Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

BMW i5 este noul model complet electric din gama Seria 5

2023-10-11 11:38:27 Autor: Nova Rent a Car
BMW i5 este noul model complet electric din gama Seria 5


BMW i5 G60 reprezintă o revoluție în cadrul celei de-a opta generații a faimoasei Serii 5 de la BMW iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă asigură că această nouă adiție este o expresie a angajamentului producătorului pentru viitorul mobilității electrice. Cu o versiune complet electrică, i5 rivalizează cu modele precum Mercedes EQE și Audi A6, oferind o alternativă de lux în lumea mașinilor electrice. Cu o autonomie semnificativă și performanțe de top, i5 reprezintă un pas important în evoluția vehiculelor electrice. În plus, gama sa diversificată, care include variante plug-in hybrid, arată determinarea BMW de a oferi opțiuni pentru toate preferințele de mobilitate. Acest model definește cu claritate viitorul mașinilor de lux și confirmă poziția de lider a BMW în industria auto.


Noul BMW i5 și Seria 5 se remarcă prin designul lor exterior. În cazul Seriei 5, BMW a evitat grila frontală exagerată a modelelor Seria 4 și Seria 7, optând pentru două deschideri orizontale mai mari, care par proporționate în raport cu întreaga față a mașinii. Pe i5-ul electric, aceste deschideri nu sunt complet închise, lăsând spațiu pentru camerele de vedere și senzorii radar. Restul vehiculului este definit de simplitate. Stopurile nu ies în evidență și oferă o imagine generală plăcută. Cu toate că se simte ușor mai masiv, datorită bateriei, acesta nu are aspectul umflat al altor vehicule electrice. Noul model Seria 5 s-a mărit în toate dimensiunile, devenind cu 8.6 cm mai lung, 3.3 cm mai lat și 2.8 cm mai înalt decât predecesorul său, cu un ampatament crescut cu 2 cm.

În funcție de model, clienții pot alege între jante de 19, 20 sau 21 de inch, iar i5 are modele aerodinamice speciale care îmbunătățesc eficiența. Anul viitor, BMW va lansa un model Seria 5 Touring, varianta combi a limuzinei, care va ajunge și în România și în plus pasionații de motoare puternice vor primi un nou sedan BMW M5 cu performanțe ridicate, propulsat de aceeași unitate hibridă plug-in V8 pe care o găsim în SUV-ul BMW XM. Designul exterior al noului BMW Seria 5 a fost modernizat, păstrând linii mai curate și un profil minimalist. Versiunile i5 primesc câteva modificări subtile pentru a le diferenția de variantele cu motor cu combustie internă, inclusiv o grilă ușor diferită și, desigur, absența evacuării la partea din spate. Cea mai puternică versiune i5, M60 xDrive, are un aspect mult mai agresiv, cu o grilă neagră și o înălțime redusă datorită suspensiei sport.

În comparație cu generațiile anterioare, noul model Seria 5 oferă un design mai modern și mai atrăgător. Grila frontală dublă are un aspect mai elegant, cu posibilitatea de a fi iluminată, iar modelul M Sport prezintă un design complet negru. Mânerul ușilor se încadrează perfect în designul caroseriei. Stopurile LED subțiri dau mașinii un aspect distinct, iar zona neagră extinsă de la partea din spate completează imaginea modernă. Noile modificări aduc un aspect mai angular și o simplitate binevenită pentru Seria 5, păstrând-o competitivă în fața rivalilor, precum Mercedes E-Class și Audi A6.


Interiorul modelului BMW i5 și Seriei 5 G60 impresionează prin designul său modern și tehnologia de ultimă generație. Noul BMW i5 aduce o schimbare importantă pentru marca BMW, oferind un interior complet vegan, folosind un material compozit numit „Veganza". Acest material nu doar că este prietenos cu mediul, ci oferă și o senzație plăcută la atingere. Scaunele din i5 sunt extrem de confortabile și oferă un suport excelent, iar materialul ales pentru interior se dovedește a fi preferat de mulți față de piele. Interiorul Seriei 5 preia multe elemente de design din modelul mai mare, BMW Seria 7, oferind o cabină cu finisaje de înaltă calitate. Pe lângă estetica sa plăcută, interiorul este și foarte spațios. Panourile retro iluminate pot schimba culoarea în funcție de „starea de spirit" presetată pentru condus, adăugând un aspect personalizat și modern. Controlerul rotativ din sticlă pentru sistemul de infotainment iDrive este un element de design remarcabil, facilitând utilizarea acestuia. De asemenea, suprafața de încărcare wireless din fața suportului pentru pahare are spațiu pentru două smartphone-uri, adăugând un plus de confort și funcționalitate.

Noul model Serie 5 aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește tehnologia și conectivitatea. Sistemul de infotainment iDrive 8.5 oferă un ecran de 31 cm în diametru pentru instrumentele șoferului din spatele volanului și un ecran central tactil de infotainment cu diametrul de 38 de centimetri. Acest nou software aduce noi funcționalități și un design modernizat, cu un ecran de start redesenat și butoane pentru funcțiile frecvent utilizate. Apple CarPlay și Android Auto sunt incluse în mod wireless. Acest nivel de tehnologie asigură o experiență avansată de utilizare și conectivitate în cadrul modelului Serie 5. Un aspect interesant este introducerea software-ului AirConsole de către BMW iar compania Nova de închirieri auto Iași aeroport vă anunță că acesta oferă posibilitatea de a juca diverse jocuri video pe ecranul multimedia al mașinii, transformând momentele de așteptare în experiențe distractive. Pasagerii pot scana un cod QR pentru a accesa o varietate de jocuri, inclusiv un joc similar cu Mario Kart. Această adiție aduce o notă de divertisment și interactivitate în interiorul mașinii, transformând călătoriile într-o experiență distractivă.

Pentru siguranță, sistemul Highway Assistant de la BMW oferă o nouă funcție pentru i5: schimbarea automată a benzilor fără intervenția șoferului. Această funcționalitate, desigur, nu este nouă, dar activarea sa se bazează pe gesturi. Atunci când sistemul detectează că șoferul dorește să schimbe banda, va afișa o solicitare pe ecranul digital de bord și pe heads-up display (HUD), iar șoferul poate activa schimbarea doar privind în oglinda corespunzătoare. Chiar dacă această funcționalitate poate părea o noutate, deoarece schimbarea benzii se poate face și prin semnalizare, poate elimina incertitudinea în cazul șoferilor care uită să folosească semnalizarea. Tehnologia de schimbare automată a benzilor va deveni disponibilă și pentru utilizatorii existenți ai sistemului Highway Assistant printr-o actualizare over-the-air. Cu toate acestea, trecerea la nivelul 3 al autonomiei, Highway Assistant fiind oficial clasificat ca nivel 2, rămâne incertă în ciuda testelor prototipurilor în curs de desfășurare.

BMW i5 oferă un spațiu generos pentru pasageri și o capacitate suficientă în portbagaj pentru a face față cerințelor zilnice. În partea din față, BMW i5 dispune de un spațiu generos pentru picioare și cap pentru adulții înalți de până la 1.83 metri, chiar și cu acoperișul panoramic de sticlă. În plus, există spații de depozitare practice, inclusiv două suporturi pentru pahare și un compartiment central cu capac. Cu toate acestea, sertarul din bord și compartimentele din uși ar putea fi mai mari pentru a oferi mai mult spațiu pentru depozitare.

Pasagerii din spate se vor simți mai confortabil în BMW i5 decât în Mercedes EQE, deoarece există mai mult spațiu pentru cap și picioare. Bancheta din spate este montată la o înălțime mai mare față de sol, astfel încât pasagerii cu picioare mai lungi nu vor trebui să stea cu genunchii ridicați într-un unghi incomod. Șezutul banchetei este, de asemenea, mai lung și oferă un suport mai bun pentru coapse. Cu toate acestea, prezența unei ridicături centrale mari pe podea limitează spațiul pentru picioare al pasagerului din mijloc. În comparație, Mercedes EQE oferă o podea plată deoarece este o mașină construită pe o platformă electrică.

Portbagajul lui i5 are o capacitate de 490 de litri, fiind ușor mai mare decât cel al lui Mercedes EQE. De asemenea, există o zonă de depozitare adâncă sub podea pentru cabluri. Cu toate acestea, deschiderea portbagajului pentru mașina tip sedan poate fi puțin restricționată atunci când trebuie să încărcați obiecte mai mari. Pentru un plus de confort, puteți opta pentru pachetul opțional Confort, care include un hayon cu deschidere electrică. Nu există un spațiu de depozitare suplimentar sub capotă, așa cum se găsește în cazul modelului Porsche Taycan. Pentru cei care doresc mai multă practicitate agenția Nova Rent a Car Airport Iași le recomandă să aștepte lansarea versiunii break i5 Touring, care se va alătura gamei la începutul anului 2024.


Noul BMW i5 aduce cu sine o gamă variată de motorizări și performanțe, făcând din acest model un concurent de temut pe piața mașinilor electrice. Este prima dată când BMW Seria 5 este disponibilă ca vehicul electric pur, iar la lansare vor fi disponibile două versiuni. Modelul de bază poartă numele de eDrive 40 și este propulsat de un singur motor electric care acționează roțile din spate. Acest motor furnizează 240 de cai putere și un cuplu de 400 Nm, cu posibilitatea de a activa modul de boost pentru a obține 430 Nm de cuplu pentru o scurtă perioadă. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.0 secunde, puțin mai rapid decât Mercedes EQE 350, însă pentru cei în căutare de mai multă viteză, există o versiune mult mai rapidă. BMW i5 M60 este echipat cu un al doilea motor electric amplasat pe puntea față, oferind tracțiune integrală și un total de 601 cai putere și 820 Nm de cuplu. Această versiune este aproape la fel de puternică ca BMW M5 Competition care o precede. Modelul M60 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.8 secunde.

Atât noul BMW i5 eDrive 40, cât și M60 folosesc aceeași baterie cu o capacitate de 81.2 kWh, puțin mai mică decât bateria de 89 kWh pe care o găsim la Mercedes EQE. BMW susține că eDrive 40 are o autonomie de până la 583 km, ușor mai mică decât cei 603 km oferiți de EQE 300. Modelul M60 are o autonomie de până la 515 km, cu puțin mai puțin decât eDrive 40, dar puțin mai mult decât cei 450 km revendicați de Mercedes pentru AMG EQE 53.

Pentru cei care preferă motoarele pe benzină, pentru moment există o singură opțiune -  BMW 520i. Cu toate acestea, 520i nu este lipsit de electrificare, deoarece beneficiază de tehnologie mild-hybrid ca standard. Acesta furnizează 208 cai putere, puțin peste 20 de cai putere mai mult decât versiunea anterioară 520i, și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde. Acest lucru este exact la fel ca versiunile de bază ale lui Mercedes E-Class. În mod general, fiecare variantă i5 poate fi încărcată rapid la viteze de până la 205 kW - mai mult decât modelul mai mare și mai luxos i7, care se oprește la 195 kW.

Pe lângă lansarea noului BMW i5 și a versiunii cu motor pe benzină a Seriei 5, sunt disponibile acum în România și două modele hibride plug-in. Punctul de intrare în gama plug-in hibridă și pe care biroului Nova Rent a Car Iași Airport îl recomandă, este BMW 530e, care folosește un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri. Acesta este cuplat cu un motor electric care furnizează 299 de cai putere numai roților din spate și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.3 secunde, cu trei zecimi de secundă mai lent decât versiunea electrică de bază i5. Poate mai important decât timpul de accelerare este autonomia electrică, iar 530e poate parcurge până la 100 km înainte ca motorul pe benzină să preia controlul. Acest lucru reprezintă aproape dublul autonomiei oferite de modelul 530e plug-in hibrid anterior. Dacă doriți o performanță mai mare, modelul BMW 550e ar putea să vă atragă. Deși are o autonomie electrică mai mică de până la 90 km în mod electric, acesta este echipat cu un motor cu șase cilindri în linie de 3.0 litri, care, împreună cu motorul electric, produce impresionantul număr de 489 de cai putere. Acest lucru înseamnă cu 41 de cai putere mai mult decât avea modelul BMW M550i anterior și, datorită tracțiunii integrale standard, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.3 secunde.


Experiența de condus cu noul BMW i5 este captivantă, fie că alegeți versiunea eDrive40 sau M60 xDrive. Mașina beneficiază de manevrabilitate agilă, cu un avantaj semnificativ dat de centrul de greutate coborât datorită bateriei plasate la bază și motoarele electrice compacte. Direcția este precisă și previzibilă, deși poate părea ușor elastică în setarea de confort, dar devine ascuțită și precisă în modul Sport. Chiar și cu dimensiunile generoase ale mașinii, BMW i5 rămâne ușor de gestionat în orice situație, oferind o senzație de echilibru. Suspensiile bine reglate contribuie la comportamentul excelent al mașinii, cu mențiunea că versiunea M60 xDrive este puțin mai rigidă decât eDrive40, oferind mai puțină înclinare în viraje. Cu toate acestea, calitatea șofatului nu implică senzații brute și bruște, ci mai degrabă informează șoferul. Mașina oferă un control mai bun al caroseriei, permițând un nivel suplimentar de rulare confortabilă chiar și pe autostradă.

Diferența semnificativă între cele două modele apare la sistemul de frânare, unde M60 xDrive primește un sistem mai puternic inspirat din motorsport, oferind o pedala de frână puternică și eficientă. Acest lucru în comparație cu frânele eDrive40, care par să aibă nevoie de mai mult efort pentru oprirea berlinei de 2.2 tone. Indiferent de versiunea aleasă, noul BMW i5 impresionează cu manevrabilitatea sa și capacitatea de a face față cu succes oricărei provocări. Indiferent dacă optați pentru varianta de 600 de cai putere a modelului M60 sau pentru versiunea eDrive40, veți experimenta plăcerea unui condus sportiv și confortabil. Cu un șasiu bine echilibrat și suspensii bine reglate, BMW i5 oferă un nivel de confort și control care nu vă va dezamăgi. Experimentând aceste caracteristici, veți aprecia adevărata esență a unei mașini sportive electrice.


Prețurile pentru noile modele BMW i5 și Seria 5 variază în funcție de versiune și specificații. În ceea ce privește BMW i5, versiunea de bază eDrive40 are un preț de pornire de 68 mii de euro, iar varianta M60 se ridică la 90 mii de euro înainte de opțiuni. Aceste prețuri plasează BMW i5 într-un interval similar cu alte mașini electrice de lux precum Mercedes-Benz EQE și Tesla Model S. Pe de altă parte, BMW Seria 5 oferă o gamă variată de modele. Versiunea de bază a noului 5 Series, 520i, începe de la 50 de mii de euro în România. Dacă sunteți interesat de variantele hibride plug-in, 530e pornește de la 60 de mii de euro, iar versiunea mai puternică, 550e, costă 75 de mii de euro.


În încheiere, noile modele BMW i5 și Seria 5 reprezintă o evoluție semnificativă în lumea automobilelor de lux. BMW i5 aduce tehnologie electrică într-un pachet familiar al Seriei 5, oferind o autonomie competitivă și un design distinct. Cu prețuri care se aliniază cu alte mașini electrice de lux, biroul Nova Rent a Car Iași vă asigură că noul BMW i5 se adresează celor care caută performanță și confort într-un vehicul electric. Pe de altă parte, Seria 5 oferă o gamă variată de opțiuni pentru a satisface diverse nevoi și preferințe. Cu modelele sale hibride plug-in, 5 Series adaugă eficiența energetică în ecuație, menținând totuși calitățile de conducere și luxul caracteristice mărcii BMW. Indiferent de alegerea făcută, ambele modele reprezintă o investiție solidă într-o mașină de lux. Cu tehnologia de ultimă generație și performanța de vârf, BMW continuă să rămână o alegere populară pentru cei care apreciază calitatea și inovația în industria auto. Cu siguranță, noile modele BMW i5 și Seria 5 vor atrage atenția conducătorilor auto care caută o experiență excepțională la volan.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro