suplimentari.
 • 540d xDrive Touring (disponibil de la vara 2024): Motor diesel de 3.0 litri cu șase cilindri, furnizând 299 CP și un cuplu maxim de 670 Nm. Beneficiază de un sistem hibrid ușor de 48 de volți ce poate adăuga până la 18 CP putere suplimentară.

Modele Hibride Plug-in

BMW 530e Touring și 530e xDrive Touring (disponibile de la vara 2024):

 • Combinație între un motor pe benzină cu patru cilindri și un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu 8 trepte. Puterea totală a sistemului este de 299 CP, cu o autonomie electrică maximă de 84 - 96 km pentru varianta cu tracțiune spate și 79 - 89 km pentru varianta xDrive cu tracțiune integrală.

Încărcare și Eficiență

 • Încărcare: Suportă încărcare AC până la 22 kW și încărcare rapidă DC până la 205 kW. Managementul termic anticipativ optimizează eficiența în timpul încărcării rapide, permițând creșteri semnificative de autonomie în doar zece minute.
 • Eficiență: Modelele electrice au un consum combinat de aproximativ 16.5 - 20.8 kWh/100 km, în timp ce modelele plug-in hibride oferă o eficiență îmbunătățită și o autonomie electrică extinsă comparativ cu generațiile anterioare.

Noua gamă BMW Seria 5 Touring impresionează prin diversitatea și tehnologia avansată a opțiunilor de propulsie disponibile iar agenția Nova închirieri auto Iași, consideră că integrarea modelelor complet electrice, hibride plug-in și motoarelor diesel cu tehnologie hibridă ușoară subliniază angajamentul BMW pentru inovație și eficiență. Modelele electrice, precum BMW i5 Touring, oferă performanțe remarcabile și autonomie suficientă pentru a satisface nevoile de zi cu zi, în timp ce variantele hibride plug-in combină puterea unui motor pe benzină cu avantajele unei tracțiuni electrice pentru o mobilitate versatilă și eficientă.

De asemenea, motoarele diesel dotate cu tehnologie hibridă ușoară demonstrează o abordare echilibrată între performanță și eficiență, agresându-se celor care preferă o autonomie mai mare și o capacitate de remorcare solidă. Sistemele avansate de încărcare și gestionarea eficientă a bateriei completează pachetul, oferind utilizatorilor o experiență de conducere în care tehnologia susține fiecare aspect al performanței și confortului. BMW Seria 5 Touring reprezintă o opțiune atrăgătoare pentru cei care caută un echilibru între rafinamentul tradițional al mărcii și adaptarea la cerințele actuale de mobilitate sustenabilă și performanță avansată.


Experiența de conducere cu noul BMW i5 Touring este o combinație perfect echilibrată între performanță dinamică și confort de călătorie impresionant. Vehiculul este proiectat să ofere un nivel superior de manevrabilitate și confort pe drumuri lungi, combinând tehnologii avansate de șasiu cu o arhitectură care prioritizează echilibrul și rigiditatea optimizată a caroseriei.
Tehnologie de Șasiu

BMW i5 Touring se remarcă prin:

 • Configurație Șasiu Avansată: Cu cea mai lungă ampatament din segmentul său și o distribuție aproape perfect echilibrată a sarcinii axiale 50:50, i5 Touring oferă condiții ideale pentru o manevrabilitate armonioasă și un confort deosebit. Suspensiile modelului sunt ajustate individual pentru a se potrivi cu variatele configurații de greutate ale vehiculelor, inclusiv motoarele pe combustie, hibrizii plug-in și modelele complet electrice.
 • Detalii Avansate de Șasiu: Suspensia este construită pe baza unei punți față cu suspensie independentă tip double-wishbone și o punte spate cu cinci brațe, îmbunătățită cu monturi specifice pentru a optimiza agilitatea, confortul de rulare și izolarea vibrațiilor. Modelele BMW i5 Touring includ monturi speciale pentru motorul electric și sistemul de suspensie pneumatică pe puntea spate, asigurând o manevrabilitate precisă și o izolare optimă a zgomotelor.
 • Sisteme de Direcție Avansate: Direcția sport standard și opționalul Integral Active Steering oferă o precizie și control excelent, adaptându-se dinamic la viteza vehiculului și unghiul de virare. Suspensia Adaptivă Profesională include amortizoare cu control electronic, reglate în mod adaptiv la stilul de condus, condițiile de drum și încărcătura vehiculului.

Sisteme Avansate de Asistență pentru Conducătorul Auto

 • Asistență la Conducerea Profesională: Opțional, sistemul Driving Assistant Professional include Asistența la Direcție și Controlul de Bandă, Controlul de Distanță cu funcția Stop & Go, oferind o experiență semiautonomă de nivel 2. Asistentul de Autostradă include funcția de Schimbare Activă a Benzii cu activare vizuală, permițând schimbarea benzii doar prin verificarea oglinzii exterioare.
 • Siguranță Avansată: Sistemele de asistență includ protecția activă împotriva coliziunilor laterale, avertizarea prioritară pe drum și avertizarea în caz de drum greșit, îmbunătățind siguranța și confortul în trafic urban, rural și pe autostradă.

BMW i5 Touring nu numai că oferă o experiență de conducere dinamică și confortabilă, dar și integrează tehnologii avansate care sprijină siguranța și ușurința în utilizare, stabilind noi standarde în segmentul său.


BMW Charging reprezintă o soluție inovatoare și convenabilă pentru încărcarea vehiculelor electrice în spațiul public european iar biroul Nova închirieri auto Iași vă amintește că principala sa caracteristică distinctivă constă în prețurile fixe și atractive per kilowatt-oră pentru încărcarea AC și DC, în cadrul Tarifului Activ, indiferent de operatorul infrastructurii de încărcare și indiferent de prețul afișat la stația de încărcare. Acest lucru asigură transparență și predictibilitate pentru utilizatori, eliminând incertitudinile asociate costurilor de încărcare. BMW Charging oferă acces la peste 466.300 de puncte de încărcare publice în 29 de țări din Europa, toate accesibile printr-o singură înregistrare. În Germania, șoferii au la dispoziție peste 87.000 de puncte de încărcare. Rețeaua BMW Charging se clasează printre principalii furnizori, oferind o acoperire de aproximativ 95% în rețeaua publică de încărcare.

De asemenea, BMW Charging include în rețeaua sa și rețeaua High Power Charging a BMW Group prin participarea la IONITY, rețea care dispune în mod general de funcționalitatea Plug & Charge. Aceasta permite utilizatorilor să încarce rapid și eficient vehiculele lor electrice în diverse locații din Europa, beneficiind de tehnologie avansată și standarde ridicate de fiabilitate și performanță. BMW Charging reprezintă nu doar o soluție de încărcare extinsă și accesibilă, dar și o opțiune fiabilă pentru șoferii de vehicule electrice care apreciază simplificarea procesului de încărcare și costurile transparente.

Prețul pentru BMW i5 eDrive40 Touring începe de la 72.000 euro în România, reflectând o investiție în tehnologia avansată și performanțele remarcabile ale acestui model electric. Acest preț include caracteristici de vârf în materie de eficiență energetică, autonomie extinsă și design premium, făcând din BMW i5 eDrive40 Touring o opțiune atractivă pentru cei interesați de mobilitatea sustenabilă și inovația tehnologică în domeniul automobilelor electrice.


În discuția noastră despre BMW i5 Touring, am explorat o gamă variată și inovatoare de tehnologii de propulsie, sisteme de șasiu avansate și soluții de încărcare eficiente. Modelul impresionează prin diversitatea motorizărilor disponibile, de la variante complet electrice și hibrizi plug-in, până la motoare diesel cu tehnologie hibridă ușoară, toate contribuind la o experiență de conducere rafinată și performantă. În plus, BMW i5 Touring se evidențiază prin integrarea în rețeaua extinsă BMW Charging, care oferă acces la sute de mii de puncte de încărcare publice în Europa, cu tarife fixe și competitive per kilowatt-oră. Această infrastructură extinsă sprijină utilizatorii în adoptarea și întreținerea unei mobilități electrice convenabile și eficiente.

Încheind, BMW i5 Touring reprezintă o alegere echilibrată pentru cei care apreciază inovația, performanța și sustenabilitatea într-un pachet premium, reflectând angajamentul BMW pentru viitorul mobilității electrice și dorința de a oferi o experiență de conducere excepțională.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro