Rezervări telefonice : (004) 0765 23 77 72

Acesta este noul SUV Honda CR-V

2023-10-27 12:35:38 Autor: Nova Rent a Car
Acesta este noul SUV Honda CR-V

Honda a adus pe piață cea de-a șasea generație a modelului CR-V, consolidându-și prezența în segmentul SUV-urilor de familie iar biroul Nova de închirieri auto aeroport Iași vă anunță că noul CR-V impresionează cu un design modern, atât în interior, cât și în exterior, și marchează debutul opțiunii hibride plug-in (e:PHEV) în gama sa europeană și în România. Cu o competiție acerbă din partea unor rivali precum Skoda Karoq, Kia Sportage, Hyundai Tucson și Peugeot 3008, CR-V trebuie să se ridice la înălțimea acestor așteptări și să ofere o soluție atractivă pentru clienții aflați în căutarea unui SUV de familie eficient și bine echipat.

Sloganul "The Power of Dreams" de la Honda este exemplificat și în noul CR-V, care, deși nu are același factor wow ca o mașină sport de la Honda, cum ar fi Civic Type R, este un SUV de familie cu un motor hibrid ce atrage atenția. Generația precedentă a modelului CR-V a marcat trecerea de la propulsia pur pe benzină la un sistem hibrid. Cu noul model, Honda a mers un pas mai departe, adăugând o variantă hibridă plug-in (PHEV), numită e:PHEV, pe lângă varianta hibridă convențională. Acest lucru oferă clienților două opțiuni eficiente și accesibile din punct de vedere al consumului de combustibil.


Design-ul exterior al noului Honda CR-V este o combinație de eleganță și funcționalitate. Cu un aspect modern și robust, acest SUV de familie impresionează prin liniile sale fluide și atenția la detalii. Partea frontală a mașinii prezintă o grilă hexagonală cu finisaj negru, înconjurată de faruri subțiri cu lumini de zi discrete. Grila și elementele sportive de pe marginea inferioară adaugă un aspect dinamic.

Pe profil, CR-V dispune de jante de 18 inch, disponibile în variante gri sau negru, în funcție de nivelul de echipare ales. Ușile masive și mânerul de la portiere sunt bine conturate, contribuind la impresia de soliditate. Partea din spate a mașinii este marcată de stopurile de tip Volvo, cu două elemente adiționale pe hayon. De asemenea, observăm două ieșiri ornamentale de eșapament, deși acestea ascund conducte de eșapament mai subțiri în spatele lor.

Noul CR-V se încadrează în stilul clasic al SUV-urilor, cu un profil înalt și linii fluide, dar cu elemente sportive care adaugă un plus de caracter. Aspectul său general este atât atractiv, cât și funcțional, făcând din acest SUV o opțiune ideală pentru familiile active și pentru cei care apreciază un design modern într-un vehicul utilitar.


Interiorul noului Honda CR-V se distinge prin spațiu generos, confort și funcționalitate. Cu materiale de calitate superioară și o atenție deosebită la detalii, acest SUV de familie oferă o experiență plăcută atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Un aspect notabil este poziția înaltă a șoferului, care oferă o vedere excelentă asupra drumului și o senzație de control asupra traficului. Scaunele față sunt reglabile electric și includ o funcție de memorie pentru a păstra setările preferate ale pasagerilor. Astfel, chiar și atunci când mai mulți șoferi utilizează mașina, fiecare poate găsi rapid și comod poziția corectă. În plus, scaunele față pot fi echipate cu încălzire și, în versiunile de top, cu ventilație, asigurând confortul în orice condiții meteo. Panoul de bord din spatele volanului este dominat de un ecran digital cu diametrul de 26 de cm iar acesta oferă cele mai importante informații pentru șofer. Cu toate că nu este la fel de configurabil precum concurentul VW Tiguan, acest ecran oferă informații clare și ușor de citit. De asemenea, versiunile cu specificații mai ridicate vin cu un head-up display (HUD) care afișează date importante direct în câmpul vizual al șoferului.

Un aspect apreciat de șoferi dar și de compania Nova de închirieri auto Iași aeroport este prezența unui număr mare de butoane și comenzi fizice, ceea ce face mai ușor accesul la diferite funcții ale sistemului de infotainment sau ajustarea aerului condiționat. Aceasta face ca utilizarea mașinii să fie mai puțin distractivă în timpul condusului, comparativ cu butoanele sensibile la atingere de tip touchscreen pe care le regăsim în unele mașini concurente, precum Seat Tarraco. Calitatea materialelor este evidentă în interior, cu suprafețe moi la atingere și materiale care imită pielea pe zonele superioare ale mașinii și pe panourile ușilor. Detaliile de un negru lucios și accentele argintii contribuie la atmosfera de rafinament. Cu toate acestea, în ciuda aspectului premium, pot fi observate porțiuni de plastic mai aspre și slab calitative în anumite zone ale habitaclului, care pot părea dezamăgitoare în raport cu prețul mașinii, mai ales în varianta e:PHEV.

Calitatea construcției este, în general, solidă și robustă, cu o senzație de durabilitate. Cu ferestre laterale mari și în ciuda pilonilor spate mai lați, vizibilitatea este excelentă, iar manevrarea și parcare sunt facile datorită senzorilor de parcare și camerei video. În plus, farurile LED cu funcție de lumină automată asigură o vizibilitate bună în timpul conducerii pe timp de noapte. În ceea ce privește sistemul de infotainment, CR-V dispune de un ecran tactil cu diametrul de 23 de cm, poziționat în partea de sus a planșei de bord, pentru o vizibilitate rapidă și acces ușor. Cu butoane fizice pentru acces rapid la funcții și un buton pentru reglarea volumului, acest sistem este conceput pentru a fi ușor de utilizat în timpul condusului. Cu toate acestea, rezoluția ecranului și interfața sa pot părea puțin depășite comparativ cu sistemele mai moderne de la alți producători. Un alt aspect de remarcat este sistemul audio Bose cu 12 difuzoare, care oferă o calitate audio superioară, chiar dacă trebuie să facă față zgomotului rutier mai pronunțat în comparație cu unele mașini din aceeași clasă. Această dotare poate adăuga o experiență auditivă plăcută în cabină.

În ceea ce privește spațiul pentru pasageri, CR-V oferă un loc generos pentru toți ocupanții. Locurile din față sunt spațioase, cu suficientă libertate de mișcare, atât pentru picioare, cât și pentru cap, pentru majoritatea persoanelor. De asemenea, tavanul panoramic de sticlă nu compromite înălțimea la nivelul capului. În comparație cu unele mașini cu același tip de plafon panoramic, CR-V oferă mai mult spațiu. Interiorul este suficient de lat, cu un spațiu de depozitare generos între șofer și pasagerul din față, în special datorită cotierei centrale. Această cotieră ascunde o ladă de depozitare cu o tavă culisantă, două suporturi pentru pahare și o bază de încărcare wireless pentru telefon cu un ventilator incorporat pentru a răci telefonul în timpul încărcării. Cu toate acestea, compartimentele din uși sunt relativ înguste, iar torpedoul nu este foarte spațios.

În spate, pasagerii pot beneficia de o cantitate generoasă de spațiu pentru picioare și cap, dar există un inconvenient notabil. Tavanul panoramic de sticlă creează o proeminență semnificativă, care poate fi deranjantă pentru pasagerii mai înalți și poate afecta spațiul pentru cap, în special pe locul din mijloc. Acesta este un aspect de luat în considerare dacă se dorește utilizarea banchetei din spate pentru pasageri de înălțime medie sau mare. În schimb, ușurința de acces este asigurată de deschiderile largi ale ușilor, făcând instalarea scaunelor auto pentru copii o sarcină ușoară. Este important de menționat că Honda CR-V este disponibil numai cu cinci locuri, ceea ce înseamnă că nu există opțiune de a adăuga al treilea rând de scaune pentru a mări capacitatea pentru pasageri. Dacă se doresc mai multe locuri, atunci trebuie achiziționat un alt model dintr-o altă gamă.

În funcție de nivelul de echipare, pasagerii din față beneficiază de reglaje electrice pentru scaune, dar acestea nu includ reglajul în înălțime sau suport lombar reglabil pentru pasagerul din față. Totuși, aceștia vor avea scaune încălzite în varianta de bază sau scaune încălzite și ventilate în versiunile Advance. Bancheta din spate poate fi împărțită într-un raport 60/40, dar nu are funcționalitatea mai flexibilă a modelelor concurente care oferă o împărțire 40/20/40. Totuși, poate fi glisată înainte și înapoi în varianta hibridă convențională, oferind posibilitatea de a prioritiza spațiul pentru picioare sau pentru bagaje.

Varianta e:PHEV dispune de mai mult spațiu pentru picioare în partea din spate datorită amplasării bateriei sub scaunele din spate, în loc să fie plasată sub podeaua portbagajului. Astfel, capacitatea portbagajului pentru Honda CR-V e:PHEV este de 635 de litri, în timp ce varianta CR-V e:HEV oferă 596 de litri. Portbagajul poate să cuprindă fără probleme opt valize mici și să lase loc pentru și pentru câteva plase de cumpărături. De asemenea, se poate remarca faptul că podeaua portbagajului este ajustabilă pe înălțime, oferind o suprafață complet plană până la spatele scaunelor din față. Acest aspect face ca încărcarea de obiecte voluminoase să fie ușoară și fără obstacole. Totuși, o caracteristică nefericită este faptul că suprafața ajustabilă a podelei portbagajului nu se întinde pe toată lungimea portbagajului. Aceasta se oprește în fața scaunelor din spate, rezultând într-o podea portbagaj inegală. Fără această ridicătură incomodă, portbagajul ar putea să cuprindă cel puțin 10 valize mici.

Încărcarea obiectelor voluminoase este ușoară datorită absenței unui prag ridicat. Spre deosebire de unele mașini care au scaunele din spate cu spătar rabatabil într-un mod care restricționează spațiul, CR-V oferă o suprafață plană și neobstrucționată până la baza scaunelor din față, făcându-l ideal pentru cumpărarea de mobilă sau a altor obiecte mari. Pe scurt, interiorul lui Honda CR-V oferă o atmosferă de rafinament și confort, cu spațiu generos pentru pasageri, o atenție deosebită la detalii și dotări convenabile. Cu toate că există câteva compromisuri în ceea ce privește spațiul pentru cap pe bancheta din spate și materialele plastice mai aspre în anumite zone, în general, acest interior reprezintă un mediu plăcut și funcțional pentru șoferi și pasageri.


Honda CR-V este disponibil în două variante principale de motorizare: e:HEV (hibrid convențional) și e:PHEV (hibrid plug-in) pe care agenția Nova Rent a Car Airport Iași vi-l recomandă să-l achiziționați, fiecare având caracteristici distincte. Modelul e:HEV este propulsat de un motor pe benzină de 2.0 litri și un motor electric, care în total dezvoltă 181 de cai putere. Acest sistem hibrid oferă un echilibru între eficiența combustibilului și performanță. Modelul e:PHEV folosește același motor pe benzină de 2.0 litri, dar dispune de o baterie mai mare cu o capacitate de 17.7 kWh. Acest lucru permite mașinii să ruleze în mod complet electric pe o distanță semnificativă, făcându-l o alegere excelentă pentru economisirea combustibilului.

Ambele variante sunt echipate cu o transmisie automată CVT cu două trepte care oferă schimburi de viteză netede și eficiente. Acest tip de transmisie contribuie la performanța generală a mașinii și nu menține motorul la turații cât mai mari la accelerații, astfel zgomotul produs de motor este mai mic. Suspensia lui CR-V este proiectată pentru a oferi un echilibru între confort și manevrabilitate. Aceasta asigură o călătorie lină, absorbind eficient denivelările de pe drum. Suspensia este mai puțin rigidă în comparație cu unele modele concurente, ceea ce îl face potrivit pentru cei care caută confort. În varianta e:PHEV, suspensia este reglată pentru a oferi un nivel de confort suplimentar, pentru a face față greutății mai mari datorată bateriei mari.

Varianta e:PHEV (hibrid plug-in) oferă o autonomie semnificativă în mod electric, cu o distanță de aproximativ 82 de kilometri cu bateria complet încărcată. Aceasta permite parcurgerea unor distanțe scurte fără a utiliza motorul pe benzină. În modul hibrid, CR-V oferă o autonomie extinsă, combinând motorul pe benzină și motorul electric pentru a asigura o versatilitate mai mare în utilizare. Consumul de combustibil depinde de stilul de condus și de motorizare. Varianta e:HEV oferă un consum mai mare de combustibil în comparație cu varianta e:PHEV, datorită capacității mai mici a bateriei și a funcționării sale predominant pe benzină. Varianta e:PHEV este proiectată pentru a funcționa în mod electric o parte semnificativă a timpului, ceea ce reduce semnificativ consumul de combustibil și emisiile de CO2.

Honda CR-V oferă o manevrabilitate bună pentru un SUV de familie. Cu o direcție precisă și o viziune bună asupra drumului, mașina se descurcă bine în traficul urban și pe drumurile mai sinuoase. Cu toate acestea, CR-V nu se ridică la nivelul unor modele sportive, cum ar fi BMW X3 sau Mazda CX-5, în ceea ce privește manevrabilitatea. Suspensia mai moale și direcția mai puțin comunicativă îl fac să se simtă mai puțin agil în curbe. Așadar, Honda CR-V oferă opțiuni variate de motorizare și transmisie pentru a satisface diverse preferințe ale clienților. Performanța, autonomia și economia de combustibil variază în funcție de motorizare, ceea ce permite clienților să aleagă varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.


Honda CR-V este disponibil în mai multe variante de echipare, fiecare oferind un set diferit de caracteristici și opțiuni iar biroul Nova Rent a Car Iași Airport vă prezintă în rândurile de mai jos care sunt acestea, prețurile începând de la 50 de mii de euro:

  • Elegance: Aceasta este adesea versiunea de bază a modelului CR-V și include caracteristici de bază, cum ar fi jante de aliaj, faruri cu LED, climatizare automată cu două zone, sistem audio cu ecran tactil, sistem de asistență la menținerea benzii și multe altele.
  • Advance: Varianta Advance adaugă caracteristici premium, precum scaune din piele, sistem de navigație, head-up display, sistem audio de înaltă calitate și multe altele. De asemenea, poate include opțiuni precum pachetul de asistență la condus și un sistem de sunet îmbunătățit.
  • Advance Tech: Această versiune adaugă tehnologii avansate, cum ar fi asistența la parcare, un sistem audio de înaltă calitate și multe caracteristici de siguranță suplimentare. Este disponibilă adesea doar pentru varianta e:PHEV.
  • Style: Unele piețe pot oferi varianta Style, care adaugă elemente de design și caracteristici premium suplimentare, cum ar fi jante de aliaj mai mari și elemente de interior exclusive.

În concluzie, Honda CR-V este un SUV de familie versatil și eficient, disponibil în variante hibride care oferă opțiuni pentru economisirea combustibilului și reducerea emisiilor de CO2. Varietatea de motorizări, niveluri de echipare și caracteristici tehnologice fac din CR-V o opțiune potrivită pentru diferite nevoi și preferințe. Fiabilitatea a fost întotdeauna un punct forte al mărcii Honda, iar biroul Nova Rent a Car Iași vă asigură că CR-V nu face excepție. Cu întreținere și service regulat, acest SUV are potențialul de a oferi mulți ani de funcționare fără probleme. În ceea ce privește garanția, Honda oferă de obicei o garanție standard de 3 ani sau 150.000 km, care include asistență rutieră. Astfel, Honda CR-V este o alegere bună pentru familiile care caută un SUV confortabil, eficient și fiabil. Cu o gamă variată de opțiuni și caracteristici, acest model continuă să fie un concurent puternic pe piața SUV-urilor.

 


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0765.237.772
contact@nova-rentacar.ro