Rezervări telefonice : (004) 0759 145 194

Adoptarea unui mod de conducere sustenabila incepe cu d-voastra

2018-09-13 21:23:14 Autor: Nova Rent a Car

Sunt mai multe modalitati de a face conducerea unei masini mai sustenabila, curata si economica. Tot mai multe masini "curate" apar pe piata in fiecare zi si pot fi cumparate de d-voastra. De asemenea puteti sa va ajustati modul in care conduceti o masina sau ocazional puteti inchiria o masina sau participa la asa zisul carpool (mai multe persoane care merg pe acelasi traseu pot sa imparta aceeeasi masina si acest lucru ajuta la reducerea poluarii si aglomeratiei) 

Cum putem avea un stil de conducere economic?
Prin ajustarea modului de conducere a masinii puteti usor economisii cel putin 10% din costul de combustibil si in acelasi timp veti proteja mediul inconjurator. De exemplu asigurati-va ca presiunea cauciucurilor este corecta. Conducerea unei masini avand presiunea pneurilor corecta nu numai ca va economiseste combustibilul dar va ofera si o mai mare siguranta in trafic. La nova rent a car masinile inchiriate au intotdeauna anvelope cu presiunea corecta.

Alte sfaturi pentru a avea un stil de conducere sustenabil:

- Daca inchiriati o masina cu schimbator manual schimbati viteaza la turatii intre 2000 si 2500 rotatii pe minut
- Daca este posibil conduceți la o viteză constantă cu cea mai mare treaptă de viteză, astfel motorul va rula lin
- Priviti cat mai departe posibil si anticipati modificarile din trafic
- Pastrati distanta. Cand opriti la semafor ridicati piciorul de pe acceleratie și lăsați mașina să iasă în viteză.
- Respectați limita de viteză.
- Scurtă oprire? Opriți motorul daca masina d-voastra nu are aceasta optiune.
- Evitați să pierdeți energia prin utilizarea inutilă a aparatelor electrice cum ar fi aerul condiționat și dezaburizator pentru geamurile din spate


Închirierea de mașini, carpooling și auto dating 
Când conduceti mai puțin de 12.000 km pe an, este mai bine sa optati pentru una din variantele de partajare a masinii. Închirierea poate fi, de asemenea, o alternativă economică pentru a conduce o mașina. Prin închirierea unei mașini  sunteți de asemenea mult mai responsabil in utilizarea mașinii. De asemenea masinile inchiriate sunt mai curate si mai ieftine.