Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Aeroportul Iasi anunta reluarea masiva a zborurilor din 17 iunie

2020-06-08 13:03:18 Autor: Nova Rent a Car
Aeroportul Iasi anunta reluarea  masiva a zborurilor din 17 iunie

     

      Cu cat jumatatea lunii iunie se apropie, stam cu totii in asteptare, pandind declaratiile de presa venite de la oficialitatile romane. Circulatia internationala a fost pusa “on hold” de pandemia de Coronavirus: transportul terestru si aerian a fost prejudiciat, circulatia oamenilor in scopuri de munca sau turistice reducandu-se vertiginos. Piata de rent a car Iasi si populatia asteapta cu nerabdare ridicarea tuturor restrictiilor dupa data de 15 iunie cand Romania ar trebui sa iasa din starea de alerta. O data cu acest fapt, obligativitatea autoizolarii la domiciliu va fi si ea suspendata pentru cei reveniti in tara, fapt ce ar trebui sa incurajeze in mod deosebit reluarea calatoriilor si implicit a zborurilor.

       In acest sens, marti 2 iunie 2020, directorul Aeroportului Iasi, Catalin Bulgariu anunta intr-un comunicat de presa ca operatorul Wizz Air isi va relua integral zborurile din Iasi incepand cu data de 17 iunie, iar compania Blue Air va da starul curselor de la 1 iulie. Oficialul este de parere ca in prima luna de la reluare, avioanele for fi pline, doarece pe langa biletele cumparate pe moment sunt si cele achizitionate in perioada martie-mai dar care nu au putut fi folosite, asteptandu-se redeschiderea granitelor. Wizz Air va avea zilnic zboruri catre Londra, iar catre celelalte destinatii se vor opera cate doua zboruri saptamanal.

       In momentul de fata, de la Iasi se opereaza in prezent doar pe 3 destinatii: Iasi-Bucuresti, Iasi – Billund (Danemarca) si Iasi – Tel Aviv (Israel) reintrodus, dupa o absenta de 3 luni, abia acum cateva zile, pe 5 iunie. Ca peste tot in lume, aeroportul iesean a fost puternic afectat de epidemia de Covid 19, ajungand in luna Mai la un record negativ al traficului de pasageri : 4.000 de pasageri inregistrati, versus 100.000 de pasageri in aceeasi luna Mai a anului 2019.

       Pentru acest moment, Nova Rent a Car Iasi este pregatita cu o flota de peste 25 masini, disponibile pentru a satisface nevoile de mobilitate ale tuturor celor ce vor ateriza pe aeroportul local, indreptandu-se catre judete adiacente precum Suceava, Neamt, Botosani, Vaslui. Toti cei care au deja rezervari vechi si avans in “stand by” din lunile Aprilie sau Mai sunt invitati sa contacteze echipa Nova inchirieri masini Iasi pentru a reprograma. Pe cei fara rezervari care considera ca au nevoie de serviciile de inchirieri auto Iasi ii sfatuim sa ne contacteze cu cateva zile inainte de sosirea zborului pentru a discuta posibilitatea inchirierii, a afla termenii si conditiile si a beneficia de cel mai bun raport pret/calitate.

Multumim!

Echipa Nova – 0765 23 77 72

Iasi, strada Vasile Lupu 13

www.nova-rentacar.ro