Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

BMW i4 eDrive 40 si i4 M50 noile electrice de la BMW

2021-07-12 13:24:47 Autor: Nova Rent a Car
BMW i4 eDrive 40 si i4 M50 noile electrice de la BMW

 

BMW lucrează din greu pentru a produce mașini electrice iar în rândurile de mai jos biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași vă prezintă cele mai noi modele care urmează a fi lansate de producătorul bavarez: BMW i4 eDrive 40 și BMW i4 M50.

Din față, noul BMW i4 arată foarte similar cu noul BMW Seria 4 iar cele două grile mari dintre faruri se asigură de acest lucru. Cu toate acestea, pentru a nu se confunda aceste modele electrice cu cele pe benzină sau diesel, BMW a adăugat multe elemente albastre deschis la fel cum a făcut și la modelele electrice BMW iX3 și noul SUV BMW iX. Din lateral se observă faptul că noul BMW i4 este mai lung decât Seria 4 Coupe datorită extra setului de portiere, 4 portiere, iar linia inclinată a acoperișului îi dă un aspect mai elegant comparativ cu berlina Seria 3. În partea din spate se obsevă mai multe elemente de design albastre împreună cu un difuzor spate. De data această nu există elemente de design false care să imite țevile de evacuare ale gazelor de eșapament.

Noutatea la interior ne este oferită de ecranul de infotainment imens al noul BMW i4. Aceste ecran imens pe care îl regăsim și la noul SUV iX este complet diferit comparativ cu dotările unui BMW Seria 4 sau Seria 3. Aceste sistem combină ecranul de 32 de centimetri din spatele volanului cu ecranul tactil central de 40 de centimetri într-un design curbat. În spatele acestor ecrane se află cea mai nouă versiune software de infotainment iDrive de la BMW și vine cu cele mai noi funcții de activare prin voce „Hei BMW” și cu o multitudine de funcții de meniu personalizabile astfel încât șoferii să își poată alege cu ușurință funcțiile pe care le folosesc cel mai des. Din nefericire noul sistem renunță la butoanele fizice pentru controlul climei astfel că ajustarea temperaturii din interiorul cabinei se poate face doar prin atingerea ecranului sau prin voce. Noul BMW i4 este echipat cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto cu posibilitatea de actualizare a sistemului în mai puțin de 20 de minute folosind actualizările OTA wireless.

Noul BMW i4 este compatibil cu încărcătoarele publice de 200 de kW care pentru o încărcare timp de 10 minute oferă o autonomie de peste 160 de kilometri.  O încărcare completă a bateriilor de la 0 la 100% folosind încărcătorul instalat acasă va dura aproximativ opt ore și jumătate. Primii clienți ai noului BMW i4 vor primi un abonament de 12 luni la diferite companii care oferă stații de încărcare în Europa.

Modelul standard de BMW i4 poartă denumirea de eDirve 40. Acest model este echipat cu un singur motor electric amplasat pe axul din spate și oferă tracțiune doar pentru roțile din spate. Acest motor produce 340 de cai putere și un cuplu de 340 Nm. Potrivit testelor oficiale WLTP BMW i4 eDrive 40 are o autonomie de aproximativ 600 de kilometri și va accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 5.7 secunde. BMW i4 este disponibil în două variante, Sport cu un preț de pornire de la 60.000 de Euro și M Sort cu un preț de pornire de la 63000 de Euro. Varianta Sport include caracteristici precum cameră video pentru marșarier, aer condiționat automat, iluminare ambientală interioară și sistemul de infotainment Live Cockpit Plus. Șoferii pot alege jante de aliaj de 17 sau de 18 inch. Pentru variantele M Sport, BMW a pregătit un design al caroseriei mai agresiv inspirat de la modelul i4 M50 împreună cu jante de aliaj de 18 inch diferite și tapițerie Alcantara asemănătoare cu pielea de căprioară.

Șoferilor care doresc să cunoască cu adevărat performanțele unei mașini electrice, biroul de închirieri mașini Nova Rent a Car din Iași le recomandă noul BMW i4 M50 care este prima mașină electrică de la divizia M de la BMW. Modelul i4 M50 este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare ax, care oferă tracțiune integrală. Împreună, cele două motoare dezvoltă 544 de cai putere și un cuplu de 795 Nm și o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3.9 secunde, puțin mai rapidă decât BMW M3 și M4 Competition. BMW i4 M50 nu poate atinge autonomia modelului i4 eDrive 40 dar cu toate acestea reușește să acopere 500 de kilometri cu o încărcare completă. La exterior Modelul i4 M50 vine cu elemente de design gri închis împreună cu un spoiler pe portbagaj pentru a se diferenția de modelul standard i4. Suspensia adaptivă este lăsată mai jos iar șoferii pot alege între jante de aliaj de 18 sau 19 inch. La interior vom regăsi scaune de piele sport cu funcții de memorie acoperite cu piele, centuri de siguranță cu cusătura colorată M, suport wireless de încărcare smartphone, head-up display și noul sistem de infotainment Live Cockpit Professional.

În concluzie am aflat următoarele:

  • i4 eDrive are o autonomie de 600 km
  • i4 M50 are o autonomie de 500 de km
  • Modele Sport și M Sport
  • BMW i4 dezvoltă 340 de cai putere
  • i4 M50 dezvoltă 544 de cai putere cu două motoare
  • Prețul de pornire pentru i4 eDrive 40 este de 60.000€
  • i4 M50 are un pret de pornire de 75.000€

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro