Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Audi A6 E-Tron 2023 limuzina full electric

2021-05-10 12:08:23 Autor: Nova Rent a Car
Audi A6 E-Tron 2023 limuzina full electric


Audi a prezentat noul A6 E-Tron, o limuzină complet electrică. Această mașină, pe care biroul de închirieri auto Nova Rent a Car o prezintă în rândurile de mai jos, este deocamdată un concept, dar producătorul german ne promite că varianta finală a mașinii va arăta aproape identic cu aceasta când va fi lansată în anul 2023 ca o alternativa la Modelul S de la Tesla.

Noul A6 E-Tron arată copleșitor, iar partea cea mai bună este că varianta finală a mașinii va arăta în mare parte ca aceasta. Dacă este să ne luăm după istoria mașinilor electrice de la Audi atunci vom constata că Audi nu a schimbat nimic atunci când a transformat conceptul E-Tron GT în varianta de serie. Audi a confirmat că varianta finală a mașinii nu va primi mânerele invizibile de la portiere dar variantele de vârf vor fi dotate cu jante de 22 de inch ca și acest prototip dar și cu aceeași senzori video în loc de oglinzi retrovizoare. Designul lateral nu se va schimba prea mult și în varianta finală va prezenta aceeași vopsire în două nuanțe. Stopurile care se întind pe întreaga lățime a mașinii vor rămâne de asemenea neschimbate.

Unul dintre cele mai interesante lucruri ale noului A6 E-tron sunt farurile. Acestea sunt mai subțiri decât la orice alt model Audi, afirmație dată de producătorul german, și sunt de asemenea pline de noi tehnologii nemaiîntâlnite anterior. Farurile de zi sunt alcătuite din trei rânduri de leduri personalizabile astfel încât acestea pot afișa varii forme și animații. În jurul mașinii, Audi a inclus proiectoare speciale care pot proiecta mesaje pe asfalt. Noul A6 E-Tron este dotat cu cele mai avansate faruri Matrix LED de la Audi care pot fi folosite pentru jocuri video. Prin conectarea unui telefon la mașină, acesta poate fi folosit ca și un controler pentru a juca un joc de curse spațiale folosind farurile ca proiectoare masive.

Audi A6 E-Tron va fi echipat cu o baterie de 100 kWh. Aceasta este puțin mai mare decât bateria de 93 kWh de pe E-Tron GT dar puțin mai mică decât bateria de 108 kWh de pe noul Mercedes EQS. Audi ne promite că această baterie va oferi o autonomie de 700 de kilometri, ceea ce este cu 230 de kilometri mai mult decât E-Tron GT și aproape de autonomia de 770 de kilometri de la Mercedes EQS. În ceea ce privește timpii de încărcare, Audi va bate EQS pentru că A6 E-Tron este compatibil cu stațiile de încărcare de 270 kW iar Mercedes EQS se poate încărca cu maximum 200 kW. Norocoșii care vor găsi stații electrice de încărcare de 270 kW vor putea obține o autonomie de 300 de kilometri în doar zece minute, cu cinci minute mai repede decât EQS. În schimb, o încărcare de 25 de minute va reîncărca bateria până la 80 la sută din capacitate.

Variantele mai ieftine din gama A6 E-Tron vor fi dotate cu un singur motor electric amplasat în spatele mașinii și care va oferi tracțiune pe roțile din spate. Aceste modele vor atinge suta de kilometri pe oră în aproximativ șapte secunde. Variantele mai scumpe din gama A6 E-Tron vor fi echipate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, deci vor avea tracțiune integrală. Aceste motoare vor produce 480 de cai putere și un cuplu de 800 nm, aceeași putere ca la variantele de bază E-Tron GT dar cu 160 nm cuplu mai mare. Performanța noului A6 E-Tron dual motor va fi sub patru secunde pentru a atinge suta de kilometri pe oră. Deocamdată, cei de la Audi nu ne-au dezvăluit cum va arăta la interior noul A6 E-Tron dar ne putem face o idee despre cum va arăta dacă ne uităm la E-Tron GT și la Q4 E-Tron. Ambele mașini primesc interioare minimaliste, sportive, cu două ecrane tactile pentru infotainment (Audi A6 cu motorizare pe combustibil are trei ecrane). A6 E-Tron seamănă puțin din lateral cu Audi A7 Sportback din prezent dar este mai înalt cu câțiva centimetri astfel că noul A6 va fi mai încăpător la interior. Audi va lansa probabil și o variantă combi A6 E-Tron Avant care va reprezenta o alternativă foarte bună la mașina electrică Porsche Taycan Cross Turismo care va fi scos la vânzare în vara aceasta.

Conform informațiilor obținute de biroul de închirieri auto Nova Rent a Car din Iași, noul Audi A6 E-Tron va fi scos la vânzare în anul 2023 împreuna cu varianta A6 pe combustie internă dar va fi puțin mai scumpă decât aceasta. Variante de bază cu tracțiune pe spate și cu un singur motor electric vor porni probabil de pe la 80 de mii de euro. Variantele dual motor vor fi cu mult mai scumpe fără a lua în calcul extra opțiunile.

 

 
Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro