Inchirieri auto Iasi aeroport

In ultimii ani municipiul Iasi a avut parte de cateva imbunatatiri ale infrastructurii, vorbind aici si de zona aeroportuara. Beneficiind de lucrarile de extindere si modernizare a Aeroportului Iasi, intreaga comunitate ieseana a avut de castigat, precum si orasele invecinate.

In acelasi timp, multimea de romani aflati in strainatate au fost surprinsi placut de introducerea de noi zboruri si destinatii, extinderea  remarcabila a Aeroportului Iasi ducand la crearea de noi noduri aeriene care au unit Moldova cu restul Europei si au adus romanilor plecati in afara posibilitatea de a ajunge cat mai repede si mai aproape de familie, putand lua chiar de la aeroport o masina cu care sa se deplaseze oriunde au nevoie.

Pe acest considerent, firma Nova Rent a Car si-a extins serviciile in acest sens, facand livrari ale masinilor la Aeroport, precum si preluari, la taxe minime, indiferent conditile meteo, de ziua saptamanii sau de ora aterizarii.  Clientii sunt asteptati la poarta de debarcare si sunt ghidati catre masina, formalitatile de completare a contractului nedurand mai mult de 10 minute. Acestia pot plati  cu cardul sau cash in orice valuta, facand o conversie valutara conform cursului oficial BNR la platile in Lei.    Un beneficiu suplimentar este ca Nova Rent a Car nu practica taxa de week-end, astfel ca indiferent de ziua in care sositi, nu veti fi taxati suplimentar daca este sambata sau duminica. Puteti efectua rezervari online dar si telefonic apeland 0765 23 77 72

    Despre Aeroportul Iasi


Având locaţia în nord estul Moldovei, pe un deal înalt de 180m, Aeroportul Iaşi este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate din România. Chiar din anul 1905 aveau loc, pe o pistă de iarbă mai mult sau mai puţin adecvată, întreceri artistice aviatice cu pionierii aviaţiei romantice, susţinută in acea perioadă de Casa Regală.
 În timpul perioadei interbelice, între Primul Război Mondial şi al doilea Război Mondial, zona Iaşi şi-a câştigat statutul ei reprezentativ comercial în 1926, când orarul zborurilor a fost oficializat pe ruta Bucureşti-Galaţi-Iaşi şi Chişinău. Zborurile erau operate de avioanele DeHavilland cu două motoare şi elice, având capacitatea maximă de 14 scaune. Până la începutul celui de-al doilea război mondial, această rută a fost exploatată constant, dar odată cu bombardamentele masive asupra Iaşului, când aeroportul a fost deasemenea distrus, întreaga zonă a devenit greu accesibilă
În anul 1969, Aeroportul Iaşi este modernizat, ca parte a unui program naţional de reabilitare a mai multor obiective strategice. O pista de beton este construită, cu o lungime totală de 1800m, cu un balizaj modern şi cu un terminal pentru pasageri. Cu noile dotări tehnice, Aeroportul Iaşi a reluat competiţia comercială naţională, în timp ce Compania Tarom opera în mod curent zilnic pe destinaţii ca Bucureşti, Arad, Timişoara şi Cluj.
În anul 2001 are loc deschiderea Terminalului 1, având o capacitate de 160 de pasageri/oră, 4 birouri de check-in și 2 porți de scanare. În iulie 2012 este dat în funcțiune Terminalul 2, cu o capacitate de 200 pasageri/oră, 4 birouri de check-in și 2 porți de scanare.

Cel mai amplu proiect de modernizare derulat de Aeroportul Internațional Iași a inclus construcția unei noi piste (singura pistă flexibilă din România), realizarea căii de rulare, marirea platformei și construcția unuia nou -Terminalul T3- ce a fost inaugurat în Octombrie 2015, cu o capacitate de 320 pasageri/oră, 6 birouri de check-in și o suprafață totală de 3600 de m.p, de 3 ori mai mare decât a terminalului T2.  ( sursa: www.aeroport.ro)

 

Servicii oferite de Aeroportul Iasi
- Servicii Bancare: BRD ATM in Terminalul T2, EURONET ATM în Terminalul T2
– WI-FI Internet în terminalul T2 (curse interne) și terminalul T3 (curse externe).
– DUTY-Paid Shop, situat în zona plecări, terminalul T3 
– Cafe Bar- Fie ca doriți să serviți o cafea sau o mică gustare, vă stau la dispoziție cafe-baruri atât în zona publică cât și în zona plecări din terminalele T2 și T3.
– Mother and Child Room - pasagerii ce călătoresc cu copii mici pot utiliza camera “Mama și copilul”, serviciu disponibil atât în terminalul T2 cât și în terminalul T3.


Companiile aeriene ce opereaza pe Aeroportul Iasi, aeroportul regional al zonei de 
Nord-Est a Romaniei, sunt: 
- Tarom,cu zboruri directe catre Bucuresti, Roma (FCO), Londra (LTN), 
Bologna (BLQ), Torino (TRN), Tel Aviv (TLV), Istanbul (IST) si Munchen 
(MUC)/ 
- Austrian Airlines cu zbor direct catre Viena (VIE) 
- Wizz Air ce zboara catre Venetia –Treviso (TSF), Milano – Bergamo (BGY) si 
Londra (LTN). Din 2016, Wizz Air va introduce in orarul de zbor curse directe 
catre Larnaca (Cipru), Catania (Italia), Bologna , Tel Aviv si Roma. 
- Blue Air, cu zboruri catre Bucuresti, Paris (BVA), Roma (FCO), Londra (LTN), si mai nou: Koln, Barcelona si Bruxelles.
In sezonul de vara, de la Aeroportul Iasi opereaza si AirBucharest si Aegean , cu 
chartere catre Antalya, Zakynthos, Rhodos si Heraklion. 


Aeroportul Iasi – poarta catre atractiile turistice ale zonei 


Daca va hotarati sa intrati in dedesubturile culturale ale Iasului, va recomandam cateva dintre cele mai importante repere turistice:
Palatul Culturii este creatia arhitectului I.D. Berindei si ajutat de catre A. D. Xenopol si Grigore Cerchez, a fost construit intre anii 1906 si octombrie 1925, acesta fiind inaugurat in 1926 de catre Regele Ferdinand al Romaniei. Palatul este asezat pe ruinele Curtii Domnesti medievale atestate documentar la 1434, iar stilul arhitectural este neogotic. In momentul de fata Palatul Culturii este sediul Complexului Muzeal National Moldova ce cuprinde Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu precum si Centru de Conservare - Restaurare a Ptrimoniului Cultural, in aripa de nord - est se afla sediul Bibliotecii judetene Gheorghe Asachi. Edificiul a servit initial drept Palat Administrativ si de Justitie, din anul 1955 a devenit obiect cultural istoric, devenind in timp gazda unor importante institutii culturale din Iasi.

 

    Bojdeuca lui Ion Creanga este casa taraneasca si modesta a marelui scriitor, a fost construita inainte de anul 1850, povestitorul locuind aici intre anii 1872 si 1889, anul mortii sale. In anul 1879 a stat cateva luni in bejdeuca si Mihai Eminescu. Aceasta a devenit muzeu in anul 1918, fiind prima casa memoriala din Romania. In anul 1989 cu ocazia iimplinirii a 100 de ani de la moartea povestitorului Ion Creanga, s-a inaugurat alaturi de bojdeuca o cladire in care se afla expozitia documentara. Bojdeuca lui Ion Creanga poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 11:00 si 17:00, sambata intre 10:00 si 14:00. 

 

Parcul Copou a fost amenajat intre anii 183 - 1834 si este cel mai vechi parc din Iasi, aici se afla si Teiul lui Eminescu, locul de inspiratie pentru marele poet, care a devenit simbolul vegetal al orasului Iasi, aici fiind un loc vizitat de romantici. In apropierea teiului lui Eminescu se gaseste si bustul lui Mihai Eminescu dar si bustul bunului prieten Ion Creanga ridicat in 1932, iar peste cativa ani s-a realizat Aleea Junimea unde se gasesc busturile marilor autori romani. In iunie 1984, langa Teiul lui Eminescu s-a deschis Muzeul Mihai Eminescu, un omagiu adus poetului. Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 10.00 - 17.00. 

Mitropolia Moldovei si Bucovinei se afla in centrul orasului si este unul din simbolurile orasului, catedrala adaposteste Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Pe 14 octombie in fiecare an se sarbatoreste Sfanta Parascheva, iar locul unde este situata Mitropolia este animata cu diverse evenimente specifice de zilele orasului. Aceasta se afla in reconstructie dar poate fi vizitata zilnic. Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) este o unitate administrativa a Bisericii Ortodoxe Romane si este condusa de catre Teofan Savu, care poartă titlul de arhiepiscop al Iasilor si mitropolit al Moldovei si Bucovinei. A fost infiintata intre anii 1381 si 1386 si recunoscuta de catre Patriarhia Constantinopolului in anul 1401 cand era condusa de mitropolitul Iosif Musat. 

 

Turnul Goliei are o inaltime de 30 de metri si este unul din simbolurile orasului, puteti admira de aici orasul si veti fi nevoiti sa urcati 120 de trepte, odata ajunsi in varf realizati ca s-a meritat efortul. Acesta poate vizitat zilnic intre 11:00 si 17:00.
Teatrul National Vasile Alecsandri a fost construi in locul vechii primarii a orasului, intre anii 1894 si 1896. adaposteste adevarate monumente de arta: Cortina pictata in 1896, Cortina de fier, pictata de Al. Goltz; Plafonul pictat de Al. Goltz, in culori pastelate, Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri. In prezent aceasta cladire gazduieste si Opera Romana. Teatrul National a fost renovat de curand, astazi este functional la capacitate maxima. 

 

Gradina Botanica din Iasi se intinde pe o suprafata de 105 hectare, fiind una din cele mai mari astfel de gradini din lume. Sectorul Sere cuprinde 12 compartimente: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (cactusi, palmieri, bananieri, citrice, etc.), numeroase flori ornamentale (azalee, camelii, crizanteme, orhidee, etc.) si o colectie de cicadaceae (fosile vii). Sectorul Ornamental are o suprafata de 4,5 hectare si dispune de o gama variata de plante decorative ierboase si lemnoase, care constituie o expozitie cu caracter permanent. Sectorul Rozariu insumeaza 800 de soiuri de trandafiri nobili. Aceasta poate fi vizitata zilnic intre 09:00 si 20:00, atentie daca vreti sa pozati va costa in plus. 

Universitatea Alexandru Ioan Cuza este cea mai veche universitate din Romania si a fost fondata la data de 26 octombrie 1860. Actuala cladire a universitatii a fost construita intre anii 1893 si 1897, dupa planurile arhitectului Louis Blanc si inaugurata in prezenta regelui Carol I si a reginii Elisabeta. Faimoasa Sala a Pasilor Pierduti este decorata cu picturi realizate de catre Sabin Balasa. In fata universitatii se gasesc statuile lui A.D.Xenopol, sculptata de C.Baraschi, si a lui M. Kogalniceanu, lucrare apartinind sculptorului W.Hegel. 

 

Muzeul Unirii este situat in centrul orasului, pe strada Lapusneanu nr.14, si cuprinde un valoros patrimoniu de istorie moderna. Cladirea muzeului constituie ea insasi, primul si cel mai important exponat de muzeu. Chiar golit de orice mobilier, edificiul constituie un punct de atractie. Pledeaza in acest sens vechimea constructiei, stilul arhitectonic, asezarea in peisajul urban si cu precadere destinul istoric de exceptie, casa fiind resedinta domnitorului Alexandru Ioan Cuza si a regelui Ferdinand. Patrimoniul muzeului cuprinde o diversitate de piese de o deosebita valoare istorica, memorialistica, documentara, dar si artistica: documente, carte rara, harti vechi, fotografii, costume, arta decorativa (mobilier, portelan, arginarie, ceasuri,corpuri de iluminat,covoare) apartinind familiei domnitoare Cuza, dar si aristocratiei perioadei. Muzeul poseda si o valoroasa colectie de monede vechi si medalii. Programul de vizitare este de marti pana duminica, intre orele 10:00-17:00.

 

Palatul Braunstein situat astazi in kilometrul 0 al orasului Iasi, a fost ridicat de catre antreprenorul Adolf Braunstein, un evreu foarte bogat care detinea mai multe pravalii de-a lungul strazii Cuza Voda, cladirea a fost in decursul timpului hotel, sediu de baca, redactii de presa, sedii de firma, partide politice iar acum desi este in paragina serveste la parterul acestuia ca sala de expozitie a Uniunii Artistilor Plastici, constructia palatului incepand undeva in jurul anului 1900, cupola a fost inaugurata in anul 1915, a fost construit in stilul arhitectural ecleric cu elemente de art-nouveax, specifice tarii noastre din acea perioada. Evreul Adolf Braunstein a trait intre anii 1842-1922, iar o legenda urbana spune ca si-a dorit aceasta constructue din dorinta de a fi proprietar a unei cladiri mai mari decat Palatul Cuza, astazi Muzeul Unirii de pe strada Lapusneanu. 
Castelul Sturdza de la Miclăușeni cunoscut si ca Palatul Sturza este un castel in stilul neogotic consturit intre anii 1880 - 1904 de catre Gheorghe Sturza si sotia sa Maria, in satul Miclauseni ce se afla la 20 km de Roman si 65 km de municipiul Iasi.

 

Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, Mihail Kogalniceanu afirma: “cata vreme va avea tara aceasta istorie, cea mai frumoasa pagina va fi aceea a lui Alexandru Ioan I”. A fost constuit la inceputul secolului XIX si renovat in 2013 si exista si o holograma a lui Alexandru Ioan Cuza predicand catre popor. Castelul este situat in localitatea Ruginoasa, situata la 12 km de orasul Pascani si la 60 kkm de Iasi pe drumul national 28A. Puteti vizita de marti pana duminica intre orele 10:00 si 17:00, aici vi se poate spune despre muzeu si in mai multe limbi straine.

 

Complexul Urbanistic si Comercial Palas situat in centrul istoric, in apropierea Palatului Culturii, ansamblul urbanistic PALAS este un veritabil “oras in inima orasului”. Axat pe conceptul „lifestyle center”, PALAS integreaza in acest complex unic spatii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, parcare subterana de aproximativ 2.500 locuri si un perimetru de entertainment, toate pe o suprafata construita de peste 270.000 mp. PALAS reprezinta o premiera, atat in Romania, cat si pentru portofoliul imobiliar al companiei IULIUS GROUP, fiind cea mai mare investitie privată realizata vreodată in nord-estul tarii, cu un total de 265 milioane euro. Centrul Comercial Palas Iasi a fost desemnat “Building of the year” in Europa de Sud-Est dar si “Retail development of the year”.
(sursa: iasi4you.ro)
 

Serviciu de închirieri masini La Nova rent a Car Iasi sunteti considerati parte a familiei Experienta si miile de clienti satisfacuti ne recomanda
nova rent a car on facebook